avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa!

Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore?
De multe ori copiii ne considera pe noi maturii cei care ar trebui sa mergem la psiholog,atunci cand le dam sfaturi din experienta noastra de viata.Esti la o varsta la care framantarile sufletesti sunt normale,iar parintii tai probabil nu au rabdarea necesara de a te asculta.Daca esti de parere ca nu mai poti convietui pantru inca 1 an cu ai tai ,care se pare, dupa cum ne scri tu,ca au probleme de sanatate,atunci este un motiv plauzibil pentru cei de la protectia copilului pentru a-ti face un plasament in regim de urgenta la persoana care te ajuta si te intretine.Adreseaza-te cu incredere.Iar pe viitor,ca sfat ,ai putea sa ne informezi din start cu mai multe detalii,pentru a nu da curs la o intreaga telenovela pe seama ta.Daca parintii tai nu pot fii intelepti,demonstreaza tu ca poti.
adelina2008 a scris:

Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore?

Si totusi Adelina, exista acest subiect, pe care tu l-ai deschis care rastoarna tot ce ai scris in urma lui, iar vacum nu faci decat sa atragi atentioa de la el.Din acest subiect reiese ca ai 17 ani, nu locuiesti in casa parinteasca cu parintii tai, exista posibilitatea ca ei sa te ia acasa si cel mai important ai un tutore, pe care vrei sa il schimbi. ai scris doar doua randuri care releva, de fapt,foarte mult. Nu ai raspuns Adelina si poate ar fi corect sa o faci, fata de noi, toti ce am incercat sa iti dam un sfat.

De cealalta parte tot insisti in legatura cu starea ta de depresie.Insa Adelina suntem stapanii mintii noastre. Nimic nu ne poate dobori, noi suntem responsabili ca permitem sa fim doborati. Sa privesti problema in fata sa incerci sa o rezolvi pe fata inseamna si o rezolvare a depresiei.Rezolvarea doar tu o poti gasi.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
aly_yoana, utilizator
Toate bune si frumoase.Am vazut ce are de spus domnisoara Adelina si fiecare s-a grabit sa ii dea un sfat ,parintesc sau legal,pedagogic sau psihologic,sa o aplaudam sau nu pe domnisoara. Cu scuzele de rigoare si fara a vrea sa ofensez pe cineva, dar nu stiu de ce am sentimentul ca adevarul se afla undeva la mijloc si ca micuta domnisoara bate moneda prea mult pe o depresie pe care acum si-o asuma ,acum o plaseaza parintilor...Interesant era daca stiam si ceea ce au de spus parintii.Asa....dati-mi voie sa cred ca este vorba doar despre diferente de opinii si vesnicul conflict intre generatii.
Nu am dat niciun detaliu la inceput tocmai pt a evita ultimile sfaturi si curiozitati postate. Inca o data, Adelina NU exista! Povestea e una reala..si cam atat. Dar sa punem punct aici, multumesc inca o data!
Conflitul intre generatii exista atunci cand cele doua generatii nu comunica in mod real... si cand spun ca nu facem indeajuns, ma refer in special la cea mai inteleapta dintre generatii, cu mai multa experienta de viata...

Aly, Adelina a pus un titlu: Pot pleca de acasa? Apoi a completat mesajul cu continuarea: 17 ani, daca poate fi luata inapoi acasa (in caz ca pleaca, asa cum a spus ca vrea) si daca poate avea un alt tutore (in afara parintilor, care sunt un caz special de tutore, sa-i spunem asa).
Eu nu vad contradictii.

Aradna, intotdeauna adevarul este undeva la mijloc, insa in relatia dintre copii si parinti sau, mai exact, intre minori si majori, ultimii au o raspundere mai mare.
Si, din pacate, nu si-o asuma mereu.
Va spun asta pentru ca traim intr-o societate in care parintele nu intelege ca razboindu-se cu celalalt parinte ii face rau copilului, nu intelege ca copilul lui are 2 parinti, ca un prunc nu se creste de catre bunici etc.
Sigur ca e diferenta de opinii intre generatii, depinde in ce consta aceasta diferenta. Caci mie imi pare ca parintii considera ca datoria lor e sa intretina material un copil, iar "copilul" considera ca e nevoie de mai mult decat material.

Observ ca adelina2008 scrie mai corect decat multi dintre cei care ii dau sfaturi... ce interesant! Unii dintre ei aruncand cu rosii in ea! :">

Claudiu, adica daca la o stana ciobanul striga "Lupul!" cand nu e lupul, cand va striga la fel alt cioban de la alta stana s-ar putea sa nu-i mai sara satenii in ajutor??? :))

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani marianamary97 marianamary97 buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)
O problema ContSters101087 ContSters101087 daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe ... (vezi toată discuția)