avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa!

Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore?
Nucu are dreptate.Si eu am inteles la fel.Fata nu locuieste cu parintii, are un tutore, s-a pus in discutie ca ea sa fie luata acasa, de catre parintii ei, fata are probleme cu tutorele actual si doreste altul.
Mergeti la Directia Generala de Asistenta Sociala, explicati-le toata situatia si ei va vor indruma.Exista centre unde puteti fi gazduita, nu sunt centre de plasament
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator
Draga Adelina, incerc sa inteleg. Deci, nu stai cu parintii. Din ce motiv ai un tutore, care este situatia parintilor tai, cum s-a ajuns aici. Tutorele tau este o persoana din familie, un asistent maternal? Ai incercat sa discuti cu Autoritatea Tutelara? Nu-ti fie teama s-o faci, mai ales daca ai motive deosebite, daca esti victima unui abuz fizic sau psihic. Sper, din toata inima ca ai doar motive tipice de adolescenta care nu este lasata sa faca ce vrea. DACA, INSA AI MOTIVE SERIOASE NU EZITA, ANUNTA AUTORITATILE, DAR NUMAI DACA AI MOTIVE SERIOASE, NU TE JUCA CU ASA CEVA. Daca reusesti sa ne comunici exact care este situatia ta, aici pe avocat.net vei gasi sfaturi utile si vom incerca sa te ajutam cu experienta noastra profesionala si de parinti.
Ce inseamna violenta intensiva? Chiar credeti ca daca primeste palme asa va fi ferita de probleme. Violenta naste violenta. Iara teoria romaneasca "eu te-am facut eu te omor", bine aici ar fi "eu iti dau de mancare eu te omor"..... Adelina, imi pare rau, nu ne lamuresti, dar e adevarat, daca ai pleca de acasa, unde o sa stai, ce o sa mananci, unde o sa lucrezi, cu ce bani te vei intretine. Gandeste-te bine. In astfel de situatii fetele sunt o prada sigura pentru proxeneti. Fii foarte atenta si incearca sa te sfatuiesti cu o persoana adulta de incredere, o profesoara, o asistenta sociala. Tine minte, scoala este singura solutie pentru o viata mai buna. Crede cu tarie in ideea de a invata, sunt convinsa ca ai si tu visurile tale, sa stii ca nu le poti realiza decat terminand o scoala, NU TERMINAND CU SCOALA.. Cere ajutor la scoala, imposibil sa nu fie o persoana cu suflet acolo.Daca totusi nu gasesti, numai autoritatile te pot ajuta, nicidecum "prieteni" de ocazie. Succes
Este bine ca interveniti cu pilde si sfaturi luate din experienta proprie si a persoanelor cunoscute in viata.
Este bine ca un asemenea "strigat" trezeste spiritul de prim-ajutor, mai ales fiind vorba de un adolescent - viitor tanar ce va lua viata in piept.
Nu pot sa nu fac o remarca personala:
ATENTIE : Adelina este mult mai matura si responsabila decat ati banuit-o! Dansa nu vrea sa plece de sub tutela actuala(nustiu a cui, dar exista) ci intreaba de modalitatea de a putea sa o schimbeB-)
Nu vrea o "fuga-de-acasa" ,pentru a fi necontrolata/nesprijinita,ci din contra:vrea un alt tutore (probabil mai sigur/intelept decat cel actual).Pentru acest lucru merita toate =D>=D> noastre!Eu i-le acord primul.:thumbup:
nucu.... ce merite ii acorzi adelinei??? nu am inteles. ea are o problema intradevar, dar nu a dat nici macar 2% explicatii. probleme sunt multe si sunt in multe familii din lumea asta. ea daca intradevar a pus o problema pe site-ul acesta ar trebuii sa dea si mai multe detalii. este intradevar o fata cu probleme si ar putea fi ajutata dar daca nu da detalii si noi scriem si ne dam cu parerea este chiar inutil. mi-ar place sa cred ca o sa mai intre si o sa citeasca parerile noastra dar sigur o sa fie greu pentru ea. concluzia!! are probleme intradevar, dar sigur nu are internet si a intrat de la o amica de-a ei si noi stam si scriem degeaba,,, asa nu o putem ajuta deloc.
cu respect

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani marianamary97 marianamary97 buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)
O problema ContSters101087 ContSters101087 daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe ... (vezi toată discuția)