avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa!

Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore?
"CREDE SI NU CERCETA"
este una din sintagmele asa-zis crestine,si cred ca Adelina asta voia.
Dar noi nu aveam ce raspuns clar sa-i dam,unei intrebari atit de seci ca a ei.Unii dintre noi am mers putin in spate si am citit din vechile ei postari, eu cel putin,am fost surprinsa de subiectele abordate.
Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, şi celui ce bate i se va deschide. (Matei 7, 7-8)

In urma celor citite,am fost cam uluita de intrebarile unei fetite de 14 ani.
Buna ziua.
Eu am 14 ani iar iubitul meu, 25. Nu intretinem relatii sexuala, dar daca am face sex, iar politia afla [ primind vreo plangere], ce va pati iubitul meu? si de la ce varsta va fi legal sa facem sex?
Coruperea de minori e legata doar de sex? sau si de altceva?
.
Si exemplele pot continua,la fel de"ciudate pentru mine".Cred ca Adelina urmareste raspunsurile oferite, "offline".

Si mie mi s-a parut ceva suspect cu ea si mi s-a parut cunoscuta.
Insa felicitari Silvana,
Este ceva ciudat in subiectele initiate de Adelina,pe parcursul a 2 ani.Par diferite dar cred ca sunt in strinsa legatura.Spre exemplu:
Subiect: adulter, coruptie de minori?
Unchiul meu, care este casatorit si are varsta de 50 de ani, a intretinut relatii sexuale cu o minora de 15 ani. Daca minora a fost de acord, unchiul meu poate primi vreo pedeapsa?

Pai se pare ca se iubesc... sau cel putin asa sustin ei doi. Unchiul meu arata foarte bine pt varsta lui, iar fata aceea - am inteles ca a avut o relatie deficitara cu tatal ei. Si am citit undeva ca acesta este unul dintre motivele pt care femeile (fetele) cauta barbati mai mari... numai ca aici e putin exagerata diferenta...oricum ei ascund cat se poate relatia asta, iar sotia nu vrea sa ajunga la divort pt ca o leaga doi copii si multi ani de casatorie de unchiul meu. Cred ca ruperea acestei relatii acum depinde doar de cei doi amanti.

In acest timp Adelina avea~15-16 ani si nu vad rostul ca la virsta ei sa" trateze" un subiect cu o tema atit de sensibila,daca era implicat "numai unchiul ei si fetita de 15 ani".Ciudat,foarte ciudat ca ea,un copil rezolva problema unui adult,si inca a unuia cu o virsta respectabila.
Ce-mi scapa aici?.Ce anume este in neregula,ori nu inteleg eu?:help:

Am si eu a va spune unele lucruri care nu va vor placea:
Felicitari! Ati speriat-o complet!
Daca a incercat sa se agate de un fir de pai aici, acum Adelina i-a dat drumul!
Am citit si eu mesajele ei anterioare, dar pana acolo, as vrea sa ii raspund lui dgt:

Nu cunosc varsta pe acre o aveti, insa mesajul este cel putin imatur.
Copiii au drepturi in legatura cu cresterea si educatia lor, au dreptul sa fie ascultati, consultati, de la 14 ani sa ceara alt domiciliu decat cel al parintilor... deci, ati gresit, legal, au drepturi.
Nu te ia nimeni de pe strada sa te inchida in centre de minori pentru ca ai plecat de acasa, ce naiba! Suntem in evul mediu? Doar pentru ca un adolescent nu e inteles de parintii lui trebuie sa plateasca? Tot el?
A pleca de acasa este un gest care arata o relatie proasta cu parintii, o atentie slaba a acestora fata de copil, lacune ale parintilor in crearea unei relatii cu pruncul, uneori e un semnal de alarma tras de copii parintilor orbi si in niciun caz nu e o obraznicie!
Fata are dreptul de a munci (iacata, inca un drept) si nu putem sti noi, eu sau dv., de ce este ea capabila, daca se poate intretine sau nu.
In acelasi timp in care spuneti ca nu e capabila sa aiba grija de ea, ii recomandati un gest de mare curaj, anume sa apeleze la un psihiatru. Pai va cam contraziceti...
Din pacate, recomandarea nu cred ca e cea mai fericita, cred ca un psiholog ar ajuta-o mai mult, ca nu pare nici paranoica si nici dementa fata! Doar putin pierduta.

Or de aici pana la mesaje despre funii, sapun si cutite... mie una imi parea cale tare lunga!

Silvana, lucrurile sunt simple, este un adolescent care nu are cu cine discuta; pe ce cai gresite o poate lua daca pleaca, nu stiu, dar nu stiu nici pe ce cai drepte umbla acum.
Este pacat ca atunci cand vedem o persoana care are nevoie de ajutor, ii aruncam vorbe dure in fata si nu incercam sa o intelegem si sa stabilim, cat de putin, o cale de comunicare cu ea.

Slabe sanse sa revina Adelina dupa aceasta pagina.
O zi faina tuturor!
AVLIL, am impresia ca Dvs. ori nu aveti copii ori in Facultatea pe care ati absolvit-o nu se studiaza Psiho-pedagogia !
Micuta debusolata are, cel mai probabil o relatie cu cineva mai in varsta si desigur o opozitie manifesta a parintilor fata de aceasta relatie. Cum nu are inca 18 ani, relatia
poate imbraca aspecte neplacute (corupere de minori, etc.) si atunci ar vrea sa plece de acasa pentru a scapa de controlul parental, iar varianta cu apelarea la alt tutore ia in calcul tocmai partenerul "mai copt"...Nu este exclus ca solutia cu alt tutore sa vina chiar de la el (sunt destui barbati, de varsta medie sau chiar peste, amatori de "trufandale"). Eu am avut un asemenea caz, cand o eleva de-a mea, premianta clasei, vroia sa se calugareasca, dezamagita de o relatie de dragoste nepotrivita...Am determinat-o sa renunte, a terminat liceul si apoi si facultatea, iar acum, la 26 ani este o mamica, titrata si fericita !
Viata mai imbraca cateodata si aspecte pentru care doar aplicarea prevederilor legii legale nu constituie o rezolvare, in primul rand si pentru ca NU TOT CE ESTE LEGAL ESTE SI MORAL !!!
Nu mi-o lua in nume de rau ! Altfel, sa auzim numai de bine si sa avem o impletire perfecta de dreptate si moralitate ...

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani marianamary97 marianamary97 buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)
O problema ContSters101087 ContSters101087 daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe ... (vezi toată discuția)