Buna ziua ! Am fost le ITM si am depud o sesizare. Cineva m-a sfatuit sa merg la patron si sa cer in scris ca nu au de lucru pentru mine. M-a sunat contabila sa-mi spuna ca nu poate sa-mi dea in scris ca nu au nevoie de mine, sa stau linistita ca nu-mi desface contractul deoarece sunt insarcinata. Nu au comenzi ,deci sa stau acasa fara bani pentru ca momentan asta este situatia. Am inregistrat pe telefon tot ce mi-a spus . Credeti ca-mi foloseste la ceva? Va multumesc
1. Calitatea rationamentelor facute de judecatorii de la fostul Tribunal Suprem este atat de buna incat solutiile gasite de acestia se impun prin rigoare, simplitate si bun-simt. 2. Ce numim jurisprudenta? Daca aduc 3 hotarari in sprijinul unor argumente ridicole e jurisprudenta sau jurisimprudenta? Cateva hotarari gresite formeaza o practica? NUNU. Pentru ca sa am dreptul sa vorbesc despre jurisprudenta cred ca trebuie sa lamurim cateva lucruri: 2.1 Trebuie sa existe a) o tendinta constanta a b) majoritatii instantelor, c) pentru o durata suficient de indelungata de timp si d) bazata pe argumente rationale(conditia aceasta este necesara la noi unde putem vorbi despre o moda judiciara dictata de moda politica , vezi schimbarile intervenite cu privire la retrocedari, etc) discutate si e) sustinute in doctrina pentru a putea vorbi despre o practica judiciara sau jurisprudenta.
2.2 Faptul ca maine ori poimanine o parte din instantele de judecata vor fi contaminate cu o "moda judiciara" bazata pe o idee prost argumentata, care va conduce la o anumita practica gresita si in cele din urma la un RIL nu inseamna jurisprudenta. 3. De altfel, in Romania, din cauza existentei RIL e greu sa vorbim despre practica judiciara in sensul in care este folosit acest termen in alte tari (nu vorbesc de common law ci de tari din Europa continentala), pentru ca daca exista unanimitate in solutii - cum e cazul practicii ca actiunea in revendicare este imprescriptibila - atunci nu mai trebuie sa faci referire la jurisprudenta ca argument ci faci direct referire la argumentul pe care se intemeiaza jurisprudenta iar daca o parte din instante decid intr-un fel iar alta parte intr-un alt fel atunci sigur se va ajunge odata si odata fie la uniformizarea practicii prin controlul judiciar fie la un RIL lamuritor. Insa in ambele ipoteze nu ai de unde sa sti care parte "va castiga" decat bazandu-te pe propria ratiune si pe argumentele aduse "la bataie" de parti.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.6 din Regulament
:offtopic:Interventie moderator.
@Vasile75
Am rugamintea sa deshideti un topic nou cu intrebarea dvs. in forumul de dr. penal.
Prezentul topic va fi inchis avand in vedere ca este inactiv de mai mult de 3 luni.
Multumesc pentru intelegere.