avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua!sunt ramona,am 19 ani si sunt la faculatate.acum locuiesc doar cu tatal meu,mama fiind plecata in italia de 4 ani.acum un an am dat-o in judecata pentru platirea pensie alimentare,dar nu mi-a trimis.as vrea sa merg mai departe,pentru a obliga sa o trimita.parinti mei acum au divortat si nu vreau sa raman pe drumuri.va rog sa imi spuneti ce pot face.va multumesc.
am nevoie de un sfat va rog: am 21 de ani si in prezent primesc pensia alimentara dupa tatal meu ,dar am auzit ca daca termin o facultate si doresc sa incep inca o facultate cei de la casa de pensii nu imi vor mai continua furnizarea acestei ensii..As dori sa stiu daca acest lucru este adevarat sau nu...
va multumesc
Ca urmare a aparitiei Ordinului MMFES nr.129/26.02.2008 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.19/2000, aprobate prin Ordinul MMSS nr.340/2001, acordarea pensiei de urmas conform prevederile art.66 lit.b) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventate, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de numarul formelor de invatamant frecventate sau de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea.
Asadar, sub incidenta noii reglementari, pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.

buna ziua!am revnit un pic pentru ca ma mai framanta o intrebare.daca mama nu va fi deacord pentru a plati apartamentul in rate,vom putea fi obligati sa il vindem?
V-am raspuns pe pagina 1, nu vad ce altxceva pot sa va spun... Dv. cereti asta instantei, instanta admite sau nu. Puteti face credit...
Nu recomand sa nu va luati un avocat in aceasta chestiune, asa incat va va lamuri el.
Nu dati copy-paste aceluiasi mesaj, l-am vazut. Doar ca s-a raspuns.
va multumesc pt rasppuns si ma scuzati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturile parintesti anca_florina anca_florina Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 ani si 8 luni. In urma unui proces am obtinut custodia copilului, tatal urmand a plati o pensie alimentara in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor numai ca mama Celicia Celicia BUNA ZIUA, Sunt casatorita si totul meu are o fetita din prima casatorie. Tutela este a tatalui, mama platind doar pensia alimentara.Deoarece mama ei nu are ... (vezi toată discuția)
Ajutor in privinta custodiei maria.cimpeanu maria.cimpeanu Buna! As avea si eu o intrebare. Care sunt sansele de primire a custodiei unui minor in varsta de 3 ani de catre tata in conditiile in care mama a parasit tara ... (vezi toată discuția)