avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri achizitionate dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri achizitionate dupa casatorie

Buna ziua,

Apartamentul in care locuim este al sotului meu obtinut inaintea casatoriei de la parintii lui care s-au mutat in mediul rural. Pentru a-i trece casa pe numele lui, conditia parintilor a fost ca el sa-i de-a “din mana” jumatate din contravaloarea apartamentului surorii lui. Cum ar veni, parintii au vrut sa se asigure ca apartamentul care a fost al lor va fi impartit egal celor doi copii pe care ii au. Neavand cash jumatate din suma imobilului, am ajuns la o intelegere cu sora sotului meu: ii platim in fiecare luna jumatate din rata acesteia la apartamentul ei pe care si l-a achizitionat cu credit imobiliar. Rata pe care i-o dam lunar e fara nici o chitanta de mana sau altceva….
In curand, impreuna cu sotul meu, vom vinde apartamentul in care locuim pentru a cumpara altul mai spatios. In cazul in care pe contractul noului apartament care va fi achizitionat in timpul casatoriei va fi trecut doar numele sotului meu, apartamentul va fi considerat bun comun (50%-50%) ? Adica nu vreau sa ma trezesc ca ani de zile platesc rata la casa surorii sotului, pe de alta parte sa investesc bani in noua noastra locuinta si daca doamne fereste vreodata va fi cazul unui divort eu sa raman pe dinafara. Ma puteti lamuri va rog?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: anasamuila , utilizator 12:01, 9 Mai 2010
Care bun comun, ca a omorati...
Codul familiei face o rezumtie, prezumtie legala... ca sunt bunuri comune toate cele cumparate in timpul casatoriei... La partaj prezumtia se poate rasturna...
Adica desi e prezumat comun, la partaj un bun se poate demonstra ca e propriu sau invers.
Confundam prezumtiile legale cu rezultatul partajului... Inainte de partaj toate se considera comune, cu exceptiile prevazute de lege; la partaj, se poate rasturna aceasta prezumtie, ea nefiind una absoluta.

Doamna e interesata despre ce se intampla la partaj, nu acum, ca sunt prezumate a fi comune...

Oricum, azumi, v-ati gandit ca e frumos sa votati toate raspunsurile negativ, asa e? Va doresc numai bine si va multumim de rasplata pentru efortul nostru.
AVLIL a scris:

Oricum, azumi, v-ati gandit ca e frumos sa votati toate raspunsurile negativ, asa e? Va doresc numai bine si va multumim de rasplata pentru efortul nostru.

Dacă utilizatorul nu a aflat ceea ce dorea să audă, nu ceea ce trebuia să audă s-a gândit că este mai bine să ne dea un vot negativ.:-/ Noi încercăm să răspundem, nu cum doreşte utilizatorul, ci cum spune legea. Prin acest vot negativ, înţeleg că blamează însăşi legea...;)
:offtopic: Am avut saptamana asta un client care s-a suparat ca nu poate cumpara de la stat un imobil revendicat ... in deplina siguranta! S-a suparat atat de rau, ca si-a luat actele, banii de consultatie care erau inca pe masa, pixul pe care i-l dadusem... si-a plecat!!! :rofl:
Nu e prima oara cand mi se intampla ca oamenii sa se mire ca nu le dau dreptate... ca si cum te duci la medic si-i spui: nu-i asa ca e tratabil si ca nu e cancer? Si daca, doamne-fereste, zice altceva, te cari! :O
Parca ar fi cumva interesul meu sa-i spun omului ca problema lui nu e rezolvabila, parca nu ar fi mai usor sa-i spun "da, da banii incoace, se face, se rezolva tot"!

Asa incat, nu stiu in ce masura avocatii care chiar promit marea cu sarea sunt incompetenti sau doar s-au adaptat, mai bine ca mine, la o piata care asta cere!

Oricum, azumi, v-ati gandit ca e frumos sa votati toate raspunsurile negativ, asa e? Va doresc numai bine si va multumim de rasplata pentru efortul nostru.


Va multumesc foarte mult tuturor si va sunt recunoscatoare pentru raspunsuri si lamuriri. Pe avocatnet am intrat pentru prima data si mi-am facut cont in ziua in care am postat problema cu care ma confrunt. Astazi am reusit sa citesc tot ce mi-ati scris. Eu chiar admir ca din putinul timp pe care il aveti, ati avut bunavointa sa imi clarificati situatia in care sunt. Nu inteleg ce inseamna ca am votat toate raspunsurile negativ? E a doua oara cand intru in contul meu. Imi cer scuze daca am gresit cu ceva... dar nu inteleg.... ce am votat negativ...? :(
Azumy, în cazul acesta ne cerem scuze! ;)
Înseamnă că alt utilizator, din răutate, a considerat că face o glumă şi a votat astfel toate răspunsurile noastre cu NU la intrebarea ce apare la finalul fiecarui mesaj:
"Este util pentru discutie acest mesaj?"
Păcat că-şi pierde timpul aşa, mai bine s-ar gândi şi ar da el un răspuns mai bun decât al nostru, dacă are! ...Pentru că de critici, suntem sătui!.... A gândi este mai complicat decât a vota cu un simplu "NU" un răspuns....
Dacă nu este de acord cu cele "gândite" de noi, să îşi expună punctul de vedere în mod logic şi argumentat la obiect, şi atunci prin schimbul de idei constructive, vom progresa....;)

Alte discuții în legătură

Partaj elenacarmen elenacarmen in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil in timpul casatoriei de unul dintre soti eli67 eli67 In cazul cumpararii unui imobil de catre unul dintre soti in timpul casatoriei, daca imobilul a fost achitat in totalitate de catre unul dintre soti, ... (vezi toată discuția)
Partajarea unui apart cumparat cu act de vanzare-cumparare cu bani donati Adi12c Adi12c Buna ! Am si eu o problema cu partajul pentru un apartament cumparat dupa casatorie din banii donati de fratele meu.#-o As vrea sa stiu si eu daca sotul meu ... (vezi toată discuția)