Buna ziua,
Am o mare intrebare, sunt divortat :((, copilul este incredintat mamei iar eu platesc pensie alimentara. Pe copil il pot lua la mine 2 weekend-uri pe luna si 3 saptamani in una din lunile de vacanta :D. Ce sanse am sa fiu absolvit de plata pensiei alimentare atunci cand am copilul la mine in vacanta, nu vad de ce as plati pentru crestere si educare daca copilul este in ingrijirea mea. Inteleg ca pentru asta sunt nevoit sa deschid un nou proces, care sunt sansele?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi da un raspuns!
RUSINE!
Rusine parintilor care cred ca banii cresc un copil, ca purtatul in pantec te face mai bun parinte, ca actiuni peste actiuni le vor aduce lor dreptate, parintilor care cred ca programul de vizita e facut pentru ei sau pentru celalalt parinte, care il respecta la miunut, obsedant!
Rusine parintilor care cred ca a pune un scutec e de esenta parintelui, care cred ca a hrani un copil din 3 in 3 ore e de majora si extrema importanta pentru intreaga viata a copilului! Parintilor care se gandesc sa-i aleaga !! pe ei copilul dintre cei doi, care nu inteleg importanta celor doi parinti in viata micului si marelui om pe care l-au facut! :">
E jenant ce am citit pe aici, ma doare capul si nu mi-as dori sa fie careva parintele meu! :((
Credeti ca e esential pe care parinte alege copilul? Si victima se ataseaza de agresor, ce e asa stralucit daca un copil prefera pe unul sau pe altul? Nu e nimic iesit din comun de bine la acel parinte, e doar natura umana a copilului. Ba chiar copiii se ataseaza mai degraba de oamenii manipulatori, sa stiti.
Sunteti parinti si stiti dumneavoastra, toti, ce gandeste un necunoscut care scrie aici; le stiti pe toate si veniti sa impartasiti din putul gandirii... adevarul absolut! Asa parinte e de evitat pentru un copil care trebuie sa invete din greseala sa... din a altora.
Sa stai cocosat e asa de greu pentru un copil? Ia incercati sa intelegeti putin mentalitatea copilului, nevoile lui, ca aici va vad corijenti!
Va rog sa incetati cu toate atacurile astea personale. Aici nu judecam pe nimeni si nici nu ne scuipam frustrarile din vietile noastre; aratam daca putem un drum, un sfat, o parere si atat. Nu ne atacam cu ghearele si coltii, ca nu e loc de bataie.
Daca mai continuati cu astfel de interventii, voi sterge aproape toate mesajele, inclusiv pe acesta, intrucat contravin regulamentului. Ne putem purta civilizat, sa nu ne fie rusine daca vor citi copiii, nu? Ca ne intrebam de ce se bat prin scoli... Uite de asta!
Ontopic:
Da, se poate. Ba chiar e si normal sa nu platiti pensie pentru acea luna. Incercati sa va intelegeti cu mama; discutati intai cu un avocat, doi, cinci pana gasiti o gandire care vi se potriveste. Apoi incercati sa negociati, nu singuri, ca rezultatul e ca mai sus: paruieli si vorbe.
Faceti o notificare, intalniti-va la un mediator sau cu avocatii sau macar cu unul; ideea e sa nu fiti cei doi parinti singuri. Vedeti dinainte la ce e sensibila partea cealalta, ce doriti dv., care va sunt atuurile si dezavantajele.
In caz ca dati chix cu negocierea, mergeti in instanta; negocierea e deosebit de importanta, ii da sansa partii celeilalte sa revina oricand asupra ideii de a se intelege. Indiferent ca e bun sau rau, celalalt parinte e jumatate din copilul dv., mostenim exact 50% din genele fiecarui parinte, fara exceptie!
Cand luati copilul, faceti lista cu toate lucrurile care vi s-au predat si o semnati impreuna; daca nu doreste doamna, exista metode de negociere foarte bune, corecte. Nu e dracul asa de negru, daca sunteti hotarat, cu ceva munca si ajutor, reusiti.
Succes si nu va mai axati pe faptul ca nu va raspunde la telefon, e o nimica toata pe langa faptul ca si datorita ei aveti minunea aia de copil!
sunteti de apreciat ptr ca va luptati ptr custodia minorului,sunt destul de rare aceste cazuri.dar am si eu o curiozitate.care este suma pe care o platit ca si pensie de intretinere minor de sunteti atat de afectat?eu una m-as bucura sa obtineti custodia copilului daca mama nu este in stare sa se ocupe de el si dvs va doriti atat de mult acest lucru.dar sa va ganditi ca e posibil ca dupa obtinerea acestei custodii ea sa nu va ajute cu abosolut nimic.si la cat de corect vad ca sunteti,veti avea de luptat apoi ptr alte probleme!si pana la urma,puteti sa nu platiti in luna respectiva pensie ptr ca oricum nu veti pati nimic.puteti demonstra oricand ca dvs va ajutati permanent copilul si respectati niste hotarari,iar ca sotia sa va faca plangere penala abandon de fam ar trebui sa existe cel putin 2 luni.cand stii ca faci tot ce este posibil ptr copilul tau si il ajuti din toate pc de vedere ,consider ca daca e asa cum spuneti dvs va puteti permite "luxul" de a nu plati o luna.
Eu sunt convinsa ca problema a fost prost pusa.
Propun userului care a deschis topicul sa ceara, prin instanta, obligarea mamei la detailarea lunara a tuturor cheltuielilor pe care le face cu minorul, dovedita cu acte oficiale si numai in aceste conditii, sa-si ia angajamentul de a contribui la cresterea si educarea copilului.
Este inadmisibil ca din dreptul minorului, mama sa-si bea cafeaua zilnica sau sa-si plateasca coaforul!!
Si da, de 2 ori lunar trebuie duse toate lucrurile dragi copilului, inclusiv patutul, la domiciliul taticului, pentru ca minorul sa nu se simta stingher la domiciliul parintelui.
O solicitare la fel de importanta a tatalui trebuie sa fie obligarea paratei(mama in cazul nostru) de a sta la dispozitia tatalui in perioada in care minorul este la relatii cu tata, pentru a putea interveni in situatiile neprevazute datorita necunoasterii obiceiurilor copilului. Daca se constata incidente din cauza informarii defectuoase din partea paratei a obiceiurilor minorului , de ex. inecarea cu bomboana, deschiderea usii automobilului, obiceiul de a se catara, etc..., mama sa fie pasibila de decaderea din drepturile parintesti.
Nu e normal ca parintele care il intretine sa dea raport detaliat celuilalt parinte cu privire la cheltuielile facute cu minorul; este insa posibil sa se solicite micsorarea pensiei pe motiv ca aceasta e folosita nu numai la intretinerea minorului, dar si a altor persoane. Sau pentru ca intretinerea minorului costa, efectiv, considerabil mai putin decat pensia.
Nu conteaza suma.
Dar pana ati schimbat foaia, vad ca ati speriat userul. :(
aproape toti l-au condamnat cand au citit ce a postat ptr ca are iz de razbunare .sa faci atata tam tam ptr faptul ca platesti o luna pensie mamei cand ai copilul la tine ,mi se pare jenant,in conditiile in care marea majoritate a celor care ar trebui sa primeasca aceasta pensie nu o primesc cu anii.si daca se deschide subiect pe tema asta ,fiind vb de sume importante de bani nu de 400 lei pe luna,sunt facute in toate felurile aceste femei care pana la urma nu cer decat respectarea unei hotarari.sa deschizi un proces in instanta ptr ca nu vrei sa platesti in luna in care ai copilul in ingrijire ,pare ciudat si sa fie sfatuit sa mearga mai departe cu aceasta actiune pare la fel de ciudat.cati bani va cheltui acest tata ptr aceasta actiune?merita efortul?ca noi femeile suntem de foarte multe ori sfatuite sa ne vedem de treaba nostra si sa nu rapim din timpul copiilor umbland prin instante,ptr faptul ca vreti custodia minorului sunt perfect de acord,ptr asta merita sa luptati,dar ptr o luna de nepalta a pensiei ...sincer nu cred ca merita efortul!