avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul este la mine.

Buna ziua,
Am o mare intrebare, sunt divortat :((, copilul este incredintat mamei iar eu platesc pensie alimentara. Pe copil il pot lua la mine 2 weekend-uri pe luna si 3 saptamani in una din lunile de vacanta :D. Ce sanse am sa fiu absolvit de plata pensiei alimentare atunci cand am copilul la mine in vacanta, nu vad de ce as plati pentru crestere si educare daca copilul este in ingrijirea mea. Inteleg ca pentru asta sunt nevoit sa deschid un nou proces, care sunt sansele?
Multumesc anticipat tuturor celor care imi da un raspuns!
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Tommy D, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:53, 20 Decembrie 2011
NU e locul meu sau al dv. sa apreciem daca merita, singurul care poate hotari asta pentru el e userul si atat.
Da, omul a fost condamnat pentru ca are o alta parere decat dv. A fost nedrept, cu atat mai mult cu cat cerinta lui era legala. Nu ciudata, ci legala.
Nu l-a speriat nimeni pe user.. omul nu a mai intrat de 4 luni, subiectul e mai vechi, din iulie.
Pana la urma daca nu vrea, nu plateste.. cum a zis si @desirella.
Mie nu mi se pare admisibila o astfel de actiune.. nu pt ca vai, cum sa ceara asa ceva ci, pt ca tatal vrea scutire pt o luna la pensie.. iar copilul e la el doar 3 saptamani ( "timp in care mamica isi face linistita concediul" :-/ )! Nu cred ca se va admite ca pensia sa se imparta pe zile si sa se calculeze ca pt saptamana cat sta la mama din luna de vizita, sa se aloce x suma.
Daca apar cheltuieli extra in restul anului, nu cred ca ar sari taticul sa suplimenteze.. pt un aparat dentar.. pt o meditatie, pt o vacanta in care restul colegilor merg etc. Se prea poate sa ma insel :rolleyes:
Nu banii in sine sunt importanti, pe copil nu-l intereseaza ca mama sau tata plateste sau nu pensie si cat, pt copil conteaza sa simta ca e important pt parintii sai, ca lor le pasa, ca au grija lui.
Ori sunt rare cazurile cand parintii se inteleg in tot ce-i priveste pe copiilor lor, ori nu le gasesc eu :(

aici apar doua ipoteze posibile.una ar fi ca acestui tata i se opreste pensia alimentara de la firma unde lucreaza si el nu are posibilitatea deciziei asupra banilor si de aici toata disperarea asta(ptr ca daca ar fi avut-o...hmm...nici nu vreau sa ma gandesc ce ar fi facut) si a doua ipoteza ar fi ca este sfatuit asa ca sa mai dea niste bani la avocati si sa plateasca diverse cheltuieli ocazionate de aceasta actiune.cineva trebuie sa castige,nu?si ce mai conteaza daca toate acestea sunt in defavoarea copilului!ca in loc sa il ajute pe copil cu acei bani prefera sa ii dea pe apa sambetei?!
d-na avlil sincer nu va inteleg revolta ,asa cum bine spuneati suntem aici sa "aratam daca putem un drum, un sfat, o parere si atat".iar daca aceste pareri nu concorda cu ale dvs nu trebuie sa fim trasi la raspundere si sa ne amenintati ca veti sterge postarile doar ptr ca dvs aveti o parere diferita de a altor utilizatori si aveti posibilitatea de a face asta!lasati-ne sa ne exprimam liber atata timp cat aceste discutii au fost purtate in anumite limite.

Poate ati uitat sa scopul principal al forumului este de a prezenta o cale legala de a rezolva o situatie pentru cel care initiaza discutia, nu de a da cu bata in cei care raspund. Daca nu va convin raspunsurile, puteti sa le igonrati, iar lupta personala sa o duceti in alta parte.
Eu nu inteleg cum este posibil ca acest tata sa nu realizeze ridicolul situatiei . Daca el are atatea pretentii pentru trei saptamani cat tine copilul, mama cui sa se mai planga pentru restul problemelor care apar si le rezolva singura? Fostul meu sot a venit din voiaj si l-a sunat copilul de mai multe ori , acesta nu a raspuns, probabil a presupus ca -i cere bani , lucru neadevarat. Pana la urma si-a pus nevasta sa-l sune pe copil si sa-i spuna ca o sa-l sune el cand are timp. Ce ziceti de asta? Si mai ziceti ca nu alegem calea amiabila. Nu exista asa ceva! Va zic eu!

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)