avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare

Buna ziua

In iunie urmeaza a avea primul termen la proces. Problema e ca in acea perioada eu voi fi plecata cu copilul in concediu.
Am fost sfatuita sa fac o cerere de amanare pentru lipsa de aparare. Din experienta dvs, este posibil sa nu se acorde termen? Pentru ca nu vreau sa risc nimic.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:48, 31 Mai 2008
eu propun sa va sfatuiti cu un avocat, exista cele doua variante: ori cereti termen pentru lipsa de aparare ori vine avocatul in locul dvs. depunand si intampinarea...dar luati aminte ca daca dvs. nu va prezentati, nici nu veti stii ce sa discuta in lipsa dvs... totodata prin nedepunerea intampinarii la timp, de catre dvs. apar anumite probleme, de ex. decadeti din dreptul de a propune probe...v-am explicat si in mesajul privat

www.avocatura.cabanova.ro
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Eu propun să depuneţi o cerere prin care solicitaţi, la primul termen de judecată, acordarea unui nou termen în vederea angajării unui avocat. La acest termen nu va trebui să depuneţi întâmpinare, iar instanţa nu poate refuza o astfel de cerere de amânare, fiind o cerere legală şi fiind primul termen de judecată!
La următorul termen de judecată, vă veţi prezenta singură sau cu un avocat, dar CU CEL PUŢIN 5 ZILE înaintea termenului de judecată, în care nu se vor lua în considerare ziua de început şi ziua de sfârşit, veţi depune întâmpinare prin care veţi arăta toate apărările şi mijloacele de probă (înscrisuri, martori etc.) pe care doriţi a le folosi în acest proces şi eventual cerere reconvenţională, dacă şi dv. aveţi pretenţii cu privire la cererea reclamantului.
La acel termen de judecată, dacă reclamantul nu va solicita termen pentru studiul întâmpinării, se vor discuta probele. Lucru foarte important, la care ar fi bine să fiţi prezentă.
Vă recomand să nu plecaţi la drunm fără avocat!;)
cosmina71 a scris:

Buna ziua

In iunie urmeaza a avea primul termen la proces. Problema e ca in acea perioada eu voi fi plecata cu copilul in concediu.
Am fost sfatuita sa fac o cerere de amanare pentru lipsa de aparare. Din experienta dvs, este posibil sa nu se acorde termen? Pentru ca nu vreau sa risc nimic.


Este posibil ca cererea dvs de amanare a judecatii sa fie respinsa.
Instanta poate considera ca cererea dvs nu este temeinic motivata si in plus incalcati drepturile minorului si ale partii din proces.
Daca el se opune si e foarte posibil acest lucru veti avea probleme.
Va recomand sa va angajati avocat si sa depuneti intampinare.Judecata se poate amana si din alte considerente nu neaparat pt lipsa de aparare in cazul unor astfel de drepturi.Instanta poate considera cu usurinta ca actionati impotriva drepturilor si intereselor superioare ale minorului.

Daca vreti sa faceti cererea de amanare pt angajare aparator o puteti face sub riscul unui eventuale cai de atac in vederea trimiterii cauzei spre rejudecare.Aceasta ar fi singura ratiune a unei astfel de cereri si din cate observ ratiunea dvs este alta, anume aceea de a va apara.

avocat Claudiu Lascoschi

Multumesc tuturor
Cand fac intampinarea voi face si cerere reconventionala pentru ca cer altfel stabilirea programului.
Trebuie sa platesc taxa de tmbru?
Stati, doamna, linistita, nu vi se respinge o astfel de cerere, dar cu un avocat tot trebuie sa vorbiti. Asa incta, mai bine vorbiti inainte si vede acesta in ce masura e bine sa amanati si in ce masura e bine sa nu prelungiti. Depinde, in primul rand, de interesul dv.

Nicio instanta din lume nu poate interpreta dreptul la aparare (pentru care acest termen pentru angajare aparator e o garantie) cu incalcarea drepturilor minorului!!

Depuneti, pentru a da mai multa greutate cererii, si documentele care dovedesc faptul ca sunteti in concediu (copie xerox a: biletului de odihna, contractului de prestari-servicii de turism, bitete de avion etc., orice aveti din care sa reiasa ca nu sunteti in localitate in acea perioada).
Cereti amanarea pentru lipsa de aparare (spuneti-ne data la care ati primit citatia si data la care e termenul), motivati ca nu ati avut timp si nici posibilitati financiare, concediul fiind platit deja de ceva timp si trebuia sa adunati bani de cheltuiala pentru in concediu.
In plus, precizati ca cereti, in subsidiar, amanarea dosarului pentru imposibilitatea dv. de prezentare, intrucat sunteti plecata in concediu conform actelor anexate.
Ma indoiesc de o astfel de instanta care sa nu admita, in fond, un termen pentru aparare.
Spuneti-ne si daca e ordonanta presedintiala, atunci e putintel cam nasol, altfel...

Alte discuții în legătură

Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei irinel2704 irinel2704 Buna ziua! Am revenit din nou pe forum pentru o intrebare: Divulgarea de catre sotie a corespondentei mele catre ea sau fiul meu minor intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)