avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare

Buna ziua

In iunie urmeaza a avea primul termen la proces. Problema e ca in acea perioada eu voi fi plecata cu copilul in concediu.
Am fost sfatuita sa fac o cerere de amanare pentru lipsa de aparare. Din experienta dvs, este posibil sa nu se acorde termen? Pentru ca nu vreau sa risc nimic.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:48, 31 Mai 2008
E stabilire program vizitare minor.
V-am cerut si data citatiei si termenul din dosar.
Am inteles ca este program de vizitare, ati spus. Intrebarea e daca apare in actiune sintagma ordonanta presedintiala, este o procedura mai rapida asta...
Cererea de amanare a judecatii trebuie sa fie temeinic motivata potrivit art 156 c. pr. civ.
In alin 2 al aceluiasi text de lege, instanta poate amana pronuntarea hotararii in vederea depunerii de concluzii scrise.

Doamna isi putea angaja avocat pana la termen chiar daca este plecata din localitate.
Astfel de procese au o anumita urgenta la baza.
Eu am avut un caz in care reclamantul care cerea vizitarea minorei pe ORDONANTA PRESEDINTIALA la opunerea mea motivata s-a trezit ca are cuvantul pe probe.Deci, instanta nu a amanat pt ca el sa-si angajeze avocat:).
Norocul lui a fost ca a stiut ce probe vrea si instanta i-a incuviintat aceleasi probe ca si clientei mele.
Avocata lui a venit la termenul urmator.

Ulterior procesul s-a perimat.:) Deci, actiunea lui nu a fost admisa.;)

avocat Claudiu Lascoschi
nu e pe ordonanta presedintiala. nu scrie nimic nici in citatie nici in actiune despre asa ceva.
din cate cunosc asta pe ordonanta mergea in timpul procesului de divort ori la noi divortul s-a pronuntat si copilul mi-a fost incredintat mie.
mai am o intrebare...
daca minorul mi-a fost incredintat mie, eu sunt obligata sa ii dau copilul (vorbesc pana se termina procesul cu programul de vizitare)???
asta pt ca habar n-are cum se creste un copil, vorbeste urat de fata cu el si altele...chiar nu vreau sa intru in amanunte.
eu voi incerca un program cat mai restrans copilul avand 1 an si 10 luni iar el nu are locuinta ci sta la o prietena si cere de vineri pana duminica!!! plus o luna in vara ...
cred ca se vede ca sunt tare necajita in conditiile in care chiar i-am dus copilul sa-l vada si i-am lasat singuri, eu stand la distanta.
mi s-a parut firesc sa fie asa dar nu e in interesul copilului. asta e sigur!
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2008
cosmina71, utilizator
Se poate si in afara divortului, nu are legatura aceasta procedura cu dosarul de divort... Oricum, daca nu e pe ordonanta, atunci chiar nu vad sa nu va admita... parerea mea.
Asa cum a spus si colegul, sa motivati.

Minorul... sunteti obligata sa i-l dati poate numai moral, atat. In rest, pana la o hotarare, nu. Insa daca i-l dati "da bine" in instanta.

Referitor la interesul copilului, nu sunt eu in masura sa ma pronunt, insa atat legea cat si psihologii spun ca e mai bun un tata rau decat unul lipsa. Cu exceptiile absurde, evident.
Dv. stiti care e situatia de fapt insa.

In cazul aratat mai sus, in primul rand era ordonanta presedintiala, care prezinta o oarecare celeritate, apoi cel care cerea termen pentru lipsa de aparare era... reclamantul. Or, in practica instantelor, nu se prea acorda in aceste cazuri termen, avand in vedere ca, daca nu a avut timp a-s lua avocat intr-un dosar care nu avea termen de depunere, nu era amenintat de prescriptie... reclamantul putea sa mai astepte pana introducea actiunea, ca numai de el depindea...
Asa incat, cazurile sunt diferite.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Citare parat Martonze Martonze Buna seara, In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)
Divulgarea corespondentei irinel2704 irinel2704 Buna ziua! Am revenit din nou pe forum pentru o intrebare: Divulgarea de catre sotie a corespondentei mele catre ea sau fiul meu minor intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Lipsa citarii paratului detinut nyusziful nyusziful Buna ziua. Se poate considera ca paratul are cunostinta de actiune in aceasta speta? S-a formulat cerere de fond (stabilire domiciliu minor), si in acelasi ... (vezi toată discuția)