avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare indemnizatie crestere copil

-
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
monica.daliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria botea , utilizator 21:07, 30 Martie 2009
Din cate stiu, nu sunt acceptate zile de concediu fara plata, chiar daca sunt 5 intr-o luna si nu impiedica cu nimic, dealtfel, realizarea de venituri profesionale. Ar trebui sa nu aveti probleme, dar cel mai bine v-ati interesa direct la primaria de sector unde veti depune dosarul. Din experienta cunoastem ca nu intotdeauna ceea ce este clar pentru noi este limpede si pentru functionarii statului.
-
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
monica.daliu, utilizator
Buna ziua.
Am si eu nevoie de cateva lamuriri in legatura cu conditiile de acordare ale indemnizatiei de crestere a copilului.
Situatia este urmatoarea:
Sunt insarcinata in 5 luni. La locul actual de munca lucrez de la 7.01.2008. Inainte de a lucra aici am lucrat 3 ani in admnistratie publica, la ALPAB, de pe 02.12.2004 pana pe 31.12.2007.
Intrebarea mea pt Dvs este daca in aceste conditii ma incadrez pentru a primi indemnizatia de la stat pentru cresterea copilului dupa ce acesta se va naste, si anume intre 20-23 decembrie.
Va multumesc,
Semra
Pentru a beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara, trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Prin urmare, in perioada decembrie 2007 - noiembrie 2008 trebuie sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Am o angajata care a nascut si a stat in concediu 2 ani,sa intors la munca anul acesta in data de 2 feb iar in data de 4 august a nascut iar.Nu au trecut acele minim10 luni in care trebuia sa cotizeze la asa ca nu i se acorda indemnizatia pentru crestere copil.Ce poate face angajata ca sa poata beneficia de indemnizatie?

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carmen_ana carmen_ana Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. S-a discutat despre aceasta problema dar in fiecare caz sunt cateva probleme. V-as ruga sa imi raspundeti daca se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)