avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare indemnizatie crestere copil

-
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
monica.daliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria botea , utilizator 21:07, 30 Martie 2009
Eu cred ca se va aplica la fel pt toti. Altfel, ma obliga sa imi suspebd CIC azi, si sa-l solicit maine cand intra legea in vigoare.
Daca in lege nu se specifica expres ca se aplica retroactiv ea se va aplica doar pentru situatiile ivite dupa intrarea in vigoare a acesteia.
Romanul este inventiv si gaseste modalitati de a beneficia de noile norme.
Nu ma luati cu faptul nasterii care e anterior adoptarii legii, va rog mult! Izvorul juridic al acordarii indemnizatiei respective nu e nici nasterea, nici copilul, ci nevoia parintelui, care se "iveste" in fiecare luna a concediului! Orice alta interpretare e mult, mult pe langa spiritul legii sau al echitatii...
Atunci de ce sa nu intre in vigoare legea din 2005 ;) .... de cand a fost adoptata OUG nr.148/2005 ... daca se vrea sa se aplice retroactiv :)
Nu am folosit notiunea de "retroactiv" in mod intentionat - e normal sa nu se poata aplica retroactiv (si prin asta as intelege sa mi se recalculeze drepturile banesti pe lunile deja trecute si nu e logic pentru ca atunci a fost intr-adevar alta lege - nu cea din 2005 sa ne fie cu iertare), ci sa se aplice pentru toate mamele la 3 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial, cum este firesc.

Nu este normal ca faptul nasterii sa conteze in aceste circumstante, ci faptul ca s-a nascut un copil, ca acest copil are varsta mai mica de 2 ani si ca mama are aceleasi drepturi ca si celelelte mame. Banuiesc ca nu se va specifica in lege faptul ca se va aplica exclusiv celor care nasc dupa data publicarii legii in Monitor, asta ar incalca drepturile celorlalte mame de copii sub 2 ani si probabil ca atunci vom avea alte alternative, mai putin ortodoxe.

Dar, sa lasam legea sa vina si sa ajute Dumnezeu sa fie aplicata corect pentru toate mamele.

Multumesc.

Crina

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carmen_ana carmen_ana Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. S-a discutat despre aceasta problema dar in fiecare caz sunt cateva probleme. V-as ruga sa imi raspundeti daca se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)