avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare indemnizatie crestere copil

-
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
monica.daliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: maria botea , utilizator 21:07, 30 Martie 2009
Daca am scris ca va bucurati de toate drepturile acordate de lege, inseamna DA. Multa bafta!
daca esti absolventa unei facultati cu diploma de licenta luata si nasti sa zicem dupa 4 luni mai primesti indemnizatie?
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
orhacam, utilizator
Potrivit Legii, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
- au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii in conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare;
- se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, potrivit legii.
Buna, am si eu o intrebare. Am intrat deja in CIC pe 1 oct 2008, daca va trece legea cu 85% din veniturile pe 12 luni inainte de nasterea copilului - am vreo sansa sa beneficiez de 85% sau voi fi obligata sa raman la cei 600+200?

Va multumesc!

Crina Popescu
Daca va fi adoptata aceasta lege, ea va intra în vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I sau la o data ulterioara prevazuta în textul ei.
Legea nu retroactiveaza. Cu alte cuvinte, o lege noua se poate aplica numai situatiilor juridice ivite dupa intrarea ei in vigoare, neputandu-se aplica faptelor sau actelor juridice petrecute anterior (facta praeterita).
Prin urmare, veti beneficia in continuare de indemnizatia de 600 + stimulentul 200.

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare pentru indemnizatie de cresterea copilului ada2113 ada2113 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine. Am contract de munca part time inregistrat la o firma din 2007(din ce a aparut in 2009 am inteles ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil carmen_ana carmen_ana Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. S-a discutat despre aceasta problema dar in fiecare caz sunt cateva probleme. V-as ruga sa imi raspundeti daca se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil alexxadavyd alexxadavyd :O punea cineva mai devreme problema daca perioada de realizare a veniturilor profesionale pentru deschiderea dreptului la concediul de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)