avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare

In baza legii contenciosului administrativ este necesar sa se formuleze o cerere prealabila adresata administratiei finantelor publice, prin care sa se solicite restituirea taxei de prima inmatriculare.
Daca a expirat termenul de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de stabilire a taxei de poluare pentru inmatricularea autovehiculelor, mai pot formula cerere de chemare in judecata? Sau mi se va respinge cererea?
Opinii?
Cel mai recent răspuns: seuleanraul , utilizator 19:46, 12 Mai 2011
@mirela_cioroi
Poti sa soliciti restituirea taxei, e Ok si termenul ! Un sfat de la unul care a trecut prin asta : angajeaza-ti un avocat, preferabil unul care a mai facut treaba asta si a si castigat !
Si inarmeaza-te cu rabdare, la mine a durat cam trei ani:) , dar dobanda curge de la momentul intrpducerii actiunii, nu-i mare, dar mai bine sa iau decat sa dau ! Succes !
nu stiu daca poate dura 3 ani.....in acest moment dureaza intre 6 - 8 luni, pana la hot IREVOCABILA, in baza careia persoanele isi recupereaza taxa, deoarece hotararea Tribunalului nu este executorie, ci cu drept de recurs...
...Sau poate face Dreptul cu aceasta ocazie descoperindu-si astfel calitati in acest sens,doar ca trebuie sa studieze el neaparat
Draga Larisa, draga Bogdan : comentariile voastre fiind postate pe 1 aprilie le consider niste glume:D ! Sa va zic cum s-a ajuns la cca trei ani de proces :
m-am adresat instantei care a acordat primul termen dupa 11(!) luni. La primul termen finantele au cerut introducerea in cauza a fondului de mediu. Alte luni bune ! Apoi au cerut traducerea cartii de identitate, aia austriaca, in limba romana si LEGALIZAREA traducerii...Mentionez ca traducerea era depusa la dosar, dar nu legalizata. Traducerea avea rolul de a arata ca autoturismul provine dintr-o tara membra UE. Traducatorul era si el cu o mie de patalamele, autorizat, acreditat, ce mai....Orice om care stie citi, chiar si un magistrat, putea vedea stampila austriaca, cu holograma (s-a aratat instantei cartea se identitate austriaca in ORIGINAL !) si putea compara seriile de pe cartea de identitate austriaca si de pe cea romaneasca. Dar instanta, in intelepciunea-i fara margini, a acceptat toate cererile intimatei.
O d-na judecatoare, proaspat intrata in varsta a treia, a comentat ceva la modul ca pensiile si salariile trebuie sustinute din ceva fonduri ! Mai trebuia sa ma puna sa faca dovada ca banii au fost liciti !
Astept comentariile voastre: ironiile fine :( ale Larisei si zicerile lui Bogdan, cel ce le stie pe toate (in acest moment dureaza intre 6 - 8 luni...).
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2011
ContSters196414, utilizator
Eu cred ca e o gluma raspunsul tau adresat mie intrucat eu chiar subscriu celor spuse de tine!!!!!!!!
Da ai perfecta dreptate, fina ironie nu iti era adresata tie ,ci mesajul meu chiar era o completare.Multi pun niste intrebari uneori .....si asteapta raspunsuri la toate nelamuririle aiurea, de aceea le recomand sa faca dreptul,sa invete notiuni si sa nu mai insiste in raspunsuri la intrebari aiurea...
Eu am citit intrebarile puse si raspunsurile date si apoi iar nelamuririle bazate pe texte legale.
Raspunsul tau cu privire la angajarea unui av,care stie,m[/b]i-l insusesc
Cred ca 1 aprilie ti-a jucat o farsa si sincer imi pare rau.

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto dupa 3 ani nanet nanet Buna ziua Am platit taxa de poluare acum 2 ani si 10 luni, Mai pot face ceva in instanta pentru recuperarea sumei, tinand cont ca nu am contestat in 30 de ... (vezi toată discuția)