avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare

In baza legii contenciosului administrativ este necesar sa se formuleze o cerere prealabila adresata administratiei finantelor publice, prin care sa se solicite restituirea taxei de prima inmatriculare.
Daca a expirat termenul de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de stabilire a taxei de poluare pentru inmatricularea autovehiculelor, mai pot formula cerere de chemare in judecata? Sau mi se va respinge cererea?
Opinii?
Cel mai recent răspuns: seuleanraul , utilizator 19:46, 12 Mai 2011
buna Andreea...!
intradevar, s-a primit un raspuns preliminar la cazul trimis spre solutionare de tribunalul Sibiu, avocatul general pronuntand un punct de vedere, dar atentie, NU ESTE OBLIGATORIU PENTRU INSTANTELE INTERNE, ci doar o parere a unui simplu avocat, de care, asa cum am spus mai sus, instantele nu sunt obligate sa tina cont...depinde si de judecatori, adica cei care au respins pana acum astfel de actiuni, invoca si acest punct de vedere...am citit hotarari respinse unde se invoca si aceasta opinie a avocatului, iar instantele recunosc ca este un raspuns preliminar, care este anterior hotararii finale, hotarare care va fi obligatorie pentru instantele interne...
concluzia? daca curtile de apel admit astfel de actiuni, le vor admite in continuare, netinand cont de aceasta parere....depinde de practica fiecarei instante...bafta..!
Multumesc frumos!
cu placere...! :)
am o intrebare in legatura cu taxa de poluare...

1. cat este taxa de timbru si timbrul judiciar?
2. daca am scris capetele de cerere in felul urmator este bine?
1. Admiterea actiunii
2. Obligarea paratei la restutuirea integrala a sumei de x lei reprezentand contravaloarea taxei pe poluare
3. Obligarea paratei la plata dobanzilor aferente acestei sume
4. Obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata (taxa de timbru timbru judiciar)

Va multumesc anticipat:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto titi marina titi marina Va salut, cu stima. Gata. M-am hotarat sa cer inapoi banii dati pentru taxa auto. Am platit la AFP suma de 4246 lei in data de 04 dec 2008, pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto dupa 3 ani nanet nanet Buna ziua Am platit taxa de poluare acum 2 ani si 10 luni, Mai pot face ceva in instanta pentru recuperarea sumei, tinand cont ca nu am contestat in 30 de ... (vezi toată discuția)