Buna dimineata,
urmaresc de mult timp comentariile de pe forum iar acum indraznesc sa ma adresez si eu cu o problema care se
pare ca nu se vrea rezolvata...
In luna octombrie 2004, din motive personale am decis sa divortez de sotie.In luna ianuarie 2005 Judecatoria hotaraste incredintarea minorului(la acea data in varsta de 1 an si 6 luni) catre mama spre crestere si educare.
Nefiind de acord cu hotararea judecatoreasca(cerusem eu copilul spre crestere si ingrijire) am decis sa fac recurs la Tribunal.Dupa lungi amanari datorate necunoasterii domiciliului fostei sotii(initial locuise 2-3 luni la mama ei dupa care a disparut pur si simplu cu fiul nostru) si citarii acesteia intr-un final printr-un ziar de circulatie nationala, Tibunalul hotaraste in luna martie 2006 sa-mi incredinteze copilul spre crestere si educare.
Hotararea este redactata (din cauza volumului de munca foarte mare) abia in luna iunie 2006 in termenul legal de 30 de zile fiind atacata cu apel de catre fosta sotie.
Dupa alte cateva amanari , in luna martie 2007 Curtea de apel incredinteaza minorul spre crestere si educare fostei sotii , definitiv si irevocabil.
In perioada ianuarie 2005-noiembrie 2006 am fost pus in imposibilitate de a mentine relatii personale cu copilul meu deoarece fosta sotie nu era de gasit iar mama dansei refuza categoric sa-mi dea in vreun fel relatii despre copil ori unde s-ar afla acesta.(sau poate nici ea nu stia...)
In procesul de divort nu am cerut drept de vizita copil deoarece mi se parea a fi un nonsens fiindca in cererea de divort am cerut si dreptul de a primi copilul spre crestere si ingrijire.
Abia in luna noiembrie 2006 in urma medierilor facute de Autoritatea tutelara am reusit sa-mi vad copilul la sediul Primariei.Pana in luna iunie a anului trecutmi-a fost permis regulat sa-mi vizitez fiul la domiciliul inchiriat de fosta sotie , dupa care dintr-o data fosta sotie dispare din nou.
In perioada august 2007-ianuarie 2008 am cerut sprijinul Politiei , Autoritatii tutelare , Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului pentru a intra din nou in contact cu fiul meu dar raspunsurile au fost similare: nu pot interveni,trebuie sa deschid un proces pentru drept vizita copil.
In luna februarie 2008 am deschis o astfel de actiune la Judecatoria din raza de domiciliu a fostei sotii.
In 26 februarie 2008 , la primul termen s-a amanat pentru neprezentare parata, s-a ordonat ancheta sociala.
La termenul urmator din 1 aprilie 2008 au amanat di nou din cauza neprezentarii paratei si lipsei raportului Autoritatii tutelare din raza de domiciliu a paratei. Am depus la dosar doua documente, de la Politie si Autoritatea tutelara care mentionau ca s-au deplasat la domiciliul ultim cunoscut unde locuieste mama fostei sotii si ca li s-ar fi comunicat precum ca ea nu cunoaste actualul domiciliu al fiicei dar ca mentine legatura telefonic iar ca fiica ei ar fi transmis ca nu doreste sa se afle unde locuieste in prezent.
La termenul din 6 mai 2008 judecatorul a amanat ca de obicei cauza(din motive!?!). Mi-a recomandat insa "parinteste" sa-mi angajez un avocat deoarece citez : "este un caz mai complicat si ar fi mai bine sa-mi angajez un avocat sa ma lumineze".
Va intreb pe dumneavoastra pe aceasta cale este intradevar un caz atat de complicat faptul ca un tata isi cere un drept natural , acela de a ramane in contact cu copilul lui ?
De ce un tata are dreptul sa-si vada copilul abia dupa ce o instanta judecatoreasca hotaraste acest lucru? pe de alta parte stiu ca am obligatia de a veghea la buna crestere si educare a lui !
De cate amanari credeti ca mai pot avea parte pana se va judeca aceasta cauza ?
Va rog din suflet parinti si fosti copii "luminati" drumul unui tata catre copilul lui...
Nu doresc sa ma razbun...nu vreau sa fac rau nimanui.Vreau doar sa pot mentine o relatie cat de cat normala cu copilul meu.Copilul ar suferi cu siguranta pentru mama lui daca ar fi condamnata in vreun fel,sa nu mai vorbim de ce i-ar putea baga in cap mama!Si asa probabil ca mi-a construit o imagine "superba"...
nu va inteleg de ce nu luati un avocat, sunt sigura ca exista multe probleme care nu le-ati dezvaluit pe site din omisiune.
in fine, sunt avocat, nu va judec, dar chiar nu inteleg de ce stati pasiv...atata timp cat un avocat bun, cu siguranta v-ar fi scos la liman pana acum.
faceti o actiune de reancredintare a minorului, demonstrati ca mama lui va interzice sa-l vizitati si exercita actiuni care lezeaza interesul suprem al minorului si dreptul sau de a fi in relatie cu ambii parinti.
cautati-o, dati-o in urmarire generala.
cereti copilul pe calea ordonantei presidentiale sa va fie incredintat macar pana la sf. prcesului.
puteti sa-i cereti daune morale pt. a ca va ingradeste dreptul...
Totul suna atat de frumos!Si totusi atat de ireal.Dvs. chiar nu cunoasteti indiferenta autoritatilor?Imi este greu sa cred...gandesc ca traiti in Romania...De unde atata siguranta ca un avocat bun ar rezolva cazul...cand o multime de exemple pe forum demonstreaza contrariul.Va multumesc mult pentru sfaturi...insa este enorm de greu de gasit in provincie un avocat care sa fie dispus sa lupte pentru astfel de cazuri.Si apoi te mai lovesti si de mentalitatea unui judecator de provincie care le stie pe toate.Va multumesc inca odata.Voi incerca pe caile recomandate de dvs.chiar daca mi s-a spus ca viata nu e ca in filme.(afirmatie a fostului meu avocat)
Domnule Tim68,la problema dvs.ar mai fi o solutie pe care o puteti rezolva in afara salii de judecata,prin mediere.
Apelati la serviciile unui mediator autorizat din localitatea dvs.Acesta o sa invite la sediul biroului sau,toate persoanele, ce se opun cu rea credinta,implicate si indicate de catre dumneavoastra in a va impiedica sa vizitati copilul,la care inteleg ca tineti si il iubiti enorm de mult.In urma discutiilor purtate in prezenta mediatorului,care are si rolul de a va propune solutii viabile,privind problema pe care o expuneti,poate ajungeti la un compromis favorabil ambelor parti pentru care la final incheiati un acord scris pe care il puteti prezenta judecatorului si in baza caruia acesta va da o hotarare de expedient pe intelegerea partilor.Procesul de mediere se efectuiaza cu respectarea confidentialitatii,nefiind public puteti expune deschis punctele dvs de vedere fara a fi impiedicat de catre cineva.
Un proces de mediere pote dura de la cateva minute la cateva zile.Chiar daca aveti deschis pe ro,la instanta, un proces acest lucru nu va impiedica sa apelati la mediere,urmand procedura sus descrisa.Din cate am inteles sunteti din provincie si cred ca cunoasteti vechile obiceiuri cand tinerii casatoriti se mai certau,ca e firesc,suntem oameni si oamenii sunt isupusi greselilor,mergeau la nas pentru ai impaca,iar in marea majoritate a cazurilor dadea rezultate.Sfatul meu este sa mergeti la un mediator,el poate fi nasul din trecut al dvs.Daca doriti sa aflati mai multe despre mediere,care este procedura medierii,cum se desfasoara medierea va pun la dispozitie portalul www.[editat de admin].net.Aici la sectiunea Tabloul mediatorilor,prin accesarea link-ului din pagina sunteti redirectionat pe Tabloul mediatorilor din tara.Daca orasul sau judetul dvs nu dispune de mediatori puteti apela la oricare mediator credeti de cuvinta.
Nu intotdeauna instanta de judecata este alegerea cea mai buna.
Si ei sunt avocat dar mai inainte de toate recomand omului calea cea mai scurta si mai putin costisitoare pentru el.In activitatea mea nu m-am repezit sa destram familii,am cautat intodeauna sa apropii partile aflate in disputa,mai ales cand sunt copii la mijloc,pentru ca ei au cel mai mult de suferit de pe urma greselilor facute de parinti intr-un moment de furie trecatoare.,dar care poate lasa in urma lacrimi si tristete.
In urma cu ani buni lucram ca ofiter de politei judiciara,avind ca linie de munca infractiunile cu violenta.Pe raza de competenta aveam doua famili de rromi,spoitori,care nu era saptamana sa nu fie un conflict intre acestea ,mergand cu el pana la limita infractionala.Sincer sa fiu ma saturasem de acest lucru,pana mi-a venit ideia sa caut omul potrivit,si l-am gasit,in persoana unui rrom .bulibasa din Teleorman,care se bucura de respect in randul celor doua clanuri,l-am adus la Bucuresti ,am stabilit o intalnire ,impreuna cu el si reprezentanti din cele doua clanuri si uite cum in mai putin de o ora am identificat toate problemele dintre acestia.Punandule in discutie sa ajuns la un acord care si in prezent este respectat,dupa cca 10 ani.
Alegerea este a dvs,daca apelati la mediere ori va continuati drumul lung al procesului pe care il aveti pe rolul instantei.
Va doresc succes
tatu tudor inceteaza cu reclama si cu ideile tale, ca sa realizezi medierea trebuie sa convoci partile, in cazul in speta esti convins ca se va prezenta si mama copilului sau ai de gand se mediezi tu cu tatal copilului:P