avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despre furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despre furt

Buna ziua.Acum cateva luni am furat din Carfur niste cartuse in valoare de 8,8 milioane,in urma caruia am fost prins si dus la sectie pentruu declaratii.Nu asm mai avut problrme cu legea ,nu am cazier ,iar astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemat la Parchet conform art 208 alin 1-209 alin 1 lit. e.Acum as vrea sa stiu ce solutii sunt:amenda,pedeapsa cu suspendare si cazier sau chiar inchisoare.Si daca este utila prezenta unui avocat in acest caz ,adica la audiere,in sensul ca daca prin aceasta citatie mi-au ramas doar ultimele 2 variante mentionate mai sus ,prezenta acestuia poate sa ma conduca la o amenda .Va multumesc .
Conteaza mult atitudinea faptuitorului dupa savarsirea infractiunii , adica repararea prejudiciului efectiv cauzat (restituirea bunurilor sustrase persoanelor care apartin), colaborarea cu organele judiciare , atitudinea sincera in cursul procesului penal.
Sunt criterii de invidualizare judiciara a pedepsei.
In cazul lui Vladu , prejudiciul fiind unul derizoriu , fapta nu constituie infractiune , e calificata ca fiind o contraventie , datorita atingerii minine pe care o aduce unei valori sociale .
Sanctiunea e una administrativa ,amenda administrativa , nu penala , ceea ce exclude existentza cazierului judiciar.
florin2010 a scris:

Buna ziua.Acum cateva luni am furat din Carfur niste cartuse in valoare de 8,8 milioane,in urma caruia am fost prins si dus la sectie pentruu declaratii.Nu asm mai avut problrme cu legea ,nu am cazier ,iar astazi mi-a venit o citatie prin care sunt chemat la Parchet conform art 208 alin 1-209 alin 1 lit. e.Acum as vrea sa stiu ce solutii sunt:amenda,pedeapsa cu suspendare si cazier sau chiar inchisoare.Si daca este utila prezenta unui avocat in acest caz ,adica la audiere,in sensul ca daca prin aceasta citatie mi-au ramas doar ultimele 2 variante mentionate mai sus ,prezenta acestuia poate sa ma conduca la o amenda .Va multumesc .

Aveti sanse asa primiti o amenda administrativa de aceasta data.Deci, sa nu faceti inchisoare.

avocat Claudiu Lascoschi
se poate sa primesti amenda adminuistrativa penala puscarie cu suspendare sau cu executare.. ramane la latitudinea procurorului..cred ca penala o sa primesti..iar daca ai recunoscut fapta si ancheta a decurs fara probleme..dai dovada ca regreti si etc etc..sanse slabe..dar este posibil sa primesti amenda administrativa. impresioneaza-l pe procuror..
datorita faptului ca in decursul cercetarilor ai avut o comportare corespunzatoare si sincera, in conformitate cu prevederile art .74 C.pen, beneficiezi de circumstante atenuante ce vor duce la reducerea pedepsei sub minimul special, asta daca dosarul va ajunge in instanta te va ajuta.
Consider ca una dintre solutiile probabile ar putea fi scoaterea de sub urmarire penala si inlocuirea raspunderii penale cu una din sanctiunile cu caracter adminiostrativ prevazute de art. 91 C.pen. , intrucat fapta savarsita nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, asta deoarece prevederile art. 18' C.pen sunt respectate, respectiv in decursul cercetarilor ai avut o atitudine corespunzatoare, dar si anterior savarsirii faptei, dar si ca prejudiciul a fost recuperat, insa totul depinde de procurorul ce instrumenteaza dosarul.
Daca vei respecta prevederile art.90 C.pen. si cu mult noroc poate vei scapa cu o scoatere de sub urmarire penala si inlocuirea raspunderii penale cu una din sanctiunile cu caracter administrativ
Dupa parerea mea, cred k nu ar trebui sa-ti angajezi ink un aparator.Asteapta sa vezi dak dosarul ajunge in instanta
am fost deja la procuror pe data de 09.06.2008 mi-a aratat dosarul ,i-am prezentat regretele de rigoare(ca sunt la facultate la taxa si am o situatie mai speciala cu parintii ca nu mi-au dat bani eu nu am putut face rost de ei si daca nu plateam urma sa fiu exmatriculat ..) si la sf ma rugat sa ii aduc o adeverinta din care sa rtezulte ca sunt student .si in incheiere mi-a zis ca am sa primesc acasa restul.acum ma gandesc poate fi vb de o amenda sau de chemare in instanta.acum din experienta dvs in functie de timpul dintre prezentarea mea la procuror si pana azi e posibil sa primesc amenda in sensu ca daca era vb de o amenda aceasta venea rpd acasa sau daca e vb de trim in judecata mai este nev de indeplinirea unor formalitati si prin urmare trecerea timpului???adica inca nu mi-a venit acasa dar se poate afla de pe acum in functie de trecerea timpului cam ce ma asteapta (adica este o regula nescrisa de genu daca era sa-ti dea amenda vine cam in o saptamana daca te trim in judecata cam in o luna )?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2008
florin2010, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din hipermaket carrefour. deea18butterfly deea18butterfly Buna,numele meu este Andreea,am 18 ani si pe 8 martie am comis furt impreuna cu prietena mea dintr-un magazin Carrefour,Mentionez ca produsele erau ... (vezi toată discuția)
Amenda!!!! madonnel madonnel buna ,daca va rog sa-mi spuneti:daca se ia amenda penala ,cat timp este patat cazierul,pt furt! (vezi toată discuția)
Ce patesc pentru furt? Kosmin.K Kosmin.K Am fost complice la un furt de la locul de munca,unde s-a chemat politia. Acum se inaenteaza dosarul la politie,ce o sa se intample cu me?care sunt ... (vezi toată discuția)