avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am cateva intrebari va rog:

- ce acte sunt necesare pentru a intenta divort?
- in cazul in care nu exista copii/credite/rate/bunuri in comun (casa fiind pe numele lui), etc, iar eu parasesc locuinta "conjugala", pot fi acuzata de parasire de domiciliu?
- am dreptul sa cer o parte din banii pe care i=am investit in casa respectiva dupa nunta? ( pentru acest lucru presupun ca este necesar sa am toate facturile)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 22:35, 20 Mai 2009
Pentru cea de la pct. 1 gasiti sigur un model pe .. sfantul google -"cerere divort acord" sau chiar pe aici pe site, pe undeva sigur s-au mai dat ceva modele.

Dar cea de la pct. 2 se motiveaza in raport de situatia de fapt din casnicia dvs. Aici nu exista modele, chiar daca, vorba poetului (nu stiu care): Jucăm în piesa ce consacră/Banalitatea cea mai sacră...
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2008
romascanu, moderator
Multumesc. Sper sa nu fie cazul de punctul 2.


Mai am o intrebare:
- unde anume se se plateste taxa judiciara de timbru (cat este valabila - de exemplu daca maine o platesc in cat timp trebuie sa depun actele) si de unde se cumpara timbre judiciare (si cate anume) si unde se depun actele - la judecatoria sectorului unde a avut loc cununia civila?
- taxa judicara de timbru de 39 de lei se plateste la Primarie si nu are termen de valabilitate limitat
- timbre judiciare se gasesc la Posta. De obicei, chiar in cadrul judecatoriei este cate un ghiseu unde se poate plati si taxa de timbru si timbre judiciare
- cererea de divort prin acord semnata de ambii soti se depune la instanta competenta de la ultimul domiciliu comun al partilor
In Bucuresti se plateste taxa judiciara de timbru la Trezorerie.
buna seara

eu am intentat actiune de divort, in care specific desfacerea casatoriei si incredintarea minorului.
sotul meu e de acord sa divorteze, insa in privinta copilului nu e de acord sa primesc eu custodia.
doreste copilul. ce sanse are sa-l obtina, copilul fiind mic (2 ani si 6 luni). m-a amenintat ca va aduce martori care sa sustina ca numai el il duce si il aduce de la gradinita, ca eu am un serviciu care imi ocupa mult timp si mai ales ca plec in delegatii.
are vreo sansa sa il castige?

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord andreicml andreicml buna ziua,sunt intr-o situatie disperata; cu toate acestea preferam un divort de comun acord. Pentru asta, spuneti-mi va rog: tinand cont ca eu nu am nici un ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Catalin32 Catalin32 Buna ziua! Intentionez sa divortez si as dori sa aflu mai intai cateva opinii despre speta mea. Casatoria dureaza de 5 ani si din ea a rezultat un copil in ... (vezi toată discuția)
Divort Care sunt aactele si unde trebuie sa ma adresez pentru a initia procedura de divort de comun acord fara copii. (vezi toată discuția)