avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort amiabil urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort amiabil urgent

Sotul este plecat din tara de 1 an si jumatate, i-am cerut divortul si este de acord sa semneze orice hartie necesara dar fara sa vina in tara, nu poate din cate am inteles.

V-as ruga sa-mi recomandati ce divort sa solicit? ce acte sa-l rog pe sotul meu (inca) sa trimita? sa fac cererea de divort doar eu sau am nevoie de semnatura lui?

Adaug ca avem mai mult de 1 an de casnicie , ca in urma casatoriei nu au rezultat minori si ca suntem de acord amandoi cu divortul, bunuri de impartit nu prea avem .

Am nevoie de avocat ? sau pot sa ma reprezint si singura?

Multumesc
raspunsul avocatului cora2006 pare interesant in primul rand ca nu implica un cost suplimentar pentru mine, pentru ca tot eu v-a trebui sa caut avocat si pentru el pe care sa il si platesc si mi se pare inutil in situatia in care singura complicatie e aceea ca nu se va prezenta la proces dar este de acord sa semneze procura ca este de acord cu divortul.

Nu vreau sa se prelungeasca inutil si cred ca o infatisare este suficienta.

In concluzie ce cerere de divort sa depun la Judecatorie? pentru divort amiabil sau pentru culpa comuna?

Acest divort prin culpa comuna prelungeste acordarea divortului ?sau pot in timpul primei infatisari sa adaug la dosar procura semnata de el si imposibilitatea acestuia de a veni in tara si divortul sa se pronunte astfel?

Multumesc!
Foarte fain raspunsul Corei, am insa o problemuta: e putintel cam aiurea sa spui ca sotul sta cu tine cand... el trimite din strainatate hartii la dosar! Sincer, mi se pare aiurea rau si n-as recomanda. Sa nu mai spun ca la Judecatoria sector 6 mi s-a spus ca trimiterea de hartii la dosar nu acopera faptul ca nu a fost citat acolo unde sta... :P si asa te trezesti cu vreo ciudata lipsa de procedura...

Referitor la avocat, indiferent ca sotul e in tara sau nu, ca se prezinta au ba, tot ar trebui sa luati unul care macar sa va explice in ce consta un divort, ce inseamna el, de ce anume depinde ca timp si termene, sa redacteze actiunea.

Mergeti intr-o zi la tribunal, etaj II, sectia a III-a sau a IV-a civila, la un complet de minori si familie si vedeti acolo de ce: pentru ca oamenii nu cunosc ce conditii trebuie indeplinite ca sa divorteze. Si se trezesc, frumusel, cu respingerea actiunii. Si-i intreaba in apel pe judecatori: da' chiar nu ma divortati? De ce?
Or, treaba judelui nu e sa dea lamuriri si consultatii juridice... Daca intalniti unul ok, atunci va spune sa intrebati un avocat din sala sau de aiurea, daca intalniti unul... non-ok, atunci va trimite la plimbare plangand!

E stupid, dar am vazut oameni care s-au consumat foarte mult in cele 5 minute cat a tinut dosarul. Si pe buna dreptate. La Judecatoria sector 4, cel putin, am crezut ca sar la judecator s-o lase in pace pe sarmana femeie... :(( Urat, urat rau.

Oricum, daca sotul tot trimite procura in scenariul Corei, de ce sa nu trimita de la bun inceput o procura prin care imputerniceste pe cineva sa fie de acord cu divortul, are deja adresa in tara, ii si spuneti ca trebuie sa plateasca persoana respectiva (caci se poate face direct pe un avocat) si ati scapat si de cheltuieli si de tot... Mergeti dv. cu mandatarul sa depuneti actiunea...

Multa bafta!
V-as ruga sa-mi recomandati ce divort sa solicit? ce acte sa-l rog pe sotul meu (inca) sa trimita? sa fac cererea de divort doar eu sau am nevoie de semnatura lui?

Mie solutia cea mai simpla mi se pare urmatoarea:
Angajati un avocat care sa va asiste la redactarea si depunerea actiunii de divort prin acordul partilor.
Inainte de depunerea actiunii, trebuie sa-l imputerniceasca si sotul dvs. pe acest avocat sa-l reprezinte in procesul de divort.
Dupa 2 luni, la primul termen ati terminat totul.
Eu am mai procedat asa si nu am avut niciodata probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Un avocat mandatar al unei parti si aparator al celeilalte parti? Ceva interese contrare nu sunt?
E deontologic sa procedezi asa? :-/

Ai procedat asta unde, ca-s tare curioasa. :O Sa vorbeasca un om pentru ambele parti...
In 2 luni nu se poate termina, peste mai bine de 2 luni abia primeste termen.
In plus, poate v-a trimis si voua cererea de chemare in judecata si e o struto-camila, asa incat, parca vad termen de precizari etc. :slap:

Oricum, un lucru e clar: doamna nu vrea avocat... Asa ca putem inceta sa insistam. :D
Un avocat mandatar al unei parti si aparator al celeilalte parti? Ceva interese contrare nu sunt?

La un divort prin acordul partilor, unde sunt interesele contrare?:O

E deontologic sa procedezi asa?

Pe unde vezi tu lipsa de deontologie?

Ai procedat asta unde, ca-s tare curioasa

Timisoara, si nu o singura data...

In 2 luni nu se poate termina, peste mai bine de 2 luni abia primeste termen.

Parca de 60 de zile zice codul la divortul prin acord, nu?...
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort , sotie plecata de 8 ani in strainatate. CostacheGhe CostacheGhe Salut , As dori si eu sa stiu cum se poate rezolva aceasta problema , sotia este plecata de 8 ani in israel si nu a mai venit niciodata in tara de ... (vezi toată discuția)
Schimbat divort din culpa comuna - divort prin acord mariam1 mariam1 Buna ziua Am deschis un proces de divort din culpa comuna si intre timp ne-am hotarat sa schimbam cererea- divort prin acord.Suntem casatoriti de mai mult ... (vezi toată discuția)
Divort, minor, comun acord Rain Rain Buna ziua. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam, avem un copil de 2 ani. As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara si incheia divortul intr-o formula ... (vezi toată discuția)