avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN

Sunt in proces de divort iar sotul a cerut tagada paternitatii iar instanta ia aprobat efectuarea testarii ADN.
Judecatoarea m-a intrebat daca sunt de acord cu aceasta testare si eu am zis ca da.
Nu s-a pus problema de cine plateste acest test.
Peste 2 saptamani trebuie sa ma prezint cu fata la IML Bucuresti dar nu stiu daca ar trebui sa am si bani pentru plata totala sau partiala a testului.
Am sunat la institut sa intreb si mi s-a spus ca acest test costa 2700 ron dar ca nu stiu cine ar trebui sa plateasca, acest lucru fiind stabilit de instanta.
Va rog daca stie cineva sa-mi zica daca ar trebui sa fac rost de bani sau nu, deoarece e o suma considerabila pt mine iar timpul este scurt.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:49, 14 Aprilie 2011
Dupa parerea mea , daca nu este specificat si el l-acerut el trebuie sa plateasca. Dvs. ati fost doar de acord...nu o face, nu se face testul si nu poate contesta paternitatea.daca nu are testul in favoarea lui ramane valabila prezumtia de paternitatea , deoarece va este sot. Desigur , bine ar fi sa aveti un avocat sa nu riscati.
Dumneavoastra puteti face ce vreti...dar din punctul meu de vedere nu trebuie sa platiti nimic.....e ca si cum l-ati ajuta sa isi faca probele....
sunt de aceeasi parere, sa nu platiti chiar daca pierdeti programarea. daca platiti dvs, va fi destul de greu de recuperat suma de la sot, daca nu va plateste cheltuieli de judecata de bunavoie.
sotul plateste daca a cerut test adn, urmand , daca nu e tatal copilului, sa-i recupereze de la dvs

iar eu fiind de acord cu afectuarea testului, ar trebui sa platesc jumatate din valoarea lui.

Nu doamna,nu este adevarat ca trebuie sa platiti jumatate din suma.Il priveste direct pe el,el a cerut..el plateste.Dvs.ati acceptat proba si nimic altceva.
Gi_jane,are dreptate se poate pierde programarea testarii,din vina lui evident,nu a dvs..

Dna.Madalina,dar sotul ce spune despre plata testului?.Lamuriti-l ca este datoria lui,din moment ce asta a cerut.

Nu am cum sa discut cu el, nu mai suntem in termeni de comunicare de ceva timp, din cauza atitudii sale si actelor de care face dovada. Ca sa va faceti o parere despre caz pe langa testul de paternitate a mai cerut in intampinare ca in cazul in care copilul ar fi totusi al lui sa i se dea lui in custodie.
Mentionez ca acest copil are 6 luni iar el nu l-a mai vazut de la o luna si nici macar nu a mai intrebat de el... dar vrea custodia lui.
Numai in situatia asta sa nu fii!

Alte discuții în legătură

Intrebare maricriss maricriss Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere obtinut ilegal nicsitra nicsitra Bună ziua, vă rog frumos dacă puteţi să-mi răspundeţi următoarei întrebări: Unde mă pot adresa pentru daune morale din cauza unui certificat ... (vezi toată discuția)