Sunt in proces de divort iar sotul a cerut tagada paternitatii iar instanta ia aprobat efectuarea testarii ADN.
Judecatoarea m-a intrebat daca sunt de acord cu aceasta testare si eu am zis ca da.
Nu s-a pus problema de cine plateste acest test.
Peste 2 saptamani trebuie sa ma prezint cu fata la IML Bucuresti dar nu stiu daca ar trebui sa am si bani pentru plata totala sau partiala a testului.
Am sunat la institut sa intreb si mi s-a spus ca acest test costa 2700 ron dar ca nu stiu cine ar trebui sa plateasca, acest lucru fiind stabilit de instanta.
Va rog daca stie cineva sa-mi zica daca ar trebui sa fac rost de bani sau nu, deoarece e o suma considerabila pt mine iar timpul este scurt.
Va multumesc.
Am inteles dna.Madalina,atitudinea sotului.Practic dinsul va sicaneaza cu asemenea pretentii. Nu va faceti griji in privinta incuvintarii copilului.Va fi incredintat dvs.fara discutie.
Si domnii avocati va vor spune asta.Oricum nu platiti testul indiferent cit va incerca el sa va lamureasca.Dvs.incercati pe cit posibil sa nu va lasati influentata emotional de atitudinea actuala sau viitoare a lui.Aveti nevoie de cit mai multa liniste pentru bebelus.Lasati-l in plata domnului sa spuna ce vrea.Oricum nu are dreptate,si va pierde.:luck:
Va multumesc dna Sivana pentru sfaturile dumneavoastra si pentru incurajari. Voi avea nevoie rezistenta fizica si psihica ca sa trec de aceste incercari si sper ca voi reusi.
Cu mare placere,si sa fiti convinsa ca veti cistiga,aveti toate atuurile,dar si dreptul.
Organizati-va viata frumos linga copil,fara sa va lasati influentata de energia negativa a sotului.Aveti comoara..Bebelusul..sunteti bogata sufleteste,restul nu conteaza.Veti termina si divortul si va veti redresa total.
Va urez numai Bine.:vishenka:
Revin cu intrebarea pusa initial, ce ar trebui sa fac sa platesc sau nu jumatate din testul ADN?? Am mai intrebat si alte persoane si mi s-a mai spus ca daca am fost de acord cu acest test inseamna ca trebuie sa platesc jumatate! Va rog daca stie cineva exact cum se procedeaza sa imi raspunda!
Imi este greu sa cred ca instanta a incuviintat efectuarea testului ADN, fara sa dispuna prin incheiere, care dintre cele 2 parti plateste sau daca ambele parti platesc in cuantum de 1/2.
Prin urmare, verificati incheierea de sedinta de la dosar si daca instanta a omis
sa dispuna cine plateste, nu platiti pana nu clarificati problema la termenul urmator, problema care de altfel trebuia lamurita atunci pe loc cand s-au incuviintat probatoriile.
Regula este ca cel care propune o proba care presupune achitarea unei taxe cum este in situatia data , trebuie sa o si achite.
Practica insa in astfel de situatii nu este insa unitara, in sensul ca unele instante pun in sarcina reclamantului achitarea integrala a testului, altele insa dispun plata in cuantum de 1/2 atat de reclamant cat si de parat.
Veti mai pierde inca un termen si evident programarea, insa pana instanta nu dispune, nu achitati 1/ 2 din suma.
Intrebare
maricriss
Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate ... (vezi toată discuția)