Sunt in proces de divort iar sotul a cerut tagada paternitatii iar instanta ia aprobat efectuarea testarii ADN.
Judecatoarea m-a intrebat daca sunt de acord cu aceasta testare si eu am zis ca da.
Nu s-a pus problema de cine plateste acest test.
Peste 2 saptamani trebuie sa ma prezint cu fata la IML Bucuresti dar nu stiu daca ar trebui sa am si bani pentru plata totala sau partiala a testului.
Am sunat la institut sa intreb si mi s-a spus ca acest test costa 2700 ron dar ca nu stiu cine ar trebui sa plateasca, acest lucru fiind stabilit de instanta.
Va rog daca stie cineva sa-mi zica daca ar trebui sa fac rost de bani sau nu, deoarece e o suma considerabila pt mine iar timpul este scurt.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul clar pe care mi l-ati dat. Inca nu am citit incheierea de sedinta pentru ca termenul a fost pe 28 martie si inca nu exista la dosar, dar sper ca in primele zile ale saptamanii viitoare sa apara. In cazul in care nu se specifica si mie mi se pare logic sa nu platesc, dar asa cum ati spus voi pierde programarea la test, iar la urmatoarea infatisare din mai iar se va amana a 3-a oara dosarul, pt ca sotul doreste ca in functie de acest rezultat sa se decida a cui e culpa desfacerii casatoriei si tot asa ne vom lungi cu termenele, iar pe mine orice programare ma costa pentru ca vin din Constanta si am de adus si martori...
E complicat
Sa va povestesc cum a fost la Mina Minovici azi in legatura cu testul ADN pentru tagada paternitatii de care am spus mai sus.
Ne-am prezentat toti 3 la acest test, am stat si am asteptat cam 4 ore, in care nu s-a putut preleva nici o proba de la nici unul deoarece... surpriza... faxul cu adresa de la judecatoria 4 nu a ajuns!
A fost trimis un fax vineri existand confirmare de primire vazuta de avocata mea, si ulterior a mai fost trimis unul azi, dar nici unul din cele doua faxuri nu au fost primite la INML Mina Minovici!
Este posibil asa ceva?!? S-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare? Ce concluzii pot sa trag? Ce ar trebui sa fac?
Am aflat si raspunsul la intrebarea mea legata de plata, "presupusul tata" spunandu-mi ca el il va plati.
Mai am o intrebare.. pot ca la urmatoarea infatisare sa nu mai fiu de acord cu inca o programare la acest test ADN? E clar pentru mine ca tot ce se intampla in procesul asta de divort e o mare tactica de tergiversare din partea lui.. pentru a ma sicana si sa se razbune pe mine.
Ce se intampla legal daca eu voi refuza acest test? Ce repercursiuni pot sa fie?
Nu va puteti opune efectuarii testului ADN si implicit asupra unei noi programari cata vreme instanta a incuviintat aceasta proba ca fiind concludenta, pertinenta si utila cauzei.
Nu aveti ce concluzii sa trageti din cele intamplate , decat ca sunt intr-adevar uneori disfunctionalitati de comunicare intre instante si institut si nu sunteti prima si probabil nici ultima careia din nefericire i s-a intamplat asa ceva.
Am inteles ca eu nu pot sa mai refuz acest test acum, dar imi vine in minte o alta intrebare: el poate renunta la tagada paternitatii pe motiv ca a vazut copilul si ca acesta seamana izbitor cu el?
Se poate asa ceva? Mi-e greu sa cred ca acum dupa ce l-a vazut dupa f mult timp va mai fi dispus sa dea 2.700 RON pentru "confirmarea paternitatii".
Intrebare
maricriss
Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate ... (vezi toată discuția)