Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Pentru expertiza puteti apela cu incredere la Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati,care au dreptul sa puna la dispozitie personal calificat care sa execute expertiza financiar-contabila.
Avand in vedere ca expertiza urmeaza a se efectua la asociatie de proprietari ,
exista posibilitatea sa negociati amiabil c/v verificarii.
Expertii din Corpul.... de care spuneti nu negociaza cu asociatiile de proprietari c/v verificarii pentru ca pur si simplu nu sunt in situatia sa traiasca de pe urma contractelor oferite de asociatii. Ei isi spun pretul, daca tu, ca asociatie accepti, bun, se apuca de treaba, daca nu accepti, pleaca....si tot asa.....
Elga ,treuie retinut esentialul,calitatea expertizei,sau revenim la vechea problema ,sa fie acolo indiferent de calitate.
Dupa cum orice serviciu are pretul sau,asa si expertiza are un pret de cost,care oricum in caz de instanta este posibil sa fie recuperata.Asa,pe considerentul ca aia este scumpa ,ala nu se baga,ne invartim intr-un cerc vicios ,care doar produce si majoreaza prejudiciile financiare ale membrilor asociatei-asigurand un statut financiar stabil reprezentantilor acesteia
Apreciez ca si in acest caz pentru dovedirea eventualului prejudiciu si identificarea persoanelor responsabile se impune realizarea unei exepertize complexe edificatoare care sa elimine supozitiile,sau neclaritatile.
Este exact aceiasi situatie ca in cazuri medicale;printr-o analiza superficiala nu exista garantia decelarii eventualelor afectiuni,pe cand o investigatie ampla poate asigura raspunsurile necesare .
Elga ,daca se ajunge in situatia ca autoritatea sa dispuna efectuare de expertiza,
apreciezi ca va fi acceptata cererea din partea asociatiei de a se dispune efectuarea de verificare financiar contabila la pretul cel mai mic?
In instanta este nominalizata persoana prin metoda loto,un numar de 1-10,se achita initial o suma ,la care expertul functie de complexitate,obiective,perioada de verificat ,are dreptul sa solicite majorarea sumei initial dispuse de catre instanta.
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)