avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
De 2 ani tot depunem cereri (semnate de majoritatea locatarilor) pentru debransarea caloriferelor de pe scara sau inchiderea acestora cu robineti si NU NI SA DAT ACORDUL deoarece NU VREA DOAMNA PRESEDINTA, fara alte explicatii pur si simplu dansa sa facut patroana pe scara si pe banii nostrii. Am facut cerere-tabel cu semnatura fiecarui locatar pt. a efectua sedinta de bloc si a discuta toate nemultumirile, iar nu se poate pe motiv ca nu vrea D-na Presedinta, ca nu noi ii comandam cand sa puna sedinta asa ne-a strigat. Ce trebuie sa facem, va rog?
musac postati pe un forum public asa incat faceti exercitiul de bun simt si limitati-va la un limbaj decent si fara jigniri.
Multumiri anticipate
multumesc din suflet pt. raspuns.
Eu si inca o vecina (pt. ca ceilalti locatari vor dar sunt ffff ocupati cu serviciul ajung seara tarziu akasa, noi am devenit amandoua de curand mamici) ne chinuim sa aducem controale, sa facem sedinte, sa cerem facturi, chitante, lista cu salariile angajatilor administatiei sa vedem si noi ce salarii imense si-au pus, noua nu ni se spune nimik, doar ne afiseaza Reparatie subsol - 64 milioane si ne opreste intre 8 - 10 milioane de apartament, pai inmultiti cu 40 apartamente cat fac? Ce fac cu atatia bani, ne-au innebunit cu reparatiile, nu mai avem de unde sa platim, nu stim ce sa mai facem.
Control nu vine, cred ca putem depune 100 de cereri ca degeaba, nu stiu ce sa mai facem, ei sunt patroni pe banii nostri cam asa stau lucrurile la noi in administratie si sau ales singuri.X-(
@ynocentta
Userul @musac pe care il apostrofati pentru un mesaj de anul trecut ....intre timp si-a mai schimbat cateva ID-uri.:)
@alexa76
Caloriferele de pe holuri nu sunt puse acolo de florile marului, ci conform proiectului constructiei si pentru mentinerea unei temperaturi convenabile, pe timp de iarna, zidurilor interioare. Ca sa puteti sa debransati aceste calorifere ar trebui sa va interesati la RADET daca mai fac acest lucru si in plus de asta sa luati legatura macar cu un expert, inginer in constructii, care sa va confirme sau nu ideea debransarii acestor calorifere.
.....................
Intr-unul din blocurile pe care le cunosc foarte bine aceste calorifere au fost scoase din circuit acum vreo 8 ani si se simte diferenta chiar si in casa. Nu le considerati numai niste pierderi de bani, ele isi au rostul lor, cu conditia ca usile de la ghene, de la intrare...si orice usi "la comun" sa mai stea si inchise.
alexa76 a scris:

Am facut cerere-tabel cu semnatura fiecarui locatar pt. a efectua sedinta de bloc si a discuta toate nemultumirile, iar nu se poate pe motiv ca nu vrea D-na Presedinta, ca nu noi ii comandam cand sa puna sedinta asa ne-a strigat. Ce trebuie sa facem, va rog?

Convocati adunarea generala prin tabel semnat de minim 20% din nr proprietarilor. Organizati adunarea generala conform legii . Presedinta poate sa participe sau nu la adunare. E treaba ei . Adunarea generala poate hotara alegerea altui presedinte, alt comitet, etc.

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)