avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
am pus cererea de debransare(copie+original) in prezenta sotiei care a fotografiat momentu sa-l am amintire(31.07.1008)
raspunsu nu a intarziat sa apara, la data de 21.08. 2008 am primit raspunsu...... surpriza nu se aproba pentru :
1. documentatie specifica incompleta la pct A2-A2.1(aceste puncte referitoare la existenta unei alte surse de caldura- eu am crezut ca se poate demonstra ca am gaze+centrala cu contractul de la gaze+ procesul de functionare. dar ei nu cica trebuia si avizul de racordare=D>). De eu cind plec la munca afara ma uit si semnez contractu de munca nu biletu de avion.
2 datele din anexa 1 referitoare la punctul S5(suprafata radianta a scari) sunt eronate (eu am gasit aceste date intr-o adresa trimisa de o firma de proiectare catre asociatie pentru a incheia contractul cu RADET)la mine S5=122,10-29,95=92.15 29,95 reprezentand deblansari anterioare la ei S5=100,09m2
recalculez totul(scara A=114,50,B=114,50,C=126,70,D=114,50,E=114,50 si F=122,10) si descopar ca suma totala a blocului e aceiasi 706,70 in documentu meu iar in contractul de energie aflu ca scA=114,73, B=114,73, C=117,73, D=114,73, E=114,73 si F=100,09+29,95=130,04 total 706,69. Dupa cum se vede scara mea are la ora actual 130,04(mentionez ca pe scara F sunt 3 apartamente de 4 camere si 7cu 3camere, iar la scara C 4 cu 4camere si 6 cu 3camere) Unde e eroarea? La mine sau la ei? nu cunva o jumatate de apartament sa mutat in plata scari F? Cica sa facut echilibrarea hidraulica a instalatiei ramase( ca alfel sar fi prabusit blocul)
3. Avand in vedere faptul ca marimea suprafetei radiante deconectata(existenta+solicitanta)reprezinta mai mult de 20% din totalul suprafetei initiale, adica 33.61%, nu se aproba deconectarea decat in conditiile in care Asociatia de Proprietari accepta sa realizeze redimensionarea bransamentului si sa monteze aparat de masura(contor) in conformitate cu redimensionarea realizata(care va urma sa o faca, daca vor vrea), pe cheltuiala proprie.
am spus ca o voi suporta sa inceapa lucru dar nu cica trebuie calculat lucrare ,trebuie informata asociatie ca e posibil sa schimbe contuaru care e la vreo 70 de milioane si vorbe de speriat copii mici.
4.va aducem la cunostinta si faptul ca nu sunt indeplinite conditiile din Anexa 2(Aviz financiar RADET), deoarece nu ati achitat cota parte din restanta, stabilita de biroul FUI(BIROU DE FACTURARE RADET)
Eu la data de 31.07.2008 aveam intretinerea platita(29 ale luni) catre asociatia de locatari de care apartin. va aduc la cunostinta ca nu am semnat nici un contract, conventie, acord si nici nu am inprumutat bani de la RADET. Atunci de unde restanta? eu catre caseria RADET nu pot plati decat valoarea cereri de debransare(pe care am achitato 10 ron)
Sau mai nou in Romania se poate factora SPAGA(FOLOASE NECUVENITE).Prins LA MIJLOC BIROUL FUI nu are amabilitatea de a se scuza, ba chiar ma obliga sa ma prezint cu o DECLARATIE de la presedinta blocului din care sa reiasa ca sunt un bun platnic, o persoana amabila, un vecin cuminte, etc :O
Cat sa mai suport umilinta asta? Ce mai poare urma? Oare ma vor trimite la politia judeteana sa cer o dovada ca sunt posesoru carti de indentitate? Oare imi vor cere un examen pshiologic din care sa reiasa ca am discernamat si sunt apt pentru a avea proprietate? SAuni TRAITI MAI BINE? Va salut pana nu ma baga RADETU la nebuni
Nu pot sa inteleg..pe scara mea,presedintele si apropiatii si au pus centrale in 2 saptamani,fara bataie de cap.Chiar recent,vecinul de deasupra ap meu s-a debransat si a montat centrala,fara a sti acest lucru,desi sunt ..direct afectat.Dar cred ca nu oricine poate reusi...dar vb cuiva..sa nu facem pe gica contra si sa platim..orice,..doar este o hotarare a "adunarii generale"
Dv. aveti centrala deja montata in apartament? Daca da, cine v-a facut debransarea? Cine v-a facut-o nu stia ca trebuie sa obtineti aprobare RADET? Nu intru in detalii tehnice, dar va informez ca acea Ordonanta a RADET, printre altele, are si ratiuni tehnice serioase. Una peste alta debransarea trebuia facuta nu numai cu acordul RADET, dar si facuta de ei, de RADET. Asta pentru ca presupune si recalculari ai parametrilor tehnici ai retelei blocului.
Ati pus caruta inaintea boilor si acum va plangeti ca boii nu imping caruta!!!!
Intelegerea cu presedintele sau administratorul este \"la mica ciupeala\", ilegala, pentru ratiunile de mai sus, dar si pentru ca , una peste alta, din motive de Dv. stiute, nu mai vreti incalzire pe centrala si va rebransati si nu comunicati asta la administratie va veti putea incalzi bine merci. Scuzati aceasta prezumtie de vinovatie, nu zic ca ati face asa, dar asa cum Dv. ati comis-o cu debransarea, asa s-ar putea s-o comiteti si cu rebransarea.
Aparent, in multe situatii, parem a trai \"In Tara Nimanui\", cum spunea cineva pe forum. Uneori, totusi, e bine sa intelegem noi insine legile si regulile care ne guverneaza micul spatiu in care traim si vom constata ca unele lucruri care ni se pareau abuzive parca n-ar fi chiar asa, macar si din dorinta unora de a face ca lucrurile sa mearga mai repede si mai bine....si mai corect pentru toata lumea, nu numai pentru unii.
nu mai invinovatiti..daca adm si ar face datoria,si cred ca ar trebui sa stiti.inainte de inceperea perioadei de incalzire ar trebui sa se controleze caloriferele(supr rad),sigiliile pe baza unui proces verbal
Dar toti dorm,si atunci,vinovati sunt cei corecti.
pt adrian...
acea suparafa radianta este calculata pe nivel , deci ar trebui inmultita cu numarul de etaje si apoi sa se scada suprafetele celor care s-au debransat, dupa care sa se refaca acel procent. pentru ca acea suprafata de cca 114 mp reprezinta suprafata pe un singur nivel, nu pe toata scara, probabil. ce suprafata are apartamentul dvs si cite camere are ?
pt musac
nu stiu daca s-au schimbat intre timp procedurile, dar acum 6 ani cind mi-am montat CT a fost nevoie numai de acordul asociatiei, reprezentata de presedinte.
spuneti ca sinteti direct afectat ... asta include cumva si caldura de care beneficiati si in situatiile in care radet nu da caldura si vecinul cu centrala da drumul la incalzire ?:P nu cumva in zilele acelea, dvs beneficiati de caldura pe care vecinul o da , la fel cum (poate) si el beneficiaza de caldura data de caloriferele dvs cind isi inchide centrala (daca o face)
spre cunostinta dvs ... centrala termica ofera un agent termic cu temperatura superioara celei oferite de radet, deci incalzeste mai mult apartamentul decit caloriferele dvs.

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)