gresit domnule musac ...
electrica si distrigaz (in cazul contorizarilor individuale) intrerupe furnizarea energiei electrice si a gazelor daca s-au emis doua facturi consecutive si plata nu a fost efectuata in 50 de zile de la emiterea primei facturi.
desi lucrez la distrigaz si nu am primit acea prima factura (din motive independente de mine) si eram plecat in concediu cind am primit a doua factura, in momentul sosirii din concediu am constatat la revenire ca robinetul de la contoar era inchis si sigilat. evident ca am intervenit unde stiam ca trebuie si am explicat situatia, a doua zi venind imediat cineva autorizat de acolo care mi-a dat drumul la gaze, plata fiind facuta in ziua sosirii mele prin card bancar. la sosirea celei de-a treia facturi am fost taxat cu o taxa de debransare pe care am fost nevoit sa o platesc, chiar daca sint salariat distrigaz :(
evident ... daca mi se intimpla acelasi lucru cu electrica, stateam citeva zile pina veneau ei, daar oricum imi rezolvam problema in aceeasi zi, stiind ce sa fac si unde anume ;)
E buna gluma da trebuie sa mai si glumin in astfel de situati. Dar eu totusi nu inteleg de ce in ami precedenti se apela la o societate de proiectare neutra acestui contract de energie, iar azi cica le scrie un X care nu stim cine e si isi asuma dreptul de evaluator(din cadru RADETULUI si a asociatiei parti contractuale), punand si inscrisul ca aceste date sunt declarate pe propia raspundere. Pe cine dau in judecata la o adica?
As vrea sa stiu daca pot apela la o societate de instalati sanitare specializata (fara RADET), care sa efectuieze o debransare in conditi tehnice(punand aerisitoare, bay-passuri, etc. Evident raspunderea civila imi revine, societatea suportand doar garantarea lucrari. Dupa operatiunea aceasta ce voi suporta? pentru ca plata energiei nu cred ca mai poate exista(780 RON pe 6 luni in anul 2007-2008). Dar in2008-2009 va fi mai mare, acesti bani cred ca ii pot redirectiona la un buget de rezerva pentru eventualele procese.
Eu nu am avut intoata viata nea nici o amenda, dar mite proces cred ca e grosnica treaba asta. Ce sa fac sa accept sa fiu mintit in continuare si sa platesc 2 servici pentru acelaci lucru(unu de proasta calitate- inexistent numit RADET)
Sau sa ma transfor si eu intr-un infractor(sa modific o instalatie fara acordul RADETULUI) nu vreau sa supar pe nimeni am traiit in buna intelegere cu vecini de cand ma stiu i-am ajutat de fiecare data cum am putut(cu bani, servici fara sa cer nimic ).I-am inteles ca nu-si pot permite o cheltuiala cu schimbarea tevilor, dar eu nu am caldura de la RADET.Pentru uni e simplu exista o lege care ii obliga sa-mi deschida usa pentru a schimba teava se poate da o sentinta executorie (spune RADETU) dar eu raman cu vecini care imi vor reprosa toate viata ca le-am distrus zugraveala, concediile si pe deasupra i-am lasat si fara bami. Nu era mai simplu sa ii oblige direct RADETU si sa-mi pastreze anonimatu?
De ce m-au pus sa investesc intr-o alta sursa de caldura(regula debransari) daca nu imi acorda acest drept de depransare?Pentru ca ei gasesc tot felul de piedici ba isi pernit sa si jigneasca(numindu-ma in scris restantier).
Cum e posibil sa dispara corectitudinea, onoarea, cinstea si sa fie promovata infractionalitate, minciuna, incompetenta
unde traim? De 10 de ani lucrez peste hotare, ma lupt cu neincrederea strainilor in cetatenii romani (dar nu m-au jignit nici o data precum biroul FUI al societati RADET). Am lucra cu zeci de natiuni in diferite state numai cuvinte de multumiri am avut( greci mi-au spus ca eu nu sunt roman- pentru ca am fos prea corect) toti ne confunda cu acei cetateni care isi bat joc de statutu de roman. NU SUNT PATRIOT, NU MAI CRED IN ASA CEVA DE LA REVOLUTIE, dar nu pot nega faptu ca m-am nascut intr-o tara atat de frumoasa prin natura ei, alte tari sunt cu mult sub noi la capitolul asta. Nu vreau sa plec de aici, doresc sa schimbati si sa aplicati legile cu care va laudati bomnilor avocati, judecatori, magistrati. Cand vor intelege acesti infractori ca trebuie sa respecte legea?ca altfel vor avea de suferi cu adevarat, nu doar pe hartie.
imi pare rau, dar habar nu am despre acest domeniu la care faceti referire:(
Dar imi poti spune te rog tu cum ai face daca ai fi in locul meu:
1.ai taia tevile si ai astepta sa te actioneze ei in judecata pentru distrugere si neplata calduri (de care nu mai beneficiezi, prin eliminarea tevilor)
2.nu ai distruge instalatia si ai plati si ai plati chiar si caldura(neexistenta), dar i-ai actiona in instanta pentru ca nu te lasa sa te debransezi, ai informa OPC de serviciile proaste, ai solicita audiente saptamanale la primar, director general RADET, ai depune o cerere catre primarie pentru a desfasura pasnic o greva a foamei in fata RADETULUI.
3 ai taia tevi si ai actiona in instanta pe toti asociatie, RADET, PRIMAR, PRESEDINTELE ROMANIEI, parlament toate alea.
4. ai vinde si ai pleca intr-o tara cu drepturi, legi, justitie, etc.
Te rog pe tine sa-mi raspunzi pentru ca daca as intreba un avocat mi-ar spune sa actionez in justitie chiar daca procesul ar dura 1 zi. Si asta pentru ca mi-a cazut fisa in al 9-lea cias, ei mi-au calculat anexa nr. 1 la nivel de scara F(cu cifrele aferente doar scari mele) au omis cu buna stiinta sa foloseasca sumele totale(adica intreg blocu)ca asociatia din care fac parte e pe intreg blocu nu pe scara F(uitandu-ma acum in date 3, 5 apartamente la o scara de 10 apartamente =35% laaceasta suma debransarea era conditionata de plata lucrarilor+ suma recontorizari, dar la valoarea blocului adica 60 de apartamente, as avea procentajul super favorabi de 5,8 (fara nici o cheltuiala si nicirestricti amintite de RADET ) FRATILOR UITATIVA BINE IN ACTA CA NU E DE GLUMIT CU ASTIA(MA INTREB CATI DINTRE VOI AU PRIMIT REFUZU PE MOTIV CA NU SUNT DEBRANSARI IN IMODILUL DUMNEAVOASTRA DAR DE FAPT E DOAR SCARA DE CARE APARTINETI, VERIFICATI TOTALUL APARTAMENTELOR) Ca orice e posibil multumesc pentru sfaturi intelegere si rabdarea de care a-ti dat dovada. Astent cu nerabdare ziua de maine, as pleca de acuma sa fiu primul la usa RADETului. Ore ce vor mai debita ?
stimate carol - imi pare rau ca intervin din nou.rugati pe cineva sa va explice cele scrise..nu vreu sa va jignesc..dar intelegeti anapoda.Cititi intr un tot unitar despre ce este vb,si apoi aratativa cultura.Daca doriti ca numele dvs sa apara mai des..va las si spatiul meu la dispozitie...cele scrise erau cu replica la faptul ca asociatia nu poate intrerupe furnizarea utilitatilor unor proprietari rau platnici.Si tocmai asta aratam ..ca nu se tine seama nici de dureri de burta,nici de alceva..si ca se poate obliga pe fiecare sa si plateasca consumurile.Sunt pt asta..nu sunt pt sumele puse in plus ca taxe de prostie a celor corecti. Si vb moderatorului..veniti si cu ceva constructiv..nu numai copii dupa legea 230..
In rest...numai bine