avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna-ziua!Sunt noua pe forum,sper ca am postat bine subiectul.Am rugamintea sa cititi aceste randuri si sa ma ajutati cu un raspuns.
Locuiesc intr-un apartament proprietate personala la ultimul etaj si am facut demersuri la RADET prin care am solicitat debransarea, avand instalata o centrala pe gaze in apartament (avand acordul scris al Asociatiei de locatari si al tuturor vecinilor de pe scara si indeplinind toate conditiile cf. Legii 325/2006-legea energiei termice.Raspunsul RADET este negativ invocand Ord.91/2007 -art.249 care spune:deconectarile individuale nu se pot executa in acele codomenii in care nu s-au produs deconectari anterioare intarii in vigoare a pezentului regulament".Pe scara nemaiexistand nimeni debransat.Am incercat sa rezolv pb. cu Asociatia,neavand contract direct cu RADET si am cerut sa vina admin. sa constate ca nu mai sunt utilizator al energiei termice furnizate de RADET si pe baza acelui PV de constatare sa ma scada de la plata caldurii(avand gigacalorimetru la scara).Am fost refuzata categoric si mi s-a spus ca nu poate sa ma scada fara acordul RADET(chiar daca eu nu mai am consum)Mentionez ca asa procedeaza cei care sunt in aceeasi situatie cu mine, in alte asociatii.Nu cred ca cer o ilegalitate.E ca si cum as avea repartitoare la calorifere si le-as inchide si n-as inregistra consum,eu asa gandesc.Intrebarea mea:am sanse de castig daca merg mai departe(un eventual proces cu Asociatia?)Pot rezolva alfel problema?
Va multumesc, Ana
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
anaconstanta, utilizator
Sigilii la ce? De cand locuiesc la bloc si va asigur ca sunt ceva anisori, niciun presedinte de bloc si niciun administrator nu ne-a puricat prin apartamente ce si cum stam. Poate ca aveti dreptate, oamenii aia dorm pe ei sau poate, mai stii?...le-o fi frica ca se trezesc cu vreun par in moalele capului cum ca ce cauta in casa omului?:))
sigilii.la apometre,la repartitoare,la contoarul de en electrica?Nu am auzit de nici un salariat de la soc de distr en electrica sa ia un par in cap cand vine sa citeasca si sa verifice sigiliul la contoar.Doar acolo unde furam,folosim parul pt intimidare...de ce s ar teme unul corect de aceste controale? Numai ca tyrebuie facute la toti,cu martor..si pe baza unui PV..dar nu s ar mai putea fura atunci..si ce ar face pensionarii daca ar ramane cu banii ceruti in plus?
elga50 a scris:

Sigilii la ce? De cand locuiesc la bloc si va asigur ca sunt ceva anisori, niciun presedinte de bloc si niciun administrator nu ne-a puricat prin apartamente ce si cum stam. Poate ca aveti dreptate, oamenii aia dorm pe ei sau poate, mai stii?...le-o fi frica ca se trezesc cu vreun par in moalele capului cum ca ce cauta in casa omului?:))
norma de aplicare a legii 230/2007 prevede :
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b) emite, daca este cazul, decizii scrise privind regulile pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei de proprietari[...]
(3) Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv si se afiseaza la avizier.
Art. 12. - Proprietarii membri ai asociatiei, pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatiei de proprietari, au si urmatoarele drepturi si obligatii:[...]
a) sa mentina in bune conditii proprietatea individuala, apartamentul sau spatiul cu alta destinatie decat aceea de locuinta, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala al celorlalti proprietari din condominiu;
b) sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul propriu, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar si justificat sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz, conform prevederilor din statutul asociatiei de proprietari;

cred ca alte comentarii sint de prisos ;)
In acest rastimp isi pune sigilii, apometrele, se debranseaza, isi ascunde centrala in debara.....ehei!!!!! cate nu se pot face in spatele textului de lege!!!!! Daca esti pus pe rele si daca consideri ca blocul e "proprietatea lu' mama ta, cu care a inzestrat-o mama-sa..." poti face multe. Pe de alta parte sa nu facem comparatie intre ELECTRICA care iti inspecteaza ce vrea ea si cand vrea ea, ca de nu, te debranseaza mintenas si o asociatie de bloc care nu te poate debransa de la nimic (din pacate...sau poate din fericire)
si asociatia poate debransa..nu numai electrica sau gazele.Se poate sigila individual robinetii ,dar trebuie respectata legislatia.Se face contract..livrare plata si nerespectarea duce la intrerupere.Nu cred ca exista diferenta intre electrica si o asociatie..nu poti fura de nicaieri

Alte discuții în legătură

Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Debransare toamna-iarna vsu vsu Buna ziua! La noi in bloc a aparut o situatie interesanta. 3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)