avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata administrator si femeia de servici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata administrator si femeia de servici

Suntem o asociatie de proprietari veche, dar cu o conducere noua. Administratorul nostru, profitand ca noi inca bajbaim in baltoaca cu legi, ne-a informat ca sunt prevederi noi in legatura cu modalitatea de a-l plati. Din spusele lui ar trebui ca asociatia sa suporte 26% CAS, CASS si 16% impozitul pe indemnizatia sa. In total 42%, in asa fel incat lui sa-i ramana "curat" 500 ron. Remuneratia suportata de proprietari ar fi de aprox. 800 ron in acest caz. Este enorm de plata ptr. o asociatie de 45 proprietari. Mi se pare suspect ca vine acum cu pretentii ridicate, deoarece:
1. Administratorul este PENSIONAR si are CONVENTIE cu asociatia si pana in prezent a platit (asa zice el) 10% impozit.
2. Alta problema. Femeia de serviciu, tot prin conventie, are doar jumatate de norma la noi, iar alta jumatate la blocul din fata. Noi o platim cu 350 ron. Trebuie sa-i platim si CAS, CASS...? In cuantum de cat? Avem niste precizari, dar fiecare le interpreteaza cum vrea. As vrea sa stiu cum e corect. Multumim!





Cel mai recent răspuns: marpavr , utilizator 21:47, 10 Aprilie 2011
Va dau si eu un exemplu concret de salarizare a femeilor de servici. La scari mari de 10 ataje, 38 - 46 apratamente fiecare scara, am platit cate 200 lei net de fiecare scara. La acestea se adaugau sumele virate la stat.
Asadar o scara mare 200 lei pe luna curatenia 2 ore pe zi de luni pana vineri.

Sau alt exemplu pe 3 scari mari de 9-10 etaje, 115 apartamente toate, aproximativ 6000 m.p. suprafata utila, o firma face curatenia tot cate 2 ore pe zi de luni pana sambata, angajatii si materialele lor si elibereaza factura lunar de 1000 lei.
In ambele variante, atunci cand se repartizaea aceste cheltuieli, proprietarul plateste exact aceeasi suma, ori cu femeia de serviciu cu 200 lei/scara ori cu firma ce ia 1000 lei/luna/3 scari. Matematic exact si fara grija muncii la negru sau la gri.
@sacalul09,
Nu vreau sa te contrazic (din nou), dar ce nu ai inteles cand cineva a exprimat valoarea salariului in lei, de-ai intrebat: RON? si omul a sarit ca ars, vai ma scuzati ca am zis lei, da, trebuia sa zic RON... Ce-s cu RON-ii astia dupa atat timp? Ori am ramas eu in urma, ori am depasit faza?
Haideti sa nu mai pocim moneda nationala. Asta e si cu ea defilam...
Leu sau RON este una si aceeasi. leul este moneda iar RON este codul care reprezinta aceasta moneda, conform standrdelor internationale(ISO 4217). Primele 2 reprezinta codul tarii iar a 3-a de regula este prima initiala a monedei(dar nu neaparat).
La fel cum e si dolarul - USD.

[ link extern ]


In vorbirea curenta e de dorit folosirea monedei si nu a codului acestei.a De regula n-o sa auzi vorbindu-se de USD, EUR, JPY ci de dolari, euro, yeni etc.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
grandanat, utilizator
Pe mine chiar ma deranjeaza folosirea curenta de RON, in loc de LEU care asa cum aratati leul este moneda si v-ati aprit, trebuia sa continuati cu nationala. Ca e ISO sau altceva, se pare ca acesta este trend-ul...
Nu zic mai multe, cu calculatorul deschis, mergeti pe setari regionale si veti observa ca la ”simbol monetar” gasiti ” lei ” - dar nu vreu sa ma leg de asta, in sfarsit...

Eu am ramas mirat cand cineva a exprimat salariul in lei si altcineva a intrebat mirat RON? ...
Daca-i tot una, mergem inainte cu tupeu!
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Adam Grecu, utilizator
Perfect de acord. Din punctul meu n-ar trebui folosit deloc acest "RON". Am ajuns chiar sa ma deranjeze auzul acestui cuvant.

PS. Apropo, "leii" aia din regional settings nu reprezinta nici moneda nici codul ISO ci simbolul (echivalent $ pt dolar, sau £ pt lira), deci cu atat mai putin acelea nu se folosesc. In cazul leilor e doar o concidenta ca aceste 2 reprezentari coicid. De fapt e singur moneda din lume pentru care symbolul e la fel cu numele monedei(forma la plural).

Alte discuții în legătură

Obilgatii de plata ale angajatorului enachemarian enachemarian Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti, cine plateste somajul de 1% SI CASS de 10,5%? angajatorul sau cine incaseaza venitul? Pt conventii civile, ... (vezi toată discuția)
Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)