avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata administrator si femeia de servici
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata administrator si femeia de servici

Suntem o asociatie de proprietari veche, dar cu o conducere noua. Administratorul nostru, profitand ca noi inca bajbaim in baltoaca cu legi, ne-a informat ca sunt prevederi noi in legatura cu modalitatea de a-l plati. Din spusele lui ar trebui ca asociatia sa suporte 26% CAS, CASS si 16% impozitul pe indemnizatia sa. In total 42%, in asa fel incat lui sa-i ramana "curat" 500 ron. Remuneratia suportata de proprietari ar fi de aprox. 800 ron in acest caz. Este enorm de plata ptr. o asociatie de 45 proprietari. Mi se pare suspect ca vine acum cu pretentii ridicate, deoarece:
1. Administratorul este PENSIONAR si are CONVENTIE cu asociatia si pana in prezent a platit (asa zice el) 10% impozit.
2. Alta problema. Femeia de serviciu, tot prin conventie, are doar jumatate de norma la noi, iar alta jumatate la blocul din fata. Noi o platim cu 350 ron. Trebuie sa-i platim si CAS, CASS...? In cuantum de cat? Avem niste precizari, dar fiecare le interpreteaza cum vrea. As vrea sa stiu cum e corect. Multumim!





Cel mai recent răspuns: marpavr , utilizator 21:47, 10 Aprilie 2011
Bine ca am ajuns la un acord in privinta folosirii de leu si nu de RON (acolo zice de fapt - new leu... Cat de new nu stiu. Ce stiu este ca aceasta denumire s-a folosit in perioada devalorizarii salbatice care a imbogatit baietii destepti, cand cele doua monede au "mers" in paralel... Si acum mai aud: cat am maica de plata? Zic, 62,25 lei. Nu, nu, spune-mi cum stiu eu, adica am de dat 600 mii lei? ...
In privinta regional settings, bine ca suntem si noi cu finantele singuri in lume!
Manole Dumitru a scris:

Nu este mult 500 RON salar pentru administrator pentru un bloc cu 45 apartamante,!!! La mine in as. prop. cu 38 ap. administratorul numai ca sa citeasca apometrele si sa faca listele de plata ia 669,13 RON (la noi are de calculat numai 2 facturi Apa si liftul si salarul sau si din 3 in 3 luni factura e-on electrica)...

la noi nu calculeaza nimic, avem citire prin firma, ca doar nu sta el si calculeaza. practic pentru citire, un ap de 4 camere plateste 120 lei pe an, adica o luna de incalzire. treaba e ca nu deranjeaza pe nimeni. doar pe mine care stiu cum si ce plateste mama la un apartament ca al meu unde administratorul, cadru militar, este normal la cap.
SA INTELEG CA DOAR CADRELE MILITARE SUNT NORMALE LA CAP ?
AM EU UN EX - FARA ATESTAT CU SAL 2500 LA 56 AP + CONTABIL CU 430 TOATE CHELT GRAMADA NU EXISTA CONTORIZARE DOAR RAJA , REPARATII CIT CUPRINDE FARA GARANTII ( TERMOIZOLATIE CU GARANTIE PINA LA RECEPTIA FINALA ), PRETURI DE AGENTI ECONOMICI SI IA MERS SI ERA CADRU MILITAR .
CARE ESTE SA FIE OM SI SA-SI CUNOASCA DATORIA ESTE CARE NU BRAVO LUI .
UN BUN ADMINISTRATOR NU SE GINDESTE NUMAI LA PUNGA LUI .
NU SA MUNCEASCA DEGEABA DAR DACA VREI CEVA DA REZULTATE
Nu prea sunteti in tema .
In 2003 cind au fost desfiintate conventiile civile (care sunt pe codul civil nu pe codul muncii ca atunci erau CIM) sau pastrat aceste forme de angajare numai pentru asociatiile de locatari devenite apoi proprietari in mod expres pentru protectia sociala .
Cititi legea 58 din iulie 2010 actualizata cu acel 82 cu aplicabilitate din 09.09.2010 unde specifica pentru venituri considerate dependente din conventii civile .
Apoi in D112 este o sectiune aparte unde regasim aceste venituri din conventii civile .
Deci daca apar peste tot in declaratiile fiscale cum naiba sunt ilegale ??
in mod special un moderator ar trebui sa stie #-o
Nu exista nicaieri in legislatie forme speciale de angajare pentru asociatiile de locatari, devenite de proprietari, pntru protectie sociala. A cui protectie sociala? Asa, otova, a tuturor, sau cum?
Chiar si in Legea 230/2007 se pomeneste de CIM.
Pentru activitati dependente nu se intocmesc CC, ci CIM.
Dv. puteti sustine orice, eu am datoria, subliniez inca o data - chiar daca nu imi convine speta - sa arat celor care intra aici, pe aceasta sectiune, ce forme de angajare trebuie sa intocmeasca.
Ca vor sau nu vor, ca presedintii lor de asociatie vor sau nu vor, este treaba dumnealor si a dv. inclusiv.

Si mai aveti in vedere un lucru: sunt locatari care abia asteapta sa va gaseasca nod in papura si sa reclame ceva, orice, si apoi sa vi se gaseasca taman hiba asta!

Rugati-va sa nu ajungeti intr-o inspectie ITM!

Un moderator nu trebuie sa aiba un raspuns la orice, nu este un profesor si nici macar un instructor, menirea lui este alta.
Intamplator am studiat problema aceasta si mi-am facut niste idei despre speta, iar de scris, am scris ca utilizator, nu ca moderator.

Interventie moderator

Va rog nu mai scrieti cu majuscule si mesaje consecutive. Aveti la dispozitie butonul Editeaza pentr u a adauga la mesajul anterior si alte idei. Este impotriva Regulamentului de postare!
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Obilgatii de plata ale angajatorului enachemarian enachemarian Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti, cine plateste somajul de 1% SI CASS de 10,5%? angajatorul sau cine incaseaza venitul? Pt conventii civile, ... (vezi toată discuția)
Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)