avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate si la avocat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate si la avocat?

Buna ziua! Am un apartament cu 4 cam. in Pitesti, zona nord si am gasit sa-l vand si am inteles ca vanzarea-cumpararea se poate face acum si avocat si costa mult mai ieftin decat la notar. Ma intereseaza daca este adevarat si legal. Daca da, cam care ar fi diferenta in bani ( intre un avocat si notar ) in cazul de fata.
Multumesc!
Doamna Lisievici, ma uimiti de fiecare data cu raspunsurile complete, pertinente si cat mai argumentate pe care le dati. =D>

As mai adauga doar ca reducerea pentru avocat exista, dar numai in cazul in care avocatul este dobanditor al dreptului, fara a fi conditionata de redactarea actului de catre avocat.
imi cer scuze ca nu m-am documentat inainte, cred ca am ramas in urma cu mai mult de 2 ani jumatate, cand o instanta a recunoscut un astfel de act.
nu m-am gandit ca intre timp au inchis si portita asta :(.
in ceea ce priveste reducerea acordata, sa zicem ca am o scuza ca ordinul e de curand si inca exista pe site-ul unor notari o astfel de oferta, sa-i zic
seara buna!
gi_jane2 a scris:
in ceea ce priveste reducerea acordata, sa zicem ca am o scuza ca ordinul e de curand si inca exista pe site-ul unor notari o astfel de oferta, sa-i zic

Posibil sa continue practica. Poate ne spune dl. nicu12 :).
Nu, practica nu continua, sau cel putin nu ar trebui sa continue, pentru ca ar insemna o incalcare a legii.

Poate mai sunt inca unii colegi care nu si-au actualizat site-urile, sau - mai rau - care n-au luat cunostinta de aceste modificari :(

Important e ca actul sa se inscrie in CF, indiferent daca e intocmit de avocat sau notar.

Din 2008 Legea locuintei a fost modificata. Apoi a fost modificata iar in 2010. Instrainarea imobilelor cu destinatie de lociuinta si a unitatilor individuale nu se poate face decat prin act autentic sub sanctiunea nulitatii absolute. Dovada dreptului de propritate asupra unor astfel de imobile se face prin actul autentic si extrasul de carte funciara.
Nu stiu in a carui birou de carte funciara ati vazut practica inscrierii dreptului de proprietate dobandit in alt mod decat prin act autetic. Daca este asa, este foarte grav. Lucrez in sistem si nu vreau sa cred ca se intampla astfel de lucruri.
Va rog, nu mai induceti oamenii in eroare si sa-i faceti sa dea banii degeaba.
Pentru cel care a deschis tiket-ul, sa stiti ca ceea ce spun este sustinut de art. 10 indice 1 din legea 114 a locuintei. Mergeti si la biroul de carte funciara de la locul situarii imobilului si discutati cu un registrator de carte funciara si apoi cu un notar.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat??? marachi marachi Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract? (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)