avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate si la avocat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate si la avocat?

Buna ziua! Am un apartament cu 4 cam. in Pitesti, zona nord si am gasit sa-l vand si am inteles ca vanzarea-cumpararea se poate face acum si avocat si costa mult mai ieftin decat la notar. Ma intereseaza daca este adevarat si legal. Daca da, cam care ar fi diferenta in bani ( intre un avocat si notar ) in cazul de fata.
Multumesc!
avvalentina a scris:

Actul autentic nu este doar cel autentificat de notar, aici e confuzia dvs.!

Pai daca textul de lege spune clar: "incheiat in forma autentica notariala", nu cred ca mai putem vorbi despre vreo confuzie...
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
avvalentina a scris:

Pacat ca nu va uitati in art. 10 indice 1 din Legea 114 a locuintei-acolo prevede expres "act autentic notarial, sub sanctiunea nulitatii absolute".
Poate din aceste dezbateri vor intelege cei ce vor sa inteleaga.
avvalentina a scris:

Revin cu numarul legii care a modificat legea 114 a locuintei pentru a elimina asa zisele "confuzii"-este vorba despre Legea 170 din 16 iulie 2010 care a modificat legea locuinte, a cadastrului si pubicitatii imobiliare si a organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari.
Tot acelasi art. 10 ind.1 spune ca... "pot" fi incheiate.... deci nu " trebuie".
Mai cititi o data. "Locuinţele şi unităţile individuale pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică notarială, sub sancţiunea nulităţii absolute". Nu trebuie instrainate prin acte juridice intre vii, dar daca se intraineaza, trebuie act autentic notarial. Chiar nu inteleg de ce insistati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare poate fi facut de catre avocat??? marachi marachi Am si eu o intrebare: in ce masura un act de vanzare cumparare poate fi facut doar de avocat fara implicarea notarului? Cat de valabil este acel contract? (vezi toată discuția)
Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)