Avem doua situatii la asociatie in care este nevoie de actiune in judecata impotriva a 2 proprietari.
Ce vreau sa va intreb: pentru a da in judecata este nevoie de acordul AG sau decizia comitetului executiv e de ajuns daca exista legi care reglementeaza?
E vorba despre neplata intretinerii pe 3 ani si despre incalcarea proprietatii comune.
Multumesc.
Primavara frumoasa tuturor!
Pentru restantierii care constituie cazuri mai usoare, in care restantele nu sunt tagaduite, cred ca medierea este o cale mai lesnicioasa de a ajunge la rezultatul scontat.
Mie mi se pare, medierea, o solutie de avut in vedere, cu toate ca am observat o tendinta de a o minimaliza, de parca ar fi "cenusareasa" sistemului juridic.
Nu tot ce nu intelegem este gresit, prost, rau si urat!
@Cristea Marina, va rog sa mai interveniti in sectiunea nostra si sa ne mai oferiti sfaturi cu privire la aceasta optiune pe care asociatiile "se sfiesc" sa o adopte....poate reusim sa-i intelegem mecanismul. :bow:
Aspectul pe care ma bazez cand invoc ineficienta medierii consta in faptul ca la majoritatea actiunilor formulate de asociatiile de proprietari ,majoritatea covarsitoare a restantierilor contesta natura si cuantumul debitului,ori conditia primordiala pentru solutionarea prin institutia medierii este recunoasterea debitului
Cred ca eficienta institutiei medierii nu trebuie raportat strict la nivelul unui judet,
unitatea de raportare o constituie eficienta la nivelul asociatiei de proprietari care initiaza si incearca recuperarea debitului
In Constanta,in 2010,cu scopul recuperarii restantelor acumulate la intretinere ,
am formulat 16 actiuni in instanta.Toti proprietarii impotriva carora am formulat actiune, au contestat valoarea si natura sumelor solicitate la plata,au criticat legalitatea hotararilor adunarilor generale care au dispus impunerea acelor sume
Nici o actiune nu a fost solutionata prin institutia medierii-deci eficienta este zero din punctul de vedere al interesului asociatiei de proprietari pentru recuperare debit - in termen rapid si costuri scazute
Nu-i nimic daca contesta, se pot razgandi in fata unui mediator. Ca d-asta se ajunge in fata unei persoane care poate media.
Nu ne ducem la mediator daca restantierul ar fi de acord cu suma, ca atunci ar plati-o, s-ar putea face un plan de returnare a restantelor la nivelul asociatiei, ne ducem ca sa cadem la invoiala.
Mda! O sa ne informam mai mult...!
Intrebarea mea era daca pentru a da in judecata trebuie hotarirea adunarii generale sau a comitetului sau a presedintelui doar?
Am inteles cu medierea, multumesc.