avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia da in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia da in judecata

Buna ziua,

Avem doua situatii la asociatie in care este nevoie de actiune in judecata impotriva a 2 proprietari.
Ce vreau sa va intreb: pentru a da in judecata este nevoie de acordul AG sau decizia comitetului executiv e de ajuns daca exista legi care reglementeaza?
E vorba despre neplata intretinerii pe 3 ani si despre incalcarea proprietatii comune.
Multumesc.
Primavara frumoasa tuturor!
Cit e onorariul unui mediator? O suma va rog sa precizati, multumesc.
Poate el impune executarea silita? La noi nu are ce sa medieze odata ce proprietarul e necunoscut si nu are se pare declarat rol fiscal!!!!

E de mare interes vad acest subiect cu medierea, pe mine ma interesa strict cine decide actionarea in judecata, presedintele, comitetul sau AG ca sa stiu ce am de facut.
Poate e o idee sa deschideti un topic separat cu medierea versus instanta.
Am primit, la un moment dat, o oferta care pleca de la 250 de "dosar".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata rau-platnici cheltuieli de bloc evasinai evasinai Buna ziua, V-as ruga frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un rau platnic , nu plateste cheltuieli comune de bloc de 1 an . As vrea sa-l dau in ... (vezi toată discuția)
Restantier din anul 2007 giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Avem un restantier care nu si-a platit intretinerea din anul 2004. Fostul comitet l-a dat in judecata si din pacate prin procesele desfasurate, ... (vezi toată discuția)
Apartament liber de sarcini Blueberry33 Blueberry33 Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar ... (vezi toată discuția)