avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj obligatii contractate in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj obligatii contractate in timpul casatoriei

Buna seara!
A intalnit cineva cazuri de partajare a obligatiilor contractate de soti in timpul casatoriei?
Dupa divort, sotia a deschis o actiune de partaj judiciar prin care solicita partajarea crediteor contractate pe timpul casatoriei la diverse banci. Personal, consider ca astfel de obligati nu pot face obiectul partajului, actiunea fiind inadmisibila. Mai mult decat atat, contractul de credit este legea partilor si cred ca instanta nu poate modifica clauzele unui contract legal incheiat. De altfel, solidaritatea imprumutatilor nu isi are izvorul in raporturile de casatorie.
Cel mai recent răspuns: karmelika , utilizator 23:15, 2 Iulie 2008
Gresit! Cum puteti face confuzia intre activ=drepturi si bunuri? Pasivul reprezinta obligatiile!
Adica pasivul este compus din datorii(obligatii), iar activul din bunuri? nu din drepturi? Drepturiile unde sunt? ce se intampla cu ele? X-(
avocattop a scris:

Cu hot. jud. definitiva si irevocabila , legalizata, mergeti dupa aceea la bancile respectve pentru a va trece ca titulari de cont .:)

Daca inteleg bine, dvs. spuneti ca se poate, in baza hot. judecatoresti, ca instanta sa-l oblige si pe celalalt sot sa fie coimprumutat (trecandu-l ca si titular de cont), chiar daca titular al imprumutului era initial doar unul dintre soti. In acest caz, obligatia ar fi cu atat mai mult solidara, ambii soti devenind titulari, in mod expres, ai imprumutului si nu s-ar rezolva nimic, pt. ca intrebarea mea era daca se pot imparti obligatiile rezultate din contractarea creditelor.
Aproape toata lumea are credite. Multe dintre astfel de persoane divorteaza. Nu a intalnit nimeni cazuri concrete, in practica de acest gen? Ce fac toti cei care divorteaza cu creditele? Ultima intrebare este retorica, pt. ca si eu am auzit de multe divorturi, dar fara sa "aud" si cum au rezolvat situatia creditelor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil major boonik boonik Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele ... (vezi toată discuția)
Partajarea datoriilor elian c elian c Am doua intrebari: 1. Daca partajul se face in raport cu aportul fiecarui sot la veniturile aduse in casnicie (ex. 1/3), cum se partajeaza creditele ... (vezi toată discuția)
Pasiv-partaj f_karoly f_karoly in cazul in care sotii iau credit de la banca in scopul cumpararii unor autoturisme, terenul, si trebuie sa plateasca ratele creditului luat desigur cu dobanda ... (vezi toată discuția)