avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata

Buna ziua.
Casatoriti in 6 oct 2007, prieteni inainte inca 9 ani si jumatate, am locuit dupa nunta la socrii pana in feb 2008 cand am reusit sa ne luam un apartament prin credit. Dupa ce ne-am mutat viata s-a schimbat un pic, adica, in fiecare sambata si duminica trebuia sa mergem la Petresti, apropo suntem din Sebes-Alba, la 3-4 km sa mancam si sa stam, nu discut cazurile in acre i-am ajutat, dar ce ma supara ca parintii mei locuiesc la 200 m si la ei nu puteam merge impreuna (1) si doar de dragul meu.Am facut greseala fatala de a o lovi, nu are rost sa-mi caut scuze, dar am facut-o si inainte de nunta(2), deci stia cu cine se casatoreste.Am gresit dar eu cred ca doar din cauza anumitor injurii care la adresa mea nu m-au deranjat ff tare dar cand s-a ajuns la parintii mei nu am mai putut dovedindu-mi lipsa de respect pentru ei (3). Sa nu mai spun ca si viata sexuala intre noi nu mergea, adica daca te iubesti din ian pana in iunie de 1 data max 2 nu cred ca este corect (4). Nu sexul este cel mai important dar intretine casnicia cel mai frumos. Acum din 25 iunie 2008 socrii au pus piciorul in prag si o ascund adica ea nu mai exista pentru mine ca de altfel si ei. Nu telefon, nu comunicare de altfel, nu minima intelegere, pentru ca daca este o problema cred ca doar noi 2 o putem sau nu sa o rezolvam. Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de mine si in cele din urma poate peste cativa ani isi va da seama si sotia mea ca si de ea si-au batut joc. De cautat nu am unde sa o caut. Pe proprietatea nimanui nu pot sa intru fara acord si nu-l am. Ce sa fac?
Va multumesc. Astept raspuns.
Multumesc in primul rand pentru sfaturi, cred ca in totalitate aveti dreptate. Nu stiu unde as putea sa intru acum in contact cu ea dat fiind faptul ca ea si-a luat concediu de odihna de la servici pentru 2 saptamani. Am inercat si cred ca am reusit la servici sa ma fac ascultat si sper ca inteles ca nu-i vreau raul si vreau doar sa ajungem la masa comunicarii (pentru ca acum la servici pe Dora (sotia mea) o inlocuieste cineva si inevitabil probleme apar mai ales ca serviciul este in comert cu amanuntul) si l-am rugat pe seful ei direct ca in cazul unei convorbiri sa-i spuna ca o astept sa vorbim sa vedem ce si nu mai putem rezolva, dar frumos fara sa ne mai facem mai mult de rusine. In final cred ca tot aici se va intoarce dat fiind legatura prea stransa care o are ea cu familia ei, in cazul in care este plecata undeva. Eu imi doresc sa fie plecata, sa fie singura, nu pistonata cu fel si fel de idei, in sensul sa-si asculte inima si mintea singura fara influente mai mult sau mai putin bune, asa va lua ea singura decizia cea mai buna, pe care eu in schimb nu am altceva de facut decat sa i-o respect, dar vreau sa mi-o spuna ea uitandu-se in ochii mei si atunci lucrurile nu vor depinde decat doar de noi.
Inca odata multumesc.
Va multumesc mult dar in privinta mediatorului nu stiu ce sa spun pentru ca sunt pe un teren necunoscut. Eu totusi sper sa nu se ajunga la divort. Sansele sunt tot mai mici dar totusi sper. Poate sunt obsedat, eu zic nu, eu doar o ibesc, gresesc cumva, mai mult de atat cred ca acum intradevar am ajuns sa o inteleg.
Acest lucru il spun si eu, cred poate gresesc ca si eu in cele din urma as putea sa fac ceva daca s-ar dorii.
In privinta divortului lasati-ma inca sa mai sper, daca totusi aceasta va fi finalitatea a 10 ani nu am ce sa fac ma supun dar in privinta psihologului eu singur nu pot decide. Tot impreuna trebuie sa ajungem acolo, nu?
Eu ma duc si ce mai pot rezolva? POate problemele mele dar problemele noastre? Ce pot face?
CernutaLuci a scris:

Va multumesc mult dar in privinta mediatorului nu stiu ce sa spun pentru ca sunt pe un teren necunoscut.


Rezolvarea clasica a conflictului, prin aducerea litigiului în fata instantei de judecata si promovarea conceptului de pierdere-câstig sau de învingator-învins, nu constituie întotdeauna cel mai adecvat raspuns, de natura sa ofere un remediu pentru dificultatile si nevoile partilor. Medierea pune accent pe interesele partilor, nu pe aspectele juridice ale conflictului.

Alegerea medierii duce la posibilitatea identificarii unei solutii ce satisface interesele tuturor partilor si prezinta numeroase avantaje, în sensul ca :

- Partile pot ajunge la solutii care sa raspunda nevoilor lor, participând nemijlocit si având deplina putere de decizie asupra finalitatii demersului întreprins în cadrul medierii;
- Partile pot negocia obtinerea unei solutii convenabile pentru toti cei implicati, afectati sau interesati în conflict;
- Se evita cheltuielile de judecata, respectiv taxele de timbru, onorariile expertilor, etc. Mai mult, daca litigiul se rezolva prin mediere, în cursul procesului civil, atunci instanta va dispune restituirea taxelor de timbru platite pentru investirea instantei.
- Se economiseste timp si se evita stresul generat de un litigiu derulat în fata instantei de judecata, întrucât procesele dureaza un timp relativ îndelungat, raportat la solutionarea conflictului cu ajutorul mediatorului;
- Se evita expunerea publica a problemelor cu care se confrunta partile, mai ales în situatiile delicate generate de conflictele izvorând din relatiile de familie.
Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor, pe cale amiabila, partile fiind asistate de o terta persoana specializata în mediere, în conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate. Medierea se bazeaza pe încrederea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine în solutionarea conflictului, în vederea obtinerii unei solutii reciproc convenabile
Intrati pe google si cautati,, medierea,,pentru a va edifica mai bine sau accesati www.medieretatu.net ori www.medierea.ro
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj intre soti avoovi avoovi Buna ziua De ceva timp sotia ma ameninta cu divortul, pe motiv ca nu ne mai intelegem. Avem un baiat de 16 ani pe care l-am crescut cu drag si care nu doreste ... (vezi toată discuția)