avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrii vor sa ne despart si sa-i controleze viata

Buna ziua.
Casatoriti in 6 oct 2007, prieteni inainte inca 9 ani si jumatate, am locuit dupa nunta la socrii pana in feb 2008 cand am reusit sa ne luam un apartament prin credit. Dupa ce ne-am mutat viata s-a schimbat un pic, adica, in fiecare sambata si duminica trebuia sa mergem la Petresti, apropo suntem din Sebes-Alba, la 3-4 km sa mancam si sa stam, nu discut cazurile in acre i-am ajutat, dar ce ma supara ca parintii mei locuiesc la 200 m si la ei nu puteam merge impreuna (1) si doar de dragul meu.Am facut greseala fatala de a o lovi, nu are rost sa-mi caut scuze, dar am facut-o si inainte de nunta(2), deci stia cu cine se casatoreste.Am gresit dar eu cred ca doar din cauza anumitor injurii care la adresa mea nu m-au deranjat ff tare dar cand s-a ajuns la parintii mei nu am mai putut dovedindu-mi lipsa de respect pentru ei (3). Sa nu mai spun ca si viata sexuala intre noi nu mergea, adica daca te iubesti din ian pana in iunie de 1 data max 2 nu cred ca este corect (4). Nu sexul este cel mai important dar intretine casnicia cel mai frumos. Acum din 25 iunie 2008 socrii au pus piciorul in prag si o ascund adica ea nu mai exista pentru mine ca de altfel si ei. Nu telefon, nu comunicare de altfel, nu minima intelegere, pentru ca daca este o problema cred ca doar noi 2 o putem sau nu sa o rezolvam. Ei nu fac altceva decat sa-si bata joc de mine si in cele din urma poate peste cativa ani isi va da seama si sotia mea ca si de ea si-au batut joc. De cautat nu am unde sa o caut. Pe proprietatea nimanui nu pot sa intru fara acord si nu-l am. Ce sa fac?
Va multumesc. Astept raspuns.
@avokitten: stii cum e cu datul cu piatra, nu? :)
@tatu tudor: daca n-ar fi un forum special de mediere in Avocatnet.ro, poate ca as fi de acord cu dvs. Dar, cum a fost infiintat cu saptamani in urma, mi se pare ca faceti niste afirmatii gratuite pe care nu le puteti sustine. N-avem nimic cu mediatorii. Dar nici nu acceptam raspunsuri ca acelea ale dvs.

Va rog sa va hotarati: ori participati la discutie si dati raspunsuri concrete, ori parasiti forum-ul. :rolleyes:
Vis a vis de existenta pe forum a nei sectiuni despre mediere,probabil am inceput sa vad bine din acest moment.ca pana acum cateva momente subiectele supuse dezbaterii se aflau la sectiunea drept civil.
Ori cum va multumesc pentru mutarea acestora intr-o sectiune separata,poate asa mediatorii autorizati nu mai vor deranja mediatorii ad hoc.
CernutaLuci a scris:
In privinta divortului lasati-ma inca sa mai sper, daca totusi aceasta va fi finalitatea a 10 ani nu am ce sa fac ma supun dar in privinta psihologului eu singur nu pot decide. Tot impreuna trebuie sa ajungem acolo, nu?

Psihologii fac si ei ce pot cand au de ajutat la rezolvarea unor probleme majore privind interioritatea unei persoane. Efort intens, de lunga durata, cu rezultate pozitive de multe ori sub asteptari. Sunt de parere ca In ceea ce priveste realatia dintre voi, sansele de a rezolva ceva sunt mult mai mici. Stati sincer fata catre fata fiecare cu calitatile si defectele lui. Numai asa puteti face un pas impoortant spre impacare si aceasta munai daca vointa exista si din partea ei. Daca nu, inseamna ca a sters frumusetile si a adancit amintirile urate ale celor 10 ani de convietuire si cu greutate se mai poate face ceva.

... dar problemele noastre? Ce pot face?

Sunt pus in aceeasi situatie ca si tine. Ai o problema. O prezinti unor oameni pentru a te ajuta. Incerc sa fac si eu ce pot mai bine, atat cat ma pricep si sincer nu ma prea pricep dar sunt alaturi de tine. Si grupul din care fac parte pune pe tapet propriile probleme si uita de tine si ca s-au angajat din inima buna sa raspunda benevol nevoilor unor oameni.
Spun ca si tine: Ce pot face ? Nu pot decat :"> si sa astept situatii mai favorabile. Sunt cazuri in care nu putem sa facem nimic decat sa avem rabdare si constiinta ca toate trec.

cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru

Rabdare? Da despre asta este vorba dar cata? Cred ca nu mai inteleg nimic. Sa nu fac nimic nu pot, sa fac din puctul meu de vedere nu este nici o problema dar din cel al socrilor nu este asa. Ori sunt acuzat ca sunt obsedat de sotia mea si sfatuit sa nu o mai fac si sa o uit, ori mi se aduce la cunostiinta sa nu o mai caut ca risc sa fiu dat in judecata pentru hartuire. Si eu doar mi-am cautat sotia pentru ca asa simt, daca nu as face-o as fi acuzat, poate, e ea ca nu am cautat-o, nu? In privinta asta ca mai pot sa fac?
Am inceput cu sfarsitul, sotia mea a plecat de miercuri 25.06 si pana azi 02.07 inca nu am nici un semn de la ea, deci ce pot sa fac? Nici nu vrea sa ne intalnim pe teren neutru, nici nu raspunde la telefon, acesta fiind inchis din ziua aceea, nici nu am primit nici o instiintare, citatie sau cum i-o mai spune in vederea divortului, ce sa mai inteleg?
Nu sunt sigur 100% de nimic in sensul ca nici la socrii "nu este" sau asa trebuie sa stiu eu, nici altundeva nu am aflat sau nustiu sa fie.
Asa ca in necunostiinta de cauza nu stiu ce sa fac, sa anunt lipsa ei la politie o pot jignii, sa astept fara sa fac nimic nu pot pentru ca imi vine sa ma urc pe pereti, sa o caut eu as face-o dar risc sa fiu acuzat de cunostinte ca le hartuiesc si pana la urma urmei in casa omului nu poti sa intri daca nu esti invitat.
Sunt intr-o mare dilema.
Oricum va multumesc la toti ca ati raspuns apelului meu.
cautati-o cu politia, daca nu stiti nimk despre ea

Alte discuții în legătură

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Medierea: desfacerea casatoriei si incredintare minor trope_doi trope_doi Cautand o anumita hotarare judecatoreasca am “rascolit” Google si am “descoperit” o sentinta in care doi adulti – prin mediere ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Este vorba de copilul din prima casatorie al sotului meu. Am avut mereu probleme cu mama lui dar de cand s-a nascut si fiul nostru lucrurile s-au ... (vezi toată discuția)