avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum fac o sesizare asupra unui comportament obscen si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum fac o sesizare asupra unui comportament obscen si agresiv al unui jandarm

Acum cateva zile un jandarm pe care il cunosteam de mult , m-a oprit in strada, mi-a vorbit foarte urat, cu "ba" , cu amenintari, cu o atitudine aroganta si foarte urata pe motiv ca sa nu mai fac eu glume cu el. Mentionez ca nu am facut niciun fel de glume iar in timpul conversatiei i-am vorbit frumos. Era in uniforma de servici. Se refera la glume, adica in 2 situatii, m-am intalnit cu el , amiabil i-am spus sa aplice Legea 61/91 mai cu spor, nicidecum o "luare peste picior" sau o gluma proasta.
Sa revin, deci, am ramas stupefiat vazand tupeul incredibil al acestui personaj.
Dupa ce am terminat discutia m-am reintalnit fata in fata cu el unde m-a luat de sus cu expresia " ba deci ne-am inteles da?".
M-am enervat , l-am cautat pe individ si l-am interpelat intrun shop unde i-am spus sa iasa afara sa vorbim. M-a pus sa astept vreo 10 minute, dupa care i-am spus ca sunt stupefiat de comportamentul lui , l-a care m-a luat cu ba si cu amenintari si mi-a spus ca nu are ce sa mai discute cu mine. Mentionez ca pe tot parcursul discutiei am avut un ton calm. Tipul este vecin cu mine si iertati-ma ca va spun este o persoana cu un nivel scazut de inteligenta.
Intrebarea mea este: Neputand face act de plangere la Comandamentul jandarmeriei sau Tribunalul Militar, cum va trebui sa actionez intalnindu-ma des cu acest personaj. Mentionez ca este mai mic ca mine in varsta, are in jur de 24 eu 27. Vreau totul sa fie legal si sa strang probe pentru o eventuala Purtare Abuziva 250 CP. Act constatator, telefonul mobil si chemarea in instanta pentru marturie a eventualilor martori. Nu il las dragi colegi, pentru ca m-a sfidat total abuziv.
As vrea sa ii fac o sesizare la Sediul Jandarmeriei ca sa fie pus in tema ca nu e nimeni fraier.Pot? In scris o depunere ca sa nu vada ca el e destept iar eu prost. Imi pare rau sa vad cum isi dezvolta unii mentalitati de militeni la 21 de ani de la Revolutie....
Nu traiesc in America unde pentru o vorba aiurea platesti- sunt constient- dar nici sa intram intrun cerc al mizeriei aruncate de niste oameni in uniforma care n-au nici 12 clase( spun asta pentru ca acest individ are un nivel de inteligenta scazut, ma repet).
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
BogdanLupu, utilizator
Asa este nu va contrazic, am vrut doar sa depun o sesizare si atat. Nu antecedent.. Nu exista temei pentru denunt calomnios pentru ca nu am facut o plangere ci doar o sesizare cum ca: eu, ca persoana in deplinatatea integritatii mele morale m-am simtit ofensat de catre un angajat MI. Sesizare fara forta probatorie.
La un eventual proces pot incerca sa invoc si aceasta sesizare. Deci repet: "pot incerca sa invoc".
;)
BogdanLupu, utilizator
Evident ca puteti chiar si sa invocati si nu doar sa incercati a demonstra faptul ca ati depus o sesizare , fiindca in cazul in care in final va avea loc un proces( ceea ce nu ar fi de dorit) , ati putea dovedi ca omul v-a adus ofense de mai multa vreme.
Dar ar fi preferabil, asa cum consider eu , sa fiti mai intelept si nu mai raspundeti eventualelor provocari.Mai ales ca , dupa cum observ in status-ul dvs. sunteti in preajma ex. de licenta si in stress mare .Succes la licenta !
UPDATE:

Se pare ca seful lui l-a mustrat pe individ, pentru ca am fost sunat acum cateva zeci de minute de catre un tert - sa il numesc asa- coleg de serviciu cu acest individ. Acesta a inceput in a ma lauda ca sunt un om inteligent si ca insusi seful lui s-a convins ca sta de vorba cu un jurist adevarat, desi m-am prezentat student. Iata partea mai taioasa a convorbirii:

Acest tert, mi-a sugerat sa il las in pace pe individ, aducandu-mi aminte de posibiliatea lui de a chema martori (evident falsi) plus posbilitatea invocarii unei asa zise hartuiri !!!!!???.
Prin deductia mea logica as intelege ca incearca aplanarea conflictului ca sa nu dea colegul de belele. Reamintesc ca am fost chemat maine la sef. Repet, tertul mi-a vorbit frumos si mi-a spus " sa nu imi prind mintea cu el ca e redus, ca e frustrat, ca e ciudat si ca nu trebuie sa ma cobor la nivelul lui". Din disctuia cu acest tert am dedus ca el stia toata povestea deci a vorbit foarte mult cu individul cu care am conflict. Asta desi a spus ca seful lui l-a sunat, ceea ce mi se pare ciudat.

Sincer as merge mai departe, dar in acelasi timp am nevoie sa imi focalizez energia spre lucruri cu adevarat constructive. Ce ati spune in urma acestor noi intamplari?!

Sper sa fiu avocat din toamna, pentru ca munca o voi face din pasiune pentru oamenii care nu stiu/ nu cunosc ca viata nu inseamna a sta cu capul plecat in fata unui agramat penibil dar cu uniforma.

YES, WE CAN! Si un om cu 2 clase are dreptul intro tara ce se considera a fii europeana la respect si integritate morala. Pentru ca toti oamenii suntem egali!
BogdanLupu, utilizator
Total de acord cu ultima fraza.Avem dreptul la respect , indiferent de pregatire si de orice ar putea face vreo diferenta. Integritatea morala nu este un drept ci mai degraba o calitate a indivizilor, opusul ei fiind lipsa de moralitate si ca atare un ,, defect".Nu trebuie , desigur , sa plecam capul decat atunci cand se impune, dar si a ne prinde mintea cu persoane pentru care purtatul unei uniforme repezinta detinerea puterii, nu e chiar scuzabil.Astfel de oameni pe mine, personal, ma amuza.:)
Faptul ca un tert a intervenit pentru a va convinge sa abandonati demersurile prin care jandarmul ar putea fi tras la vreun fel de raspundere, argumentand ca ar fi un om cu ..probleme , sica dvs. sunteti inteligent, ar trebui sa luati cu atat mai mult in serios si recomandarile mele si sigur vor mai urma si altele si intr-adevar sa va canalizati energia inspre activitati constructive.
Si totusi m-a pus pe jar aceasta "amabilitate de a sta cuminte in banca mea ca nu are rost sa ma cert cu un prost". Suna a cliseu romanesc in care incerci sa impaci si capra si varza. Insa va trebui sa ma opresc. Daca eram avocat mergeam si la CEDO, provocandu-l sa greseasca,urmarindu-l in tot ceea ce face pana castigam, Nu sunt obsesiv, dar poate daca unul primeste o palma restul se invata. Poate sunt naiv, idealist, cum vreti dvs. Dar intre a inchide ochii si a lupta, prefer sa lupt. Intamplarea cu jandarmul e o frantura, lupta cu sistemul si cu necesitatea de a-l schimba trebuie sa fie "cota-parte" activitatea noastra juridica.
Pe de alta parte si offtopic, si statului politistului trebuie sa se modifice in a le face mult mai usoara lupta cu infractionalitatea. Dar asta e o alta discutie...

Alte discuții în legătură

Cum pot actiona pe cineva in instanta pentru jignire... Florin ng Florin ng daca ma puteti ajuta cu un sfat - lucrez la posta iar in ultima perioada am avut probleme cu un individ care afirma dupa ce a luat banii pe luna iulie 2010 , ... (vezi toată discuția)
Un polițist are ”dreptul” să jignească persoana vătămată la audieri?! ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Dacă un polițist îi spune persoanei vătămate la audieri ”zici că sunteți nebun” și alte asemănătoare reprezintă o jignire, o discriminare, o ... (vezi toată discuția)
Solicit indrumare pentru amenintare si santaj Fejer Melinda Fejer Melinda Buna ziua! Pentru a nu va rapi timpul o sa va scriu pe scurt situatia prin care i-mi sunt incalcate drepturile fundamentale ale Omului, de catre o ... (vezi toată discuția)