avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum fac o sesizare asupra unui comportament obscen si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum fac o sesizare asupra unui comportament obscen si agresiv al unui jandarm

Acum cateva zile un jandarm pe care il cunosteam de mult , m-a oprit in strada, mi-a vorbit foarte urat, cu "ba" , cu amenintari, cu o atitudine aroganta si foarte urata pe motiv ca sa nu mai fac eu glume cu el. Mentionez ca nu am facut niciun fel de glume iar in timpul conversatiei i-am vorbit frumos. Era in uniforma de servici. Se refera la glume, adica in 2 situatii, m-am intalnit cu el , amiabil i-am spus sa aplice Legea 61/91 mai cu spor, nicidecum o "luare peste picior" sau o gluma proasta.
Sa revin, deci, am ramas stupefiat vazand tupeul incredibil al acestui personaj.
Dupa ce am terminat discutia m-am reintalnit fata in fata cu el unde m-a luat de sus cu expresia " ba deci ne-am inteles da?".
M-am enervat , l-am cautat pe individ si l-am interpelat intrun shop unde i-am spus sa iasa afara sa vorbim. M-a pus sa astept vreo 10 minute, dupa care i-am spus ca sunt stupefiat de comportamentul lui , l-a care m-a luat cu ba si cu amenintari si mi-a spus ca nu are ce sa mai discute cu mine. Mentionez ca pe tot parcursul discutiei am avut un ton calm. Tipul este vecin cu mine si iertati-ma ca va spun este o persoana cu un nivel scazut de inteligenta.
Intrebarea mea este: Neputand face act de plangere la Comandamentul jandarmeriei sau Tribunalul Militar, cum va trebui sa actionez intalnindu-ma des cu acest personaj. Mentionez ca este mai mic ca mine in varsta, are in jur de 24 eu 27. Vreau totul sa fie legal si sa strang probe pentru o eventuala Purtare Abuziva 250 CP. Act constatator, telefonul mobil si chemarea in instanta pentru marturie a eventualilor martori. Nu il las dragi colegi, pentru ca m-a sfidat total abuziv.
As vrea sa ii fac o sesizare la Sediul Jandarmeriei ca sa fie pus in tema ca nu e nimeni fraier.Pot? In scris o depunere ca sa nu vada ca el e destept iar eu prost. Imi pare rau sa vad cum isi dezvolta unii mentalitati de militeni la 21 de ani de la Revolutie....
Nu traiesc in America unde pentru o vorba aiurea platesti- sunt constient- dar nici sa intram intrun cerc al mizeriei aruncate de niste oameni in uniforma care n-au nici 12 clase( spun asta pentru ca acest individ are un nivel de inteligenta scazut, ma repet).
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
BogdanLupu, utilizator
In primul rand orice angajat al MAI are un anumit statut si se supune codului de etica si deontologie,in acest cod este un articol care se refera la patarea imaginii institutiei prin comportare inadecvata in timpul serviciului,in timpul liber in cadrul familiei etc,deci puteti sa faceti o plangere comandantului unitatii la care lucreaza respectivul jandarm,acesta are obligatia de a face o cercetare prealabila a persoanei in cauza(jandarmului)vi se vor solicita anumite probe,in functie de acestea si se rezultatul cercetarii se vor lua masurile care se impun.sper sa va fie de ajutor.succes
Din postarile anterioare ale user-ului rezulta ca a sesizat cadrele de comanda ale jandarmului.
[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
ContSters20980, utilizator
Intrucat este evident ca discutia de fata nu poate continua fara divagatii, topicul de fata se inchide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot actiona pe cineva in instanta pentru jignire... Florin ng Florin ng daca ma puteti ajuta cu un sfat - lucrez la posta iar in ultima perioada am avut probleme cu un individ care afirma dupa ce a luat banii pe luna iulie 2010 , ... (vezi toată discuția)
Un polițist are ”dreptul” să jignească persoana vătămată la audieri?! ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Dacă un polițist îi spune persoanei vătămate la audieri ”zici că sunteți nebun” și alte asemănătoare reprezintă o jignire, o discriminare, o ... (vezi toată discuția)
Solicit indrumare pentru amenintare si santaj Fejer Melinda Fejer Melinda Buna ziua! Pentru a nu va rapi timpul o sa va scriu pe scurt situatia prin care i-mi sunt incalcate drepturile fundamentale ale Omului, de catre o ... (vezi toată discuția)