Acum cateva zile un jandarm pe care il cunosteam de mult , m-a oprit in strada, mi-a vorbit foarte urat, cu "ba" , cu amenintari, cu o atitudine aroganta si foarte urata pe motiv ca sa nu mai fac eu glume cu el. Mentionez ca nu am facut niciun fel de glume iar in timpul conversatiei i-am vorbit frumos. Era in uniforma de servici. Se refera la glume, adica in 2 situatii, m-am intalnit cu el , amiabil i-am spus sa aplice Legea 61/91 mai cu spor, nicidecum o "luare peste picior" sau o gluma proasta.
Sa revin, deci, am ramas stupefiat vazand tupeul incredibil al acestui personaj.
Dupa ce am terminat discutia m-am reintalnit fata in fata cu el unde m-a luat de sus cu expresia " ba deci ne-am inteles da?".
M-am enervat , l-am cautat pe individ si l-am interpelat intrun shop unde i-am spus sa iasa afara sa vorbim. M-a pus sa astept vreo 10 minute, dupa care i-am spus ca sunt stupefiat de comportamentul lui , l-a care m-a luat cu ba si cu amenintari si mi-a spus ca nu are ce sa mai discute cu mine. Mentionez ca pe tot parcursul discutiei am avut un ton calm. Tipul este vecin cu mine si iertati-ma ca va spun este o persoana cu un nivel scazut de inteligenta.
Intrebarea mea este: Neputand face act de plangere la Comandamentul jandarmeriei sau Tribunalul Militar, cum va trebui sa actionez intalnindu-ma des cu acest personaj. Mentionez ca este mai mic ca mine in varsta, are in jur de 24 eu 27. Vreau totul sa fie legal si sa strang probe pentru o eventuala Purtare Abuziva 250 CP. Act constatator, telefonul mobil si chemarea in instanta pentru marturie a eventualilor martori. Nu il las dragi colegi, pentru ca m-a sfidat total abuziv.
As vrea sa ii fac o sesizare la Sediul Jandarmeriei ca sa fie pus in tema ca nu e nimeni fraier.Pot? In scris o depunere ca sa nu vada ca el e destept iar eu prost. Imi pare rau sa vad cum isi dezvolta unii mentalitati de militeni la 21 de ani de la Revolutie....
Nu traiesc in America unde pentru o vorba aiurea platesti- sunt constient- dar nici sa intram intrun cerc al mizeriei aruncate de niste oameni in uniforma care n-au nici 12 clase( spun asta pentru ca acest individ are un nivel de inteligenta scazut, ma repet).
Va multumesc anticipat
Stimate coleg:)
Daca ati fi fost avocat, sunt convinsa ca, la cate spete ati fi intalnit, aceasta vi s-ar fi parut doar un incident nefericit.Si cu siguranta profesia v-ar fi schimbat suficient incat sa intelegeti ca orice lupta trebuie sa aiba o cauza care sa merite efortul.
Nu spun ca sistemul ar fi unul ideal ci dimpotriva, insa nu incepeti lupta cu cineva inapt sa inteleaga ca doriti mai mult decat o rafuiala personala.
Personal, daca e sa lupt cu cineva mi-am propus sa lupt cu persoane care detin un coeficient de inteligenta cel putin egal cu al meu, sau superior , insa niciodata cu aceia care inteleg viata in mod diferit si care au ambitii marunte, cum ar fi apararea vanitatii , etalarea unor accesorii de care, odata dezbracati, redevin slabi si fara nicio ,,arma".
In fine , dincolo de orice filozofie , ati primit sfaturi intelepte si de la tertul care v-a contactat telefonic.
Inca o data, succes la licenta :)
Aveti dreptate, discutia cu dvs, m-a ajutat mult, topicul fiind public sper ca multe persoane sa vada deznodamantul.
Acest ipocrit, ori e mandru in mizeria lui, ori e cu coada intre picioare. Nu ma mai intereseaza din momentul de fata.
Am sa inchei prin a va cita:"Personal, daca e sa lupt cu cineva mi-am propus sa lupt cu persoane care detin un coeficient de inteligenta cel putin egal cu al meu, sau superior , insa niciodata cu aceia care inteleg viata in mod diferit si care au ambitii marunte, cum ar fi apararea vanitatii , etalarea unor accesorii de care, odata dezbracati, redevin slabi si fara nicio ,,arma". CATA DREPTATE!
Va multumesc pentru urari, si va doresc si dvs multe reusite in ceea ce va propuneti.
1.Consider ca este vorba despre un fapt minor , umflat in mod artificial ca urmare a unei "hipersensibilitati" sau pe baza unor eventuale conflicte sau dispute anterioare.
2.Daca va considerati un om superior celeilalte persoane , nu uitati ca persoana inteligenta cedeaza prima intr-o astfel de disputa.
3.Exista oameni de proasta calitate in toate domeniile de activitate.
Ignora-l si ai rezolvat problema. S-ar putea ca dupa ce-l reclami sa incerce sa-ti faca alte necazuri, ca doar la ce te astepti de la unul cu "nivel scazut de inteligenta".
Incercand sa va linisteasca, toata lumea care v-a raspuns a parut sa fie de acord sau a trecut peste afirmatia repetata de n ori de dvs. referitor la nivelul scazut de inteligenta al jandarmului, nivel pe care nu stiu cum ati reusit sa-l determinati – pe baza a ce?
Ca e cu 2 ani mai mic?
Ca e ‘’doar’’ jandarm (apropo, nu ar putea fi decat cu diploma de bacalaureat, deci are in mod sigur cel putin 12 clase) si dvs. veti fi jurist?
De ce e un un no name si o persoana cu probleme de personalitate? Pentru ca presupuneti dvs. ca habar n-are care este capitala Indoneziei sau ca nu poate enumera 10 articole din Codul Penal, in timp ce dvs. sunteti student la Drept?
Recunoasteti ca l-ati provocat, citez: amiabil i-am spus sa aplice Legea 61/91 mai cu spor, dar nu-i recunoasteti lui dreptul de a riposta – spuneti ca sunteti vecini, nu prieteni, glume de genul acesta nici prietenii nu poti fi sigur ca le gusta.
Totul s-ar fi oprit aici daca nu l-ati fi provocat in continuare: M-am enervat , l-am cautat pe individ si l-am interpelat intrun shop unde i-am spus sa iasa afara sa vorbim iar el, in loc sa-si puna cenusa in cap v-a spus ca nu are ce sa mai discute. Ceea ce dupa parerea mea inseamna totusi un nivel de inteligenta peste ceea ce spuneti dvs. (ca are el, desigur). Cred ca asta v-a pus capac, de v-ati hotarat: Nu il las dragi colegi, pentru ca m-a sfidat total abuziv. (sfidare abuziva :slap:)
Trec peste expresiile Dragi colegi, Distinsa colega, desi fiind in prag de licenta inca nu le puteti spune colegi decat colegilor de la facultate – mai e drum lung pana veti ajunge sa vorbiti de la egal la egal cu cei care v-au raspuns aici - insa nu mi se pare demn de un jurist (sau avocat, cum vreti sa deveniti) sa aiba ideea inca inainte de avea diploma ca deja nu mai este oricine ( :-/ ) si indiferent prin ce mijloace trebuie sa-i faca pe cei din jur sa priceapa asta. Chiar si dandu-i in judecata.
Ati scris: Se pare ca seful lui l-a mustrat pe individ [...] Un tert a inceput in a ma lauda ca sunt un om inteligent si ca insusi seful lui s-a convins ca sta de vorba cu un jurist adevarat (cand ati vorbit cu seful, domnule, ca nu ne-ati spus) desi m-am prezentat student.
Eu nu pun la indoiala convorbirea, insa ma face sa zambesc.
In schimb nu cred o iota aceasta parte: tertul mi-a vorbit frumos si mi-a spus " sa nu imi prind mintea cu el ca e redus, ca e frustrat, ca e ciudat si ca nu trebuie sa ma cobor la nivelul lui".
Iarasi coborarea de la nivelul dvs. (de care isi dau seama toti, chiar si prin telefon...)
Spuneti in continuare: munca o voi face din pasiune pentru oamenii care nu stiu/ nu cunosc ca viata nu inseamna a sta cu capul plecat in fata unui agramat penibil dar cu uniforma.
Va complexeaza uniforma acestui om? Ati vazut vreodata un text scris de el (cum le vedem noi pe ale dvs.) ca sa spuneti incontinuu ca e lipsit de inteligenta si agramat? Ca in urmatoarea fraza scrieti: Si un om cu 2 clase are dreptul intro tara ce se considera a fii europeana la respect si integritate morala. Pentru ca toti oamenii suntem egali!
Nu rezulta de aici si ca jandarmul = cu studentul si studentul = cu jandarmul ?
Iar in continuare dvs. visati frumos iar eu am un cosmar: Daca eram avocat mergeam si la CEDO, provocandu-l sa greseasca , urmarindu-l in tot ceea ce face pana castigam.
Cu tot respectul, acesta mi se pare un comportament agresiv.
Insa tot e bine ca v-ati gasit un scop in viata: Am sa urmaresc activitatea lui, urmand ca la prima intalnire sa fiu pregatit daca acesta se va baga cu mine in seama in a-l inregistra si a avea martori credibili.
Nu va mai consumati energia in scopuri distructive, concentrati-va pe ce aveti de facut in perioada urmatoare si uitati de razbunare, nu acestea sunt succesele care aduc satisfactii pe termen lung. :luck: