Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
actiunea in stabilirea paternitatii se introduce in termenul de 1 an de la data nasterii copilului. deci, actiunea fostului concubin, din punctul meu de vedere va fi respinsa ca fiind tardiv introdusa.
binenteles, asta nu inseamna ca tatal nu-si poate recunoaste copilul voluntar .
avocatu meu e in concediu ,dar puteti vedea ca deja am o hotarare definitiva si irevocabila pentru incredintare minor si un baiar care nu a fost recunoscut timp de 8 ani de tatal lui .
chiar daca aveti o hotarare definitiva privind incredintarea unuia dintre minori, sotul /concubinul poate pt motive intemeiate sa ceara reincredintarea acestuia.
iar in ceea ce priveste cel de-al doilea copil care nu a fost recunoscut pana acuma, invocati in instanta exceptia tardivitatii introducerii cererii