avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariazet45 , utilizator 21:28, 13 Noiembrie 2009
#-o as vra sa va mai intreb ce se poate intampla daca eu maine la tribunal voi spune ca cel care doreste sa il recunoasca baiatul nu este tatal lui ,ce actiune mai poate face el pt a -l obtine ?Ma poate obliga instanta sa accept sa faca analiza ADN ?
Instanta are dreptul de a dispune din oficiu expertiza ADN.
Insa se poate retrage actiunea de catre reclamant.
Daca paratul a facut o cerere reconventionala judecata va continua.

avocat Claudiu Lascoschi
Instanta nu va poate obliga sa acceptati, ea o dispune si e obligatorie.
Daca nu o faceti insa, se va interpreta acest refuz al dv. ca o confirmare a faptului ca tatal are dreptate...
E simplu, hotararea se poate da si fara analiza.

NU vad insa de ce nu luati copiii cu dv., dupa incredintare de ce i-ati lasat aici, in Romania... Sunt scoli cu predare in limba romana in Italia, macar nu aveati dezavantajul ca nu stati impreuna cu minorii.
Asta e un mare handicap, sincer...
In rest, cred ca v-am mai intrebat: ce cheltuieli atat de mari sunt cu procesele? Cat de mari de spuneti ca sunteti sleita financiar? Sau n-am inteles eu bine?
Oricum, daca aveti avocat, puneti-va de acord cu el, faceti un plan si ascultati ce va spune si explica...
Daca aveti indoieli si tot intrebati aici, poate ca nu v-a explicat tot sau nu ati reusit sa intelegeti in amanunt...
Va doresc succes! Si fericire sarmanilor copii fara parinti!
pot sa va explic de ce sant sleita financiar pe parcursu unui an am fost nevoita sa stau acasa pt procese 2 luni apoi am platit o suma cinsiderabila pt fiecare proces ,mi s-au luat pana acum 3 onorarii 2 pt procese si unu pt apel si cred ca mai am de dat un onorariu de pt recurs
,cat sant in italia trimit acasa 4-5 sute de euro pt intretinerea lor ,mai am o rata la masina de 300 de euro si ce mai pot face din 1200 de euro lunar si santem considerati ca daca lucram in italia avem bani si spargem in figuri ,numai eu stiu cum ma ii dramuiesc pt a avea copii tot ce le trebuie .Nu am luat copii pt ca inca nu mi-au fost incredintati ,in procesu la care sa facut recurs si el nu sa mai prezentat si sa respins recursu mi s-a dat spre crestere fetita ,dar mai am un proces in care el cere acelasi lucru .AS PUTEA LUA COPII CU MINE DUPA CE IMI VOR FI INCREDINTATI FARA ACORDU TATALUI ??/V-as ruga sa imi raspundesti ca nu mi s-a spus niciodata sigur acest lucru .
Ati putea lua copilul si fara acordul tatalui.
Dar daca tot aveti avocati nu inteleg un lucru.Ei nu va informeaza asupra situatiei ?
Inteleg ca platiti ceva bani cat sa fiti informata cu privire la drepturile si obligatiile existente in raporturile de familie.
Sau procesul nu se desfasoara in Bucuresti si din acest motiv informatiile sunt diluate?

avocat Claudiu Lascochi

Alte discuții în legătură

Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)