avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariazet45 , utilizator 21:28, 13 Noiembrie 2009
Cine ii da drept de relans tatalui ca in hotarare zice ca se renunta ,nu poti forta un om sa se prezinte la un proces sa se judece atata timp cat el este reclamantu .El e cel care m-a dat in judecata si eu trebuia sa ma prezint si sa zic va rog sa judecati procesu ?Afacut un copil ,nu l-a rcunoscut ,dupa 8 ani isi aduce aminte sa-l recunoasca ,apoi se razgandeste si dupa 2 luni iar vrea sa-lrecunoasca din nou.Un copil e un bagaj de mana pe care il lasi si il ai iei doar cand iti amintesti ?ce se alegea oare daca si eu o minora as fi lasta copilu atunci ,mai puteam sa vin dupa 8 ani si sa cer sa-mi iau copilu .Dca din spaima pe care am avut-o vazandu-ma o fata de 17 ani necasatorita cu un copil in brate fara ca tatal lui sa vina sa-l recunoasca sa ma sperii sa-l las in maternitate si sa fug ?Cine imi mai dadea acum copilu si de la cine il recupera el ?Eu eram pasibila de pedeapsa daca il lasam ,el nu .Are dreptu oricand sa ceara ca acest copil sa i fie incredintat si sai poarte numele .Cate drepturi are un astfel de tata ?
Doamna, noi v-am spus ca aveti nevoie de avocat.
Legea ii da dreptul de a deschide un nou proces.
Nu exista autoritate de lucru judecat si din acest motiv poate deschide alt proces.
Daca mai deschide unul il puteti forta sa se judece in acel proces.
Daca iar isi retrage cererea va deschide altul si tot asa.
Acum ati inteles?
Trebuie sa va judecati, nu sa il lasati sa nu se judece.

avocat Claudiu Lascoschi
am angajat avocat si tocmai asta spune ca va invoca ,el a adus martorii au fost audiati eu nefiind prezenta si cerand amanare pt angajare avocat .Spune ca va invoca AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT pt ca eu am depus acte la dosar tot ce mi-a cerut ,si s-a dat o hotatare judecatoreasca .Asta nu insemna ca s-a judecat un proces ?,daca in urma lui s-a emis o hotarare judecatoreasca ?/[Martorii au fost audiati in cel de-al doile proces ,nu la primu ,la primu proces la care am hotarare judecatoreasca au fost audiati martorii mei ]
Atunci e O.K.
Se poate invoca autoritatea de lucru judecat.Procesul s-a finalizat din cate inteleg acum.
Nu mai trebuie sa veniti la judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
nu ne intelegem de loc .Nu intelegeti ca sant chemata la proces pe 14 ,cum puteti sa-mi ziceti ca nu trebuie sa ma judec ?Si avocata a zis ca invoca autoritatea de lucru judecat dar ca nu stie sigur ca ii va fi acceptata .?in justitia noastra nu se stie nimic .

Alte discuții în legătură

Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)