avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariazet45 , utilizator 21:28, 13 Noiembrie 2009
Un autor pe care nu-l iubesc deloc zicea ca fiecare-si stie sufletul lui si nu e fericire in niciunul.
Asa ca nu va judec, doar zic si eu ceea ce mi se pare mie ca e drept.

Si barbatul dvs/tatal copilului dvs., ca si altii, sufera de permanenta nemultumire a omului nehotarat, a omului care nu prea stie ce vrea de la viata. Abia cand si-a dat seama ca acel copil care era al lui ar putea sa fie cu usurinta al altuia (pentru ca nu are un tata in certificat) si-a adus aminte ca poate sa-l recunoasca. Omul nu pretuieste ceea ce are decat cand nu mai are ori risca sa nu mai aiba.
Nu-l puteti opri sa-si recunoasaca copilul. Nici nu trebuia sa va dea in judecata pentru asta. era suficient sa treaca pe la starea civila ori pe la notar unde sa scrie o declaratie *el singur, fara sa va-ntrebe). Se comporta haotic, exact ca omul caruia ii fuge pamantul de sub picioare. Nu-l puteti opri sa-si recunoasca copilu, dar puteti sa luptati sa nu-i fie incredintat lui, ci dvs.

Cat priveste dorinta dvs. de "a trece copilul" pe numele viitorului sot italian asta mi se pare o greseala. Dragostea de la inceput nu tine cat lumea si e mai bine sa n-aveti de ce sa va caiti mai tarziu. Daca are sa va iubeasca copiii are sa-i iubeasca si fara sa fie pe numele lui. Daca nu, nu. Sau vorba cuiva: Carui om poti sa-i ceri sa iubeasca niste copiii straini cand, uneori, tie, care nu traiesti decat pentru ei si prin ei, si-ti vine uneori sa-i strangi de gat, cand fac cate o boacana?
de ce n-a asteptat sa se insoare copilu lui si dupa aia sa-l recunoasca ?vi se pare putin 8 ani timp in care putea sa faca acest lucru?Mie mi s-a parut o zi cat o viata cand am asteptat sa-si recunoasca primul copil.
Adica daca n-a facut ceva bun la momentul in care va convenea dv., sa nu-l mai faca niciodata? Agenda lui nu a coincis cu a dv., cine stie...
E bine ca-l recunoaste si acum.
#-obuna seara ,nu am mai scris pe net despre cazul meu pt ca am venit in tara si am avut sa ma judec prin tribunale .Am fost data in judecata in doua instante diferite ,s-a facut o intampinate si s-a judecat procesu in localitatea unde ua domiciliu copii,intre timp s-a primit la dosar renuntarea la caz din partea lui ,eu am mers mai departe cerand sa-mi fie dati mie copii spre crestere si educare ,am primit hotarea judecatoreasca si intrucat am cheltuit o suma considerabila de bani prin tribunal am fost nevoita sa plec din nou la munca .Dupa o saptamana primesc citatie de la acelasi tribunal ca sant chemata in proces cu acelesi acuzatii ,aceleasi cerinte ,.Acum trebuie sa o iau de la capat ,SE POATE ASA CEVA ????? Sa platesc din nou onorariu ,sa vin din nou la la interogatoriu ,.Ce fel de justitie avem ?Pana cand trebuie sa trec prin aceste lucruri ?
Puteati sa cereti cheltuieli de judecata in primul proces.

Acum vrea sa va prinda pe picior gresit si de aceea a deschis procesul.Trebuie sa o luati de la capat.Va angajati avocat si cu interogatoriul vedeti cum vorbiti cu avocatul.

avocat Claudiu Lascsochi

Alte discuții în legătură

Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)