Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Dar dvs nu locuiti impreuna cu minorii ?
Daca locuiti impreuna cu minorii sansele lui sunt foarte reduse atata vreme cat nu are motive temeinice.
Instantele nu ii vor incredinta lui minorii doar pt ca asa vrea el.;)
E cam aiurea ca acei copii sunt crescuti de bunici, desi au doi parinti in putere. Consider ca el face un lucru bun ca vrea sa-i ia si la fel va considera si legea.
Iar dv. aveti un mare minus ca va lasati copiii singuri in tara, cu bunicii.
Un copil are nevoie de un parinte, un bunic nu e parinte si nici nu-l poate suplini.
De cat timp sunteti plecata?
Fuguta in tara la copii si stati cu ei daca-i vreti.
Copil de 5 ani ramas fara un parinte... pai credeti ca o mai struniti la 15 ani? Nu cunoaste autoritate, nimic... cel putin nu pe a dv. Copiii nu sunt mobile, ii mai ducem la un depozit, ii mai luam inapoi... copiii cresc alaturi de parinti.
Trebuie sa stiti ca un copil poate fi recunoscut oricand de tatal natural . Aceasta recunostere se poate face si prin testament.
Restul de acuzatii si ''masinatii '' nu trebuie luate in considerare.
marian.isvoranu vad multa originalitate in raspuns...puteati zice ceva mai mult decat am scris si eu ori amandoi gandim la fel... nu conteaza
AVLIL ai mare dreptate.
draga User sa stii ca oricum...chiar daca iti iei acum copii in tara unde stai...cam tot degeaba daca el va castiga in instanta incredintarea minorilor... deja "interesul" tau fata de copii s-a vazut si tatal lor cu siguranta are martori in acest sens...
NU cred ca trebuie acuzata o mama pentru ca pleaca in alta tara ca sa castige un ban in plus pentru familie si copiii ei.
Intr-adevar, bunicii nu sunt parinti, dar mama tot mama ramane... si nu cred ca a plecat de bine ce i-a fost aici.
Ati trimis bani copiilor cat timp ati fost plecata? Aveti dovada scrisa in acest sens? (ordine de plata, extras de cont... orice)
Daca va casatoriti, nu e obligatoriu sa treceti copilul pe numele sotului, mai ales ca nu cred ca legatura afectiva dintre acestia este atat de mare.
La recunoasterea minorului de catre tata nu va puteti opune, mai ales daca stiti ca el este tatal. Daca va opuneti veti plati cheltuieli de judecata. Este un drept al copilului sa-si cunoasca parintii.
NU trebuie sa va ingrijorati prea mult ca o sa va ia copilul. A platit pana acuma ceva pentru copil, chiar daca nu l-a recunoscut? I-a dus vreo jucarie, copilul isi cunoaste macar tatal? Exista vreo legatura afectiva intre acestia?