avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariazet45 , utilizator 21:28, 13 Noiembrie 2009
m-am gandit tarziu la acest lucru ,poate daca trebuia sa dea o suma considerabila de bani nu mai putea sa deschida proces si sa-si angajeze doi avocati /Dar nu mi se pare corect
sa- mi deschida actiune de cate ori are el chef
Sunt de acord cu dvs. dar nu trebuia sa il lasati sa se termine procesul neterminat...
Aici ati gresit, zic eu.
Incercati sa va luati un avocat care sa termine procesul pt ca apoi sa nu va mai deranjeze...

avocat Claudiu Lascoschi
ce proces netrminat ?Procesu s-a incheiat prin renuntarea lui ,unde am cerut sa mi se dea fetita spre crestere si educare ,iar baiatu neavand tata nu s-a pus problema .Am primit hotarare judecatoreasca care va fi definitiva pe 6 decembrie iar urmatoru termen este pe 14 decembrie .Se judeca in acelasi tribunal ,acelasi proces cu aceleasi cauze aclesi acte si acceasi reclamanti si parati ,doar taxa de avocat se repeta .Eeun proces in reluare numai ca eu sant plecata si trebuie sa ma intorc si sa renunt din nou la serviciu si sa mai cheltui niste bani .O justitie care nu face altceva decat sa ne scape de bani dar nu si de griji .
Pai, stimata doamna eu numesc un astfel de procee neterminat.
Nu s-a finalizat dar s-a terminat cu drept de relans pt tata.
Trebuia fortat sa se judece.Atunci procesul era finalizat.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca nu au trecut 3 ani de la terminarea procesului ii puteti cere acum cheltuieli... Si cum cred ca nu s-a redactat atat de greu hotararea, in 3 ani, sunteti in termen...
In rest, imi e insa dificil sa apreciez in ce masura chiar ati castigat procesul, caci numai in masura asta primiti cheltuielile. Astfel, daca ati cerut incredintarea unui copil care nu avea tata, pare cam fara obiect sa cereti spre incredintare un copil care deja e numai al dv. Si nu vad astfel sanse sa recuperati cheltuielile. Dar... depinde exact ce e in acel dosar, ce s-a intamplat... nu pot sti sigur.
Copilul e cu dv. in strainatate? Ca nu mai retin daca ati specificat...

Alte discuții în legătură

Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)