avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea paternitatii

Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariazet45 , utilizator 21:28, 13 Noiembrie 2009
În esenţă, puterea de lucru judecat a unei hotărâri judecătoreşti semnifică faptul că o cerere nu poate fi judecată în mod definitiv decât o singură dată (bis de eadem re ne sit actio), iar hotărârea este prezumată a exprima adevărul şi nu trebuie să fie contrazisă de o altă hotărâre (rs iudicata pro veritate habetur).
Pentru a opune puterea lucrului judecat, între cererea nouă şi hotărârea invocată trebuie să existe o triplă identitate, adică să fie întrunite elementele lucrului judecat menţionate în art.1201 C.civ. : acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi, în aceeaşi calitate.
Admiterea exceptiei autoritatii de lucru judecat este condiţionată de tripla identitate a celor trei elemente : obiect, cauză şi părţi.
mariazet45 a scris:

nu ne intelegem de loc .Nu intelegeti ca sant chemata la proces pe 14 ,cum puteti sa-mi ziceti ca nu trebuie sa ma judec ?Si avocata a zis ca invoca autoritatea de lucru judecat dar ca nu stie sigur ca ii va fi acceptata .?in justitia noastra nu se stie nimic .


In afara de explicatiile lui Elis, va mai spun ca este suficient sa fie facuta dovada existentei celelalte hotarari si procedul NOU se TERMINA fara sa mai fiti interogata.
Deci, din moment ce aveti avocat care v-a zis acelasi lucru, va recomand sa faceti cum va spunem noi toti avocatii.
Ca intelegeti sau nu, chiar nu conteaza.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna mariazet45

Fara hartii in fata putem sa ne dam mult si bine cu presupusul si sa fim tot pe-alaturea cu drumul.

Poate fi un al doilea dosar cu acelasi obiect, parti, cauza - caz in care se pune problema autoritatii de lucru judecata.
Poate fi o cerere de reincredintare (unde nu avem autoritate de lucru judecat) si in care se discuta daca s-au schimbat temeiurile avute in vedere la pronuntarea primei hotarari (pare insa ca hotararea e cam de-alataieri, caz in care nu se admite asa ceva, pentru ca temeiurile astea nu se schimba intr-o saptamana, doua).
Poate fi o amarata de cerere de indreptare de eroare materiala (am patit-o eu) in care in loc sa scrie "onorata" ca e vorba de o indreptare de eroare si ne invita pentru lamuriri, a trimis citatii ca si cand procesul continua ori era unul nou (m-am dus, am vazut, m-am lamurit).

Aici, daca stam sa ne dam cu presupusul nu ajungem la nici o concluzie. Rugati avocatul sa mearga sa vada despre ce e vorba. Noi nu putem ghici.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
romascanu, moderator
Daca are avocat platit e clar ca stie avocatul ei.
Un avocat nu putea sa ii spuna asa airea ceva intr-o situatie care este foarte clara.
Si un student la drept poate rezolva o asemenea situatie juridica.
In general recomand sa se mearga la un avocat dar daca deja are unul si nu intelege trebuie sa aiba incredere in avocat.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu exista autoritate de lucru judecat si din acest motiv poate deschide alt proces.
avocat Claudiu Lascoschi


avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se poate invoca autoritatea de lucru judecat.Procesul s-a finalizat din cate inteleg acum.
avocat Claudiu Lascoschi


avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Un avocat nu putea sa ii spuna asa airea ceva intr-o situatie care este foarte clara.
Si un student la drept poate rezolva o asemenea situatie juridica.
avocat Claudiu Lascoschi



Da e adevarat. Si un student la drept stie ca ori e laie ori e balaie! Dar balbaiala de-asta nu merge.
Pai situatia nu e clara nici in propriile tale mesaje Lascoschi, daramite-n situatia de fapt reala pe care nu o cunoastem.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Paternitate sau a declara un copil Vali2 Vali2 Buna seara, Doresc sa aflu care este procedura pentru a declara un copil de peste 2 ani de catre tata. Este necesara stabilirea paternitatii si daca da care ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)
Se poate ca tatal sa nu aiba deloc legatura cu minorii? Imparatul Imparatul S-a pronuntat divortul in Romania, dintre o romanca si sotul ei italian. Copiii au fost incredintati mamei, dar are dreptul si tatal sa-i ia cu el, de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)