Am un baiat de 8 aniiar tatal lui nu l-a recunoscut la nastere ,am locuit impreuna 5 ani iar de 3 ani santem despartiti eu nefiind casatorita niciodata Am fost data in judecata pt recunoasterea paternitatii,tatal copilului vrea sal recunoasca .As vrea sa stiu ce as putea face pt a impiedica recunoastera lui .eu locuiesc si lucrez in italia iar baiatul sta in Romania la parintii .mei eu trimitandule bani pt intretinerea lui.Urmeaza sa ma casatoresc in Italia si as vrea sa trec copilu pe numele sotului.dar procedura este greoaie si eu am primit deja citatie .Va rog sa ma ajutati sa nu-mi pierd copilu .ce as putea face va multumesc.
Da, la un salariu minim de pe-aici, un onorariu pe dreptul familiei ar fi mare, dar la cel aratat de dv...
IN plus, nu inteleg de ce anume stati in tara toata durata proceselor... In loc sa veniti o singura data pe proces... la interogatoriu, daca tot aveti avocat.
Apoi, am inteles ca primul dosar de incredintare minori a fost atacat cu recurs la care domnul a renuntat, dar dv. ati cerut incredintarea copiilor. POate ca nu ne-am inteles noi bine, dar am crezut ca deja aveti o hotarare de incredintare.
Nu conteaza ca v-a deschis iar dosar, dv. ii puteati lua cu hotararea veche.
Ii puteati cere si cheltuielile de judecata...
Puteati sta linistita in Italia, sa mergeti la munca, in acest timp copiii se adaptau, mai ales ca cel mare e deja de scoala... Mai bine il duceti acolo si il integrati cat mai repede cu putinta.
da doamna avocat procesul nu se judeca in bucuresti se judeca in provincie si incerc sa intreb pt ca nu prea am siguranta in capacitatea avocatului si pt a sti ce consecinte exista .Nu imi permit sa caut alt avocat dupa aceste multe procese ,de acuma cred ca e totuna de acuma pt ca va trebui sa merg pt analize si apoi dumnezeu cu mila ,am fost nevoita sa aprob ca ma duc la analiza si as vrea sa stiu cum as putea amana acest lucru ?
Incepand de la varsta de 10 ani, in cadrul procedurii de desfacere a casatoriei si de stabilire a parintelui cu care va sta copilul, este intrebat si minorul. Parerea acestuia nu este insa obligatorie pentru instanta, aceasta tinand cont si de alte conditii obiective sau subiective.