avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit neplatit la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit neplatit la banca

buna ziua,
am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an, banca si-a recuperat banii de la o firma de asigurari iar firma la randul ei imi dau telefoane si imi spun ca ma dau in judecata pt a putea sa-si recupereze banii.
intrebarea este, daca ma dau in judecata ce patesc?precizez ca nu am proprietati pe numele meu dar in schimb am alocatia fetitei mele in fiecare luna in valoare de 2000.000 lei vechi
imi puteti da un raspuns va rog?
multumesc
Depinde de contractul cu banca, depinde de politica interna a bancii...
Executarea se poate face la o zi dupa scadenta... pana in cativa ani dupa scadenta...
Firmele de recuperare intra in joc atunci cand decide banca, in functie de nevoile lor de bani lichizi, de statisticile lor interne, de cum va vad ei ca si debitor, cat timp ati platit, daca plateati la timp, cum evalueaza ei sansele ca dv. sa va reveniti financiar, in ce domeniu lucrati (bans ori ba)...
Depinde si de numarul sau valoarea creditelor nerambursate acelei banci intr-un anumit moment, se fac anumite "notari" in contabilitate etc.
Cu privire la masina, raspunsul e pe pagina precedenta, despre contractul de vanzare... Da, banca poate cere desfacerea contractului in instanta, poate pune sechestru pe masina, dar depinde cum faceti vanzarea catre frate, nu am informatii, nu va pot raspunde. Daca o vindeti, incasati pretul care e unul real, serios etc., apoi cheltuiti banii... si daca puteti si dovedi asta, atunci nu au sanse de a desface contractul.

Nu stiu ce inseamna momentan; eu sunt avocat momentan si voi mai fi vreo 10 ani... asta nu inseamna ca nu ma gandesc sa intru in alt domeniu... candva. Ce inseamna momentan? Inca 2 luni? Un an? :-/

Politia nu are de ce sa vina acasa.
De asemenea, ce e cu masina e si cu firma... in mare.
Nu stiu ce bunuri are, care e valoarea cifrei de afaceri, ce venituri aduce in comparatie cu acel credit... Nu stiu unde are sediul, daca ati trecut vreun bun recent pe firma, daca ati mai avut vreo casa, daca ati instrainat-o, cum...

Orice intrebare generica este de prisos in drept, avem nevoie de situatia completa. E important din ce traiti etc. Ce mi se poate intampla e o intrebare la care un avocat bun raspunde cam cat... o carte!
Sunt multe lucruri ce se pot intampla intr-o situatie cunoscuta sumar... Vi se poate face plangere penala pe inselaciune daca ei considera ca dv. stiati ca veti ramane fara job in momentul contractarii creditului... sau numai sa va sperie... Vi se poate, in executare, sa vi se puna sechestru pe lucrurile din casa, calculator, plasma, ce mai aveti... E posibil sa poarte negocieri cu dv., sa prelungeasca momentul executarii...

Dar acestea sunt posibilitati generale, nu stiu ce anume e posibil in situatia dv. concreta, exacta, caci banca isi face un profil al consumatorului de credite si eu nu il am, nu cunosc nici macar motivele dv. financiare, previziuni ale acestei situatii etc.
Va simtiti mai clarificata? Ma indoiesc, poate mai speriata si nu asta e scopul forumului, de aceea evitam sa raspundem la intrebari atat de generice.
Incercati sa renegociati cu banca, explicati-i, reesalonati, cereti o perioada de gratie etc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Am si eu cateva intrebari referitoare la un credit neplatit. Un prieten m-a rugat sa va explic situatia lui si ce deznodamant va putea avea.
In urma cu 3 ani a luat un credit de la BRD pt o Dacie Logan. Nu a avut nevoie decat de adeverinta de venit. Creditul nu are giranti avand garantie doar masina. Creditul era pe 10ani pt un logan fara avans sau giranti. I-a fost lasata cartea masinii si respectivul a vandut masina dupa un an ramanand in continuare cu creditul la banca. L-a achitat pana acum cateva luni cand o data cu criza s-au sfarsit si banii. Mai are de achitat 7ani cu o rata de 500lei/luna. Ce i se va intampla?Tipul nu are proprietati pe numele lui si nici venituri legale, iar masina care trebuia sa fie garantie a vandut-o in urma cu 2 ani. Poate banca sa-l dea in judecata ca a vandut masina in urma cu 2 ani??Totusi masina era pe numele lui si a avut si toate actele pt vanzare(carte,talon). Cum vor opera recuperatorii? Omul a fost insurat la data cand a luat creditul dar sotia nu apare nicaieri in contractul de credit si in plus intre timp a divortat si s-a recasatorit.
Se vor limita recuperatorii doar la sechestrul pe venituri , care sincer nu cred ca o sa-l aiba vreodata(poate la pensie)?
Problema nu este daca poate banca sa il dea in judecata ci returnarea banilor luati ca si credit. La un moment dat tot va trebui sa aiba ceva pe numele sau. E acum casatorit. Ok. Deci are pe cine executa banca. Depinde si de varsta celui in cauza. Poate are 58 de ani. Ideea in sine este ca in cazul persoanelor fizice e destul de greu sa zici nu nu are nimic pe numele sau. Pe pagina 2 colega sisica a dat un raspuns elecvent. Problema este oricum de actualitate si trebuei urmarita in timp. Sa ne tineti la curent cu demersurile bancii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2009
Lucian Dumitrescu, Consilier juridic
mai am si eu cateva intrebari...

situatia mea este descrisa mai sus...
am si eu 2 imprumuturi la banca si pe numele meu am doar o masina.

vreau sa stiu daca imi fac contract de vanzare-cumparare la masina(sa nu fie ruda de familie, persoana respectiva), adica sa fac doar acel contract, fara sa o scot de pe numele meu, mia poate banca sa imi ia masina?

si, de unde afla banca ce bunuri am eu pe numele meu?de la primarie?
Raspunsul vi l-ati dat singura. Masina este pe numele dvs.in evidentele primariei. Contract de vanzare nu are nici o valoare daca nu e declarat la Primarie. Legea zice ca in termen de 30 de zile da la aparitia unei schimbari a proprietarului autoturismului trebuie obligatoriu declarata la primarie aceasta. Codul fiscal art. 264 si urmatoarele precum si Normele de Aplicare punctele 118 si urmatoarele. Orice tranzactie privind autoturismele nedeclarata in termenul legal se mai si amendeaza, daca se face retroactiv.

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui credit fara garantii/ipoteca Larisa08 Larisa08 Buna seara, Parintii mei au solicitat un credit la inceputul anului 2010, de 10000 euro, negarantand cu nimic, intrucat salariul tatalui meu era foarte mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)