avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit neplatit la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit neplatit la banca

buna ziua,
am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an, banca si-a recuperat banii de la o firma de asigurari iar firma la randul ei imi dau telefoane si imi spun ca ma dau in judecata pt a putea sa-si recupereze banii.
intrebarea este, daca ma dau in judecata ce patesc?precizez ca nu am proprietati pe numele meu dar in schimb am alocatia fetitei mele in fiecare luna in valoare de 2000.000 lei vechi
imi puteti da un raspuns va rog?
multumesc
EFFECT a scris:

Suma este de 2000 RON in momentul acesta adik 4 rate (la credit mai am 11.000 RON) problema e ca am incercat sa vorbesc cu ei ..... dar sunt TURCI ... mi-au dat termen sa platesc pana pe data de 14 toata suma... shi nu am posibilitatea....
Va Multumesc

Ca sa va poata vinde casa la licitatie publica dureaza.
Se face expertiza, etc.
Pana atunci puteti plati cateva rate.
Nu stiu in ce masura se deschide o executare silita imobiliara daca le adresati o cerere scrisa ca platiti si platiti cat puteti.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu stim noi cat e restanţa, aceasta poate fi într-adevăr toată suma, în funcţie de prevederile contractuale... Căci la neplata unui numar de x rate se poate prevedea intrarea într-o anumită procedură ori incheierea contractului etc.

Ar trebui să vă citiţi contractul şi să vedeţi cum reuşiţi să plătiţi...
Adresaţi-le o cerere în scris privind nevoia de renegociere a condiţiilor iniţiale ale contractului... cine ştie...
va multumesc mult .... voi incerca toate posibilitatile.... ma gandeam totushi ca nu au cum sa se lege de apartament atata timp cat in contractul de vanzare cumparare parintii si-au rezervat dreptul de abitatie viagera..... imi vor vinde apartamentul cu tot cu parinti ? :D
Pai... pentru un apartament se poate face si vanzarea nudei proprietati... ceea ce inseamna ca pot gasi cumparatori pentru apartament, asa, cu parintii in el, cum spuneti dv.
E greu sa gaseasca si cumparatori, insa daca va ganditi care e valoarea apartamentului si faptul ca ei pot cobori pretul la numai cateva mii de euro...
Depinde si de banca.
Buna ziua,
Am si eu o problema: sotul meu a contractat acum 4 ani 2 credite de nevoi personale fara garantii de la banci diferite.
A facut acest lucru pentru sora lui, aceasta fiind in imposibilitatea de a cere acest lucru de la banca.
Ratele au fost achitate de ea pana in acest moment, fara vreo problema.
Cei doi sunt coproprietari ai unui imobil, mostenire de la parinti, am mai postat un topic cu probleme legate de acest imobil. Din cauza unor discutii si neintelegeri asupra unei chirii a unei parti din imobil, sora lui l-a amenintat ca nu va mai plati acele credite.
Stim, suntem constienti, ca nu putem dovedi ca de bani a beneficiat doar ea, nici nu am incerca acest lucru. Sotul a contractat creditele cu buna stiinta, dar facerea de bine e.... stim cu totii.
Intrebarea este - desi se vor cere multe alte detalii - executarea silita va pune poprire pe o parte din salariul sotului sau se va merge direct la vanzarea prin licitatie a imobilului proprietate comuna? pt ca alte proprietati nu are sotul meu, noi locuind intr-un apartament proprietatea parintilor mei.
Macar o idee....
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui credit fara garantii/ipoteca Larisa08 Larisa08 Buna seara, Parintii mei au solicitat un credit la inceputul anului 2010, de 10000 euro, negarantand cu nimic, intrucat salariul tatalui meu era foarte mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)