jeanina a scris:
Mi se pare ciudat sa mai poata fi luata masina de catre banca. In contract scria ca masina nu trebuie instrainata fara acordul bancii dar banca a trecut masina pe numele celui care a luat creditul si i-a lasat toate actele ca sa o vanda(carte,talon) cumparatorul fiind de buna credinta si e foarte posibil sa mai fi vandut inca o data masina de atunci pt ca au trecut 2ani. La urma urmei omul a luat credit de la banca sa isi cumpere masina, cum poate banca sa il oblige sa isi tina masina 10ani atat cat dureaza creditul daca a pus-o pe numele lui? Atunci putem risca oricare sa cumparam o masina care este pusa gaj...si dupa 5ani sa vina banca sa zica ca e proprietatea bancii din cauza unui contract de credit. Masina in acte a fost doar proprietatea persoanei fizice, niciodata a bancii doar ca a fost pusa garantie pt returnarea creditului, dar de unde sa stie cel care a cumparat masina aceste amanunte???
Omul nu are proprietati pe numele lui, apartamentul in care sta e proprietatea parintilor sotiei lui, nu are alte autoturisme pe numele lui si nici nu obtne vreun venit legal, deci nu vad de unde sa scoata banca banii. Poate doar din pensie. Repet nu obtine nici un venit impozabil dar omul are afacerile lui si castiga bani doar ca nu este angajat si nimik nu este pe numele lui. I se poate lua din salariul sotiei?Deasemenea mi se pare absurd pt ca in momentul in care a luat creditul nu era casatorit cu acea doamna, nici macar nu o cunostea.
Legea garantiilor reale mobiliare explica exact ce sa intampla cu vanzarea unui bun gajat catre orice persoana interesata. In mod normal nu ar fi trebuit sa se inscrie la inmatriculare fara acordul bancii pe numele altei persoane. Cred ca in spatele acestei povesti sunt fel de fel de tranzactii ciudate mascate. Noi vorbim legal. Restul e altceva. Deci, in concluzie, legal masina fiind sub garantie nu se poate instraina. Restul ce se va intampla cu cel care a vandut bunul gajat e treaba justitiei sa rezolve problema. Nu cred ca sa pune problema sa retina bani din salariul sotiei, cu care este legal casatorit. E treaba bancii cum va intelege sa isi scoata banii. De ce ne batem noi capul? Suntem cumva executori bancari? Depinde de perseverenta bancii in a-si recupera banii. Daca vrea o sa ii si obtina legal si cinstit. O sa se termine intr-o zi cu omul sarac lipit ce nu are nimic pe numele lui.