avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit neplatit la banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit neplatit la banca

buna ziua,
am o mare problema, am un credit bancar neplatit de 1 an, banca si-a recuperat banii de la o firma de asigurari iar firma la randul ei imi dau telefoane si imi spun ca ma dau in judecata pt a putea sa-si recupereze banii.
intrebarea este, daca ma dau in judecata ce patesc?precizez ca nu am proprietati pe numele meu dar in schimb am alocatia fetitei mele in fiecare luna in valoare de 2000.000 lei vechi
imi puteti da un raspuns va rog?
multumesc
Pentru jeanina: daca masina aceea era pusa gaj, asa cum pare a reiesi din mesajele dv., cel mai probabil e ca masina poate fi executata, indiferent de proprietar.
Evident, asta generic vorbind, caci nu stim daca in practica gajul asta a fost transcris in Garantiile imobiliare, daca acela care a cumparat masina a verificat acolo etc.
Asa incat, instrainarea poate sa nu produca efecte fata de banca.

Pentru aligadot: ce relevanta are contractul daca masina apare tot pe numele dv.? Ce anume urmariti?
Sa va ascundeti bunurile in mod legal presupune o serie de actiuni (nu doar semnarea unei hartii netransmise la organele abilitate pentru inregistrare) foarte scumpe de facut...
De multe roi, la valori mici ale patrimoniilor, nici nu e convenabil sa faceti asttfel de miscari, mai bine achitati debitele. Daca un credit al dv. avea ca gaj masina, situatia aceasta am tratat-o.
Daca nu, inseamna ca situatia dv. nu era aceeasi cu cea de mai sus.
IN concluzie, banca va poate lua masina si daca o treceti pe numele altuia, nu numai daca semnati o hartie fara valoare.
Banca nu afla ce bunuri aveti, executorul afla.
Mi se pare ciudat sa mai poata fi luata masina de catre banca. In contract scria ca masina nu trebuie instrainata fara acordul bancii dar banca a trecut masina pe numele celui care a luat creditul si i-a lasat toate actele ca sa o vanda(carte,talon) cumparatorul fiind de buna credinta si e foarte posibil sa mai fi vandut inca o data masina de atunci pt ca au trecut 2ani. La urma urmei omul a luat credit de la banca sa isi cumpere masina, cum poate banca sa il oblige sa isi tina masina 10ani atat cat dureaza creditul daca a pus-o pe numele lui? Atunci putem risca oricare sa cumparam o masina care este pusa gaj...si dupa 5ani sa vina banca sa zica ca e proprietatea bancii din cauza unui contract de credit. Masina in acte a fost doar proprietatea persoanei fizice, niciodata a bancii doar ca a fost pusa garantie pt returnarea creditului, dar de unde sa stie cel care a cumparat masina aceste amanunte???
Omul nu are proprietati pe numele lui, apartamentul in care sta e proprietatea parintilor sotiei lui, nu are alte autoturisme pe numele lui si nici nu obtne vreun venit legal, deci nu vad de unde sa scoata banca banii. Poate doar din pensie. Repet nu obtine nici un venit impozabil dar omul are afacerile lui si castiga bani doar ca nu este angajat si nimik nu este pe numele lui. I se poate lua din salariul sotiei?Deasemenea mi se pare absurd pt ca in momentul in care a luat creditul nu era casatorit cu acea doamna, nici macar nu o cunostea.
am inteles, multumesc de raspunsuri...

chestia e ca debitele nu sunt asa mici, incat sa poata fi achitate, si de asta ma gandeam la solutia asta, care stiu ca nu e prea fairplay...dar ...

jeanina a scris:

Mi se pare ciudat sa mai poata fi luata masina de catre banca. In contract scria ca masina nu trebuie instrainata fara acordul bancii dar banca a trecut masina pe numele celui care a luat creditul si i-a lasat toate actele ca sa o vanda(carte,talon) cumparatorul fiind de buna credinta si e foarte posibil sa mai fi vandut inca o data masina de atunci pt ca au trecut 2ani. La urma urmei omul a luat credit de la banca sa isi cumpere masina, cum poate banca sa il oblige sa isi tina masina 10ani atat cat dureaza creditul daca a pus-o pe numele lui? Atunci putem risca oricare sa cumparam o masina care este pusa gaj...si dupa 5ani sa vina banca sa zica ca e proprietatea bancii din cauza unui contract de credit. Masina in acte a fost doar proprietatea persoanei fizice, niciodata a bancii doar ca a fost pusa garantie pt returnarea creditului, dar de unde sa stie cel care a cumparat masina aceste amanunte???
Omul nu are proprietati pe numele lui, apartamentul in care sta e proprietatea parintilor sotiei lui, nu are alte autoturisme pe numele lui si nici nu obtne vreun venit legal, deci nu vad de unde sa scoata banca banii. Poate doar din pensie. Repet nu obtine nici un venit impozabil dar omul are afacerile lui si castiga bani doar ca nu este angajat si nimik nu este pe numele lui. I se poate lua din salariul sotiei?Deasemenea mi se pare absurd pt ca in momentul in care a luat creditul nu era casatorit cu acea doamna, nici macar nu o cunostea.

Legea garantiilor reale mobiliare explica exact ce sa intampla cu vanzarea unui bun gajat catre orice persoana interesata. In mod normal nu ar fi trebuit sa se inscrie la inmatriculare fara acordul bancii pe numele altei persoane. Cred ca in spatele acestei povesti sunt fel de fel de tranzactii ciudate mascate. Noi vorbim legal. Restul e altceva. Deci, in concluzie, legal masina fiind sub garantie nu se poate instraina. Restul ce se va intampla cu cel care a vandut bunul gajat e treaba justitiei sa rezolve problema. Nu cred ca sa pune problema sa retina bani din salariul sotiei, cu care este legal casatorit. E treaba bancii cum va intelege sa isi scoata banii. De ce ne batem noi capul? Suntem cumva executori bancari? Depinde de perseverenta bancii in a-si recupera banii. Daca vrea o sa ii si obtina legal si cinstit. O sa se termine intr-o zi cu omul sarac lipit ce nu are nimic pe numele lui.
Doamna jeanina, cand se constituie o garantie, banca trebuie sa se asigure ca va putea executa aceasta garantie, indiferent de actiunile dv.
Cand constituiti o garantie, va dati implicit acordul ca acel lucru sa fie instrainat cu gajul pe el, asa incat instrainarea nu e interzisa, insa ea nu este opozabila bancii si riscurile si le asuma cel care cumpara un astfel de bun.
La randul lui, acest cumparator se va intoarce impotriva dv. si uite-asa, poate ca si peste vreo 10 ani mai sunteti amenintat de vreun titlu executoriu.
Apoi, depinde daca are vreun bun cu sotia in comun, parca vad si vreun partaj (azi era unul inceput de BRD, la sector 3), vreo societate etc.

Daca insa masina constituita gaj n-ar putea fi executata si dupa instrainare, spuneti-mi mie care credeti ca e diferenta intre un credit cu o garantie si unul fara?
Caci, dupa spusele dv., nu ar trebui sa fie diferente. Or, logic, e clar ca ala cu garantie are o siguranta in plus, nu? Prin urmare legea trebuie sa asigure creditorul ca-si poate executa garantia, indiferent pe unde e...
NU e musai o chestiune de drept, ci de logica pura. Pentru ce mai plateste un om si inscriereas in Arhiva garantiilor mobiliare? Daca tot nu are vreun avantaj? :O De placerea de a incheia acte suplimentare si a plat notari?

Alte discuții în legătură

Executare silita in cazul unui credit fara garantii/ipoteca Larisa08 Larisa08 Buna seara, Parintii mei au solicitat un credit la inceputul anului 2010, de 10000 euro, negarantand cu nimic, intrucat salariul tatalui meu era foarte mare ... (vezi toată discuția)
Executare silita zoltanilona zoltanilona Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa ... (vezi toată discuția)
Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)